با توجه به باریک و زیباتر شدن تلویزیونها ، امکان استفاده از اسپیکرهای توانمند در آنها عملا از بین رفته است و شرکتهای تولیدکننده استفاده از سینمای خانگی یا ساندبار را پیشنهاد میدهند .سال ها پیش حتی برای افرادی که تمایلی به استفاده از سیستم های صوتی چندگانه را نداشتند سینمای خانگی تقریبا تنها گزینه بود که می توانستند انتخاب نمایند. پس از آن با ورود و افزایش Soundbar و soundbase مسئله جدید ی برای خریداران بوجود آمد: حال کدامیک بهتر است؟!!!!
سینمای خانگی:
شاید تا اسم سینمای خانگی را می شنوید تصوری از یک دستگاه با تعداد اجزاء زیاد ، سیم های در هم رفته و نصب پیچیده آن در ذهن شما شکل می گیرد . اما امروزه سیستم های جدید صوتی همچون ساندبار یا ساند بیس مشکل سیم و تعدد اجزاء را حل نموده اند .اما آیا وقتی پای قدرت صدا به میدان می آید باز هم می توان نامی از سینمای خانگی نبرد! واقعیت این است که سینمای خانگی همچون ساندبارها زیبا وکم حجم نیستند اما از قدرت به مراتب بالاتری برخوردارند. امروزه زمانی که از سینمای خانگی جدید صحبت می کنیم دیگر از سیم های طویل و اجزاء زیاد خبری نیست ؟! بله، امروز صحبت از ساندتاور می کنیم:
ساندتاورها همان سینمای خانگی امروزی هستند که شاید بتوان آن را در سه کلمه خلاصه کرد :
پرقدرت : ساب ووفر های دوگانه به کار رفته در این سیستم صوتی ، صدای بم را تقویت و صدای بی نظیری را تولید می نمایند.
ساده : نصب آن بسیار ساده و فضای زیادی را اشغال نمی کند . پس از این دستگاه در حداقل فضا لذت ببرید.
فراگیر: در گذشته اکثر سینما خانگی برای تولید صدایی همچون صدای ساند تاور ، نیاز به 6 بلندگو داشتند . در سیستم جدید این نوع بلند گو ها ، اثر جانبی صدای ساب ووفر دوتایی برای صدای بم بیشتر است . همچنین امکان استفاده از اپلیکیشن را نیز دارند .
ساندبار:
ساندبارها شامل یک باکس ساب ووفر هستند که گاها به صورت ارتباط بی سیم با سیستم اصلی در ارتباط می باشند . اما در ساندبیس ها یک درایو باس نیز تعبیه شده است . به تعبیری دیگر بدون نیاز به ساب ووفر جداگانه صدای ووفر ایجاد می کنند .
طراحی : در این بخش شما میبایست به ابعاد ، رنگ و فضای اشغال شده توجه نمایید. ساندبارها، در واقع پخشکنندهی صوت بوده که در حالت افقی در جلوی تلویزیون شما قرار میگیرند و یا بر روی دیوار نصب می شوند تا صدا را با حجم و البته کیفیت بیشتر پخش نمایند. برخی ساندبار ها ساب ووفر جداگانه ای دارند که برای تولید باس عمیق که بر شدت و کیفیت متن فیلم و موسیقی می افزاید .یادتان باشد که هزینه پرداختی در ساندبارها رابطه مستقیم با کیفیت صدای خروجی دارد.
Surround Sound
یکی از مهمترین عواملی که در خرید محصولات صوتی موثر است فراگیر بودن (Surround) صدا می باشد. با توجه به اینکه ساندبار دارای یک اسپیکر مرکزی بوده و بحث چینش بلندگو (مانند سینمای خانگی) در آن مطرح نیست، صدای فراگیر توسط الگوریتم های تخصصی توزیع صدا برای کاربر فراهم می آید .این ویژگی در اکثر ساندبار ها و حتی سینماهای خانگی وجود دارد .در این نوع بلندگو ها ، صدا به کمک بلندگو های بزرگتر و تقویت کننده ها بسیار واقعی و واضح تر به گوش می رسند . همچنین این سیستم می تواند با دو یا سه بلند گویی که در بخش چپ یا راست و یا در مرکز دستگاه تعبیه شده اند حمایت شوند . ساندبار ها عموما 5.1 کاناله ، 7.1 کاناله و یا 9.1 کاناله هستند و برای صداهای گسیخته اختصاصی در هر کانال جهت ایجاد یک میدان سه بعدی استفاده می شود.
از جمله مزایای مفید ساندبار میتوان به این موارد اشاره نمود :
-
فضای کم: از ویژگیهای مهم ساندبارها ارائه امکانات بسیار بدون اینکه فضای زیادی را اشغال نمایند. اگر شما از سینمای خانگی استفاده کرده اید ، متوجه خواهید شد که تعداد زیاد اسپیکرها در فضاهای اتاق، مشکلات زیادی را برای چیدمان بوجود میآورند . همچنین در صورتیکه چیدمان مناسب و چند وجهی این سیستمها رعایت نگردد ، عملا صدای فراگیری به گوش نمیرسد . اما ساندبار تنها با یک اسپیکر خطی ، در کمترین فضا در مقابل تلویزیون جای میگیرند . همچنین در برخی مدلها یک سابووفر که وظیفه تولید صدای باس را بر عهده دارد، میتواند در کنار میز یا دورتر از آن در گوشهای قرار بگیرد که با توجه به متراژ کم آپارتمانها در سالهای اخیر، این قطعا یک مزیت محسوب می شود.
-
اتصال بیسیم: از دیگر ویژگی های آن اتصال بیسیم قطعات آن به منبع صوتی و همچنین به یکدیگر می باشد . در اکثر مدلهای ساندبار ، اتصال بیسیم بین اسپیکر و ووفر و همچنین تلویزیون و یا هر منبع صوتی دیگری مهیا می باشد . کسانی که با دردسرهای سیمکشی سینمای خانگی و اتصال اسپیکرهای آن برخورد کرده باشند ، قطعا از این ویژگی استقبال مینمایند . البته سینماهای خانگی خاصی نیز وجود دارند که دارای اسپیکرهای بیسیم بوده ، اما بعضا قیمتهای بسیار بالایی دارند که ممکن است برای بسیاری افراد توجیه اقتصادی نداشته باشند . اما قیمتهای ساندبار بسیار مناسبترند.
-
کیفیت صدای مطلوب : در این مسئله که سینمای خانگی با تعدد اسپیکر میتواند صدای فراگیرتری پخش نماید شکی نیست . اما این موضوع به فاکتورهای خاصی از قبیل چیدمان در فواصل مناسب مرتبط است که ممکن است در بسیاری از فضاها امکان پذیر نباشد . اما ساندبار با تکنولوژیهای به کار رفته سعی دارد که علاوه بر قدرت صدا (به طور متوسط بین ۱۲۰ تا ۳۴۰ وات قدرت خروجی)، بتواند صدایی فراگیر را بصورت عمودی و افقی به جهات مختلف ارسال و فضایی شبیه به Surround ایجاد نماید. لذا در بحث استانداردهای صدای فراگیر، ساندبارها نمره بسیار قابل قبولی دریافت می نمایند .
-
اتصال به USBو موبایل: امروزه اکثر افراد موزیکهای مورد علاقه خود را یا روی فلش مموری و یا روی موبایل خود دارند . ساندبارها قابلیت اتصال بیسیم میتوانند این امکان را فراهم نمایند که شما موزیکهای روی موبایل خود را روی ساندبار پخش نمایید . کسانی که از سرویسهای آنلاین موزیک نظیر اسپاتیفای استفاده میکنند ، قطعا از این قابلیت استقبال خواهند نمود .
-
قابلیت قرار گیری در مکان های مختلف : شما مجبور نیستید که ساندبار را حتما در مقابل تلویزیون قرار دهید . استفاده از این دستگاه در اتاق خواب و یا نشیمن و برای اتصال به موبایل و یا فلش مموری نیز امکان پذیر می باشد . شما میتوانید از صدایی با کیفیت در سایر فضاها نیز استفاده نمایید.
معایب ساندبار:
-
از معایب ساندبارها میتوان عدم وجود دستگاه پلیر تصویر را نام برد . با توجه به این مطلب که اکثر تلویزیونها ورودی USB داشته و میتوان محتوای مورد نظر را با استفاده از فلش مموری از طریق تلویزیون پخش و مشاهده کرد . همچنین در صورت نیاز ضروری به استفاده از لوح فشرده، میتوان یک Player که اغلب هم قیمت پایینی دارند در کنار ساندبار خریداری نمود.
-
ساندبارها غالبا بدلیل ابعاد شان، جلوی حسگر مادون قرمز شما را میگیرند و موجب شده تا نیاز به تغییر محل ساندبار داشته باشید تا بتوانید با کنترل تلویزیون کار کنید.هر چند این مشکل عجیب به نظر می رسد ولی بسیار تاثیر گذار بوده پس بهتر است هنگام خرید توجه نمایید. البته ساندبارها را میتوان به همراه تلویزیون صفحه تخت به دیوار نصب و یا از سوی دیگر اگر تلویزیون شما روی یک پایه و یا یک میز قرار گرفته باشد می توانید ساندبار را در جلوی تلویزیون قرار دهید .
Soundbase
یک نوع از نوار صدا یا پلت فرم سبک وجود داره که ساند بیس یا پایه صدا نامیده می شود و این مدل گسترده یا عریض با طراحی خاص خود ، در زیر تلویزیون قرار می گیرد البته می توانید ساند بیس ها را آن طور که میپسندید با تلویزیون خود ترکیب نمایید . sound base یا پایه های صدا به طور خاص دارای قالب های فوق العاده محکم و تقویت شده هستند شاید تعجب کنید که حتی این قاب ها می توانند وزن تلویزیون های امروزی را به راحتی تحمل کنند. تمام ساندبیس ها دارای ساب ووفر و خروجی هوا بوده و صدای دالبی سوراند با کیفیت بی نظیر در هنگام دیدن فیلم و برنامه ها و صدای شفاف با بیس بسیار غنی در هنگام پخش موزیک را به شما ارائه می دهد .در واقع یک پایه صدا یا ساند بیس می تواند انتخابی هوشمندانه باشد البته اگر شما یک برد صدای کامل بدون یک ساب ووفر جداگانه بخواهید . ساندبیس ها معمولا به ساب ووفر جداگانه نیازی ندارند البته این به این معنا نیست که نیازی به ساب جداگانه ندارند ، بلکه برای یک صدای معمولی در قسمت tv room فوق العاده است اما برای مهمانی ها ، صدای ساب جدا کمک شایانی می نماید .
ساندبیس ها برخلاف سیستم های صوتی قدیمی، کمترین فضا را در منزل شما اشغال می کنند. ساند بیس ها دارای دو مزیت هستند که در آن ها به تولید یک صدای شگفت آور کمک می کند . آن ها می توانند از بلندگوهای بزرگتر استفاده نمایند و فضای بیشتری برای نفس کشیدن بلندگوها دارند که می توانند باس بیشتری را تولید کنند .شاید بتوان گفت کیفیت صدای ساندبیس بهتر از ساندبار یا سینمای خانگی نمی باشد اما از بلندگوی تلویزیون بهتر می باشند.
در نهایت تصمیم با شما خریداران است. نیازهای خود را بسنجید و سپس با قابلیت های ذکر شده مقایسه نمائید.
نظرات