ال‌جی G6 Prime که صفحه ‌نمایش بزرگ ۵٫۷ اینچ FullVision و بدنه جمع و جور و شگفت‌انگیزی دارد در رنگ‌های سفید، مشکی و پلاتینیوم وارد بازار ایران شده است.در این مطلب به بررسی این دستگاه خواهیم پرداخت،در ادامه با دیجیتال تست همراه باشید.

 

 

شرکت ال‌جی طی سال‌های اخیر همواره زبان طراحی گوشی پرچم‌دار خود را دستخوش تغییر قرار داده است. از بدنه‌ی پلاستیکی جی ۳ گرفته تا بدنه‌ی فلزی جی ۵، همه‌ی این تغییرات نشان از آن دارند که ال‌جی به دنبال پیشرفت است؛ پیشرفتی که منجر به جلب نظر کاربران و در نهایت فروش بیشتر شود

ال‌جی در سال ۲۰۱۷ نیز به سنت خود وفادار ماند و پرچم‌دار جدید خود را با تغییرات گسترده‌ای مانند تغییر در زبان طراحی، نسبت تصویر و متریال بدنه‌ی جدید، در جریان رویداد کنگره‌ی جهانی موبایل امسال در شهر بارسلون اسپانیا، به جهانیان معرفی کرد. ال‌جی جی ۶ نقش پرچم‌دار کره‌ای‌ها را در نیمه‌ی نخست سال ۲۰۱۷ ایفا می کند.

ال‌جی سال گذشته جی ۵ را به‌عنوان پرچم‌دار خود معرفی کرد؛ گوشی هوشمندی که قابلیت کلیدی آن، طراحی ماژولارش بود و کره‌ای‌ها نیز سعی داشتند با تکیه بر این قابلیت متفاوت و عرضه‌ی ماژول‌هایی مانند CAM PLUS و Hi-Fi PLUS به سود خوبی از فروش آن دست یابد؛ اما عواملی مانند دشوار بودن فرایند تعویض ماژول‌ها و نیاز به خارج کردن باتری، باعث شدند ال‌جی جی ۵ با اقبال عمومی مواجه نشود.

اکنون ال‌جی با درس گرفتن از گذشته، طراحی ماژولار را کنار گذاشته و تغییرات گسترده‌ای در زبان طراحی پرچم‌دار جدید خود به‌وجود آورده است؛ اما آیا تغییرات یادشده می‌توانند موفقیت جی ۶ را در بازار فوق‌العاده رقابتی گوشی‌های هوشمند تضمین کنند؟

پیش از شروع بررسی، بهتر است نگاهی به مشخصات فنی ال‌جی جی ۶ داشته باشیم

شخصات / گوشی 

LG G6

LG G5

پردازنده

Snapdragon 821 Adreno 530

Snapdragon 820 Adreno 530

سیستم‌عامل

Android 7 - UX 6.0 UI

Android 6.0.1 - UX 5.0 UI

حافظه‌ی رم

 4GB

4GB

صفحه نمایش

5.7-inches IPS LCD 1440 x 2880 pixels

5.3 inches IPS LCD 1440 x 2560

محافظ صفحه

Corning Gorilla Glass 3

Corning Gorilla Glass 4

تراکم پیکسل

~565 ppi

~554 ppi

حافظه ذخیره‌سازی

32/64GB

32GB

microSD

up to 256GB

up to 256GB

دوربین اصلی

13MP Wide (F2.4, 125")
13MP Standard OIS 2.0 (F1.8, 71")

Dual 16 MP
8 MP, LED flash

دوربین جلو

5 MP

8 MP

اثر انگشت

YES

YES

سیم کارت

Nano SIM

Nano SIM

باتری

Non-removable Li-Ion 3300 mAh

Removable Li-Ion 2800 mAh

وزن

163g

159 g

ابعاد

148.9 x 71.9 x 7.9 mm

149.4 x 73.9 x 7.7 mm

رنگ‌ها

Ice Platinum, Astro Black, Mystic White

Silver, Titan, Gold, Pink

 

طراحی

به‌جرئت می‌توان جی ۶ را زیباترین گوشی هوشمندی نامید که ال‌جی طی سال‌های اخیر روانه‌ی بازار کرده است. حاشیه‌‌های باریک گوشی و گوشه‌های گرد نمایشگر، نخستین مواردی هستند که در پرچم‌دار جدید ال‌جی خودنمایی می‌کنند. ال‌جی بدنه‌ی فلزی جی ۵ را کنار گذاشته و این بار با پیوستن به طیف وسیعی از کمپانی‌های دیگر، ترکیب شیشه و فلز را برای پرچم‌دار خود برگزیده است.

پنل پشت جی ۶ از نوع شیشه‌‌ی سه‌بعدی است؛ به این مفهوم که دور تا دور پنل پشت دستگاه انحنادار است و به زیبایی با فریم فلزی گوشی پیوند خورده است. فریم گوشی با لبه‌های تراش‌خورده‌ی خود باعث می‌شود در دست گرفتن گوشی حس بسیار لذت‌بخشی به کاربر منتقل کند.

ال‌جی جی ۶ در برابر نفوذ مایعات و گردوغبار مقاوم است و در همین راستا ال‌جی موفق شده است برای جی 6 گواهی IP68 را از مؤسسه‌ی IEC دریافت کند؛ بنابراین پرچم‌دار جدید ال‌جی در برابر پاشش آب و نفوذ گردوغبار مقاوم است و می‌تواند تا ۳۰ دقیقه در عمق ۱ متری آب دوام بیاوردپشتیبانی از این قابلیت باعث می‌شود با خیال راحت در زیر باران از گوشی خود استفاده کنید و نگران افتادن گوشی در جوی آب و موارد مشابه نباشید

پنل جلوی جی ۶ به لطف گوشه‌های گردی که دارد، ظاهر مدرنی به خود گرفته است؛ علاوه‌ بر این، ال‌جی گوشه‌های نمایشگر را نیز گرد کرده است تا ضمن هماهنگی با طراحی پنل، مقاومت نمایشگر در برابر صدمات ناشی از ضربه افزایش یابد. ال‌جی بر خلاف همتای کره‌ای خود، از نمایشگر خمیده استفاده نکرده است؛ کره‌ای‌ها دلیل اتخاذ این تصمیم را مقاومت بسیار پایین‌تر نمایشگرهای خمیده نسبت به نمونه‌های مسطح و در عین حال، لمس‌های تصادفی مکرر در گوشی‌های مجهز به این نوع از نمایشگرها می‌دانند.

حاشیه‌‌های باریک بالا و پایین نمایشگر به گوشی ظاهری مینیمالیستی می‌بخشند و باعث می‌شوند نمایشگر بیش از پیش داخل پنل جلو خودنمایی کند. یکی از تصمیمات عجیب ال‌جی در طراحی جی ۶، استفاده از نسل‌های مختلف شیشه‌های گوریلا گلس است؛ به این ترتیب که پوشش نمایشگر از نوع گوریلا گلس ۳، پوشش دوربین‌های عقب از نوع گوریلا گلس ۴ و پنل پشتی دستگاه از نوع گوریلا گلس ۵ خمیده است. ال‌جی دلیل این تصمیم را کاهش ضخامت گوشی عنوان کرده است.

در حالت کلی می‌توان جی ۶ را یکی از جذاب‌ترین گوشی‌های سال ۲۰۱۷ نامید؛ ال‌جی با رفع نقص‌های طراحی نسل پیشین پرچم‌دار خود، محصولی روانه‌ی بازار کرده است که می‌تواند با بهترین‌های حوزه‌ی گوشی‌های هوشمند رقابت کند. ال‌جی گوشی جی ۶ را در سه رنگ سفید صدفی، مشکی و نقره‌ای روانه‌ی بازارهای جهانی کرده است.

نمایشگر

همواره نمایشگر گوشی‌های هوشمند، یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های سخت‌افزاری آن‌ها است و به‌نظر می‌رسد ال‌جی‌ نیز از این موضوع آگاهی دارد؛ چرا که به‌‌طور حتم نمایشگر FullVision جی ۶، یکی از مهم‌ترین نقاط قوت آن است. ال‌جی برای این گوشی از یک پنل ۵.۷ اینچی از نوع IPS LCD‌ استفاده کرده است. مساحت این نمایشگر معادل یک نمونه‌ی ۵.۵ اینچی با نسبت تصویر مرسوم ۱۶:۹ و عرض آن با یک نمایشگر ۵.۲ اینچی با نسبت ۱۶:۹ یکسان است.

رزولوشن نمایشگر جی ۶ معادل ۱۴۴۰×۲۸۸۰ پیکسل است؛ این رزولوشن تراکم ۵۶۴ پیکسل بر اینچ برای نمایشگر ۵.۷ اینچی جی ۶ به ارمغان می‌آورد و از آنجایی که ساختار زیرپیکسل‌های این گوشی از نوع کلاسیک RGB است؛ تعداد زیرپیکسل‌ها برای هرکدام از رنگ‌های اصلی برابر است و این موضوع باعث می‌شود نمایشگر جی ۶ حتی از نمونه‌های سوپر امولد نیز شارپ‌تر باشد

در پنل پشت جی ۶ مثل نمای جلو، همانند همیشه شاهد حسگر اثر انگشت هستیم که زیر دوربین دوگانه جای گرفته و با کلید پاور گوشی یکپارچه شده است. بر خلاف نسل پیشین پرچم‌دار ال‌جی، دوربین جی ۶ از بدنه بیرون نزده و کاملا با پنل پشت گوشی هم‌سطح است.

لبه‌ی پایینی جی ۶ میزبان پورت USB‌ نوع C، اسپیکر، میکروفون و یک نوار آنتن است، محل درگاه کارت حافظه و سیم‌کارت لبه‌ی سمت راست هستند و کلیدهای کنترل حجم صدا در لبه‌ی سمت چپ گوشی قرار دارند؛ این کلیدها متمایل به گوشه‌ی بالای دستگاه هستند و این مسئله دسترسی به آن‌ها را تا حدودی دشوار می‌کند. جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون در لبه‌ی بالایی جی ۶ جای گرفته است و در کنار این جک، دو نوار پلاستیکی آنتن و میکروفون به چشم می‌خورند.

نمایشگر جی ۶ تصاویر و متون را پویا و دقیق به نمایش می‌گذارد و برخلاف آنچه در پنل‌های Super AMOLED شاهد هستیم، رنگ‌ها نیز در نمایشگر پرچم‌دار جدید ال‌جی بسیار دقیق و نزدیک به واقعیت هستند و اثری از اشباع بیش از حد در آن مشاهده نمی‌شود. علاوه‌بر موارد یادشده، زاویه‌ی دید نمایشگر جی 6 نیز بسیار گسترده است و در زوایای مختلف، میزان دقت رنگ‌ها در حد ایده‌آلی باقی می‌ماند.

طبق ادعای ال‌جی، نمایشگر جی ۶ برای آنکه بتواند خوانایی خود را حتی در زیر تابش مسقیم آفتاب حفظ کند، قادر است به روشنایی حداکثر ۶۰۰ نیت دست یابد؛ این موضوع در استفاده‌ی عملی ما از این دستگاه نیز قابل مشاهده بود و در طول استفاده‌ی خود در شرایط نوری مختلف، مشکلی از این حیث نداشتیم.

 

اسپیکر

اسپیکر، هیچ‌گاه نقطه‌ی قوت پرچم‌داران ال‌جی نبوده است. جی ۴ و جی ۵ هر دو از یک اسپیکر‌ بهره می‌بردند. این روند در جی ۶ نیز ادامه یافته است؛ با این تفاوت که پرچم‌دار ۲۰۱۷ ال‌جی اکنون از استاندارد ضد آب IP68 بهره می‌برد. این استاندارد به معنی کاهش حجم صدای خروجی است؛ موضوعی که پیش از این در گوشی‌های سایر برند‌های موبایل اعم از سامسونگ و اپل شاهد آن بوده‌ایم

اسپیکر به‌کاررفته در جی ۶، حجم و کیفیت صدای خروجی مطلوبی دارد؛ با این حال به هیچ وجه قابل مقایسه با نمونه‌های استریو و توانمند به‌کاررفته در برخی محصولات مانند اچ‌تی‌سی ۱۰ نیست

ایرفون‌ جی ۶ مشابه نمونه‌ی عرضه‌شده با پرچم‌دار سال گذشته‌ی ال‌جی (حداقل از لحاظ ظاهری و کیفیت پخش صدا) است. اگر موسیقی بخش بزرگی از زندگی شما را تشکیل می‌دهد و زمان زیادی را صرف لذت بردن از آن می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم که خرید هدفون‌‌های بهتر و باکیفیت‌تری را در کنار جی ۶ در نظر بگیرید.

 

حسگر اثر انگشت

ال‌جی همانند گذشته، حسگر اثر انگشت پرچم‌دار خود را در پنل پشت و زیر دوربین جا داده است. این حسگر با دکمه‌ی پاور گوشی یکپارچه شده و دسترسی به آن به سادگی امکان‌پذیر است.

فرایند راه‌اندازی حسگر اثر انگشت جی ۶ بسیار ساده است و شناسایی انگشت کاربر به سرعت انجام می‌گیرد؛ ضمن آنکه باز کردن قفل گوشی نیز با این حسگر، بسیار سریع و تقریبا آنی است.

دوربین

ال‌جی در پرچم‌دار ۲۰۱۷ خود همانند جی ۵ از ماژول دوگانه‌ی دوربین بهره برده است. نحوه‌ی عملکرد دوربین دوگانه‌ی جی ۶ نسبت به نسخه‌ی پیشین خود تفاوتی ندارد؛ این موضوع بدین معنی است که با توجه به تعبیه‌ی دو ماژول در این گوشی، کاربران قادر خواهند بود به عکاسی با دو زاویه‌ی دید مختلف بپردازند. این در حالی است که ماژول‌های دوگانه‌ی دوربین آیفون ۷ پلاس و هواوی پی ۱۰ عملکرد متفاوتی دارند و برای عمق بیشتر میدان و افزایش کیفیت عکاسی به کار گرفته شده‌اند.

ال‌جی در دوربین‌های اصلی جی ۶ از دو سنسور مشابه بهره برده است. استفاده از دو سنسور ۱۳ مگاپیکسلی IMX258 ساخت سونی در این بخش، به کاربران اطمینان می‌دهد که کیفیت تصاویر خروجی در هر دو حالت عکاسی تفاوتی با یکدیگر نخواهد داشت (جی ۵ از سنسور‌های ۱۶ و ۸ مگاپیکسلی در بخش دوربین اصلی خود استفاده می‌کرد). تفاوت اصلی ماژول‌های دوربین جی ۶، لنز‌های به‌کاررفته در آن‌ها است. نسخه‌ی استاندارد از لنز ۷۱ درجه‌ای با f/1.8 و لرزش‌گیر اپتیکال بهره می‌برد. این در حالی است که ماژول واید دوربین به لنز با زاویه‌ی دید ۱۲۵ درجه‌ و f/2.4 مجهز شده که البته فاقد لرزش‌گیر اپتیکال است. بدین ترتیب کاربران با توجه به سوژه‌ی مورد، نظر قادر خواهند بود از ماژول دوربین با زاویه‌ی دید متناسب با نیاز خود بهره ببرند.

در بخش سلفی، جی ۶ به سنسور ۵ مگاپیکسلی در کنار لنز عریض ۱۰۰ درجه‌ای مجهز شده است. استفاده از لنز عریض ۱۰۰ درجه‌ای باعث شده است در این بخش نیز دو حالت عریض و استاندارد در دسترس کاربران قرار بگیرد. البته این موضوع با قابلیت‌های نرم‌افزاری ممکن شده است و خبری از استفاده از دو لنز در دوربین سلفی نیست. کیفیت تصاویر خروجی دوربین سلفی جی ۶ در سطح خوبی قرار دارند؛ با این حال عملکرد این بخش به دلیل کمبود شارپنس تصاویر و نویز قابل مشاهده در محیط‌های کم‌نور، در سطح پایین‌تری نسبت به دوربین‌های اصلی قرار دارد

ال‌جی همواره تمرکز ویژه‌ای بر بخش دوربین محصولات خود داشته است و این موضوع منجر به توسعه‌ی پرچم‌دارانی با دوربین‌های توانمند شده است. جی ۶ نیز این روند را در پیش گرفته است؛ تصاویر جذاب و حالت‌های متعدد عکاسی متناسب با سلیقه‌های مختلف، عکاسی با جی ۶ را لذت‌بخش کرده است.

نرم‌ افزار

در حالت کلی رابط کاربری ال‌جی در جی ۶ نسبت به آنچه در جی ۵ شاهد بودیم، پیشرفت چشمگیری نداشته است. ال‌جی گوشی هوشمند جی ۶ را به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۷.۰ نوقا روانه‌ی بازار کرده است؛ این سیستم عامل را نسخه‌ی ۶.۰ از رابط کاربری اختصاصی ال‌جی (UX 6.0) همراهی می‌کند. کره‌ای‌ها در رابط کاربری جی ۶ تغییرات زیادی نسبت به اندروید 7.0 خالص صورت داده و قابلیت‌های متنوعی به آن اضافه کرده‌اند. از رنگ‌ها گرفته تا ظاهر آیکون‌ها و موارد دیگر در لانچر ال‌جی جی ۶ تغییر کرده‌اند؛ اما با وجود این تغییرات گسترده، رابط کاربری جی ۶ روان و سریع است و همه‌چیز در آن بدون لگ و کندی اجرا می‌شود.

کره‌ای‌ها از اپلیکیشن پخش موسیقی و گالری مخصوص خود در جی ۶ استفاده کرده‌اند. ال‌جی به‌صورت پیش‌فرض اپ دراور را از رابط کاربری جی ۶ حذف کرده است؛ بنابراین آیکون تمام اپلیکیشن‌ها در صفحه‌ی هوم قرار می‌گیرد؛ البته چنانچه این حالت برای شما خوشایند نباشد، کافی است از منوی تنظیمات به بخش نمایشگر بروید و نوع هوم را Home and app drawer انتخاب کنید. قابلیتی نیز به نام KnockOn وجود دارد که به کاربر اجازه می‌دهد تا با دو بار تپ کردن روی صفحه، نمایشگر گوشی را خاموش یا روشن کند. در رابط کاربری می‌توانید گزینه‌هایی مانند قابلیت QSlide (برای دسترسی سریع به اپ‌ها)، اعلانات، منوی سیم‌کارت‌ها و قابلیتی به نام +Capture (برای اضافه کردن متن به تصویر و گرفتن اسکرین‌شاترا به نوار ناوبری اضافه کنید؛ در این نوار می‌توانید حداکثر ۲ نمونه از این قابلیت‌ها را در کنار کلید‌های ناوبری داشته باشید.

با انتخاب و فشردن کلید خانه می‌توانید به دستیار هوشمند گوگل اسیستنت دسترسی داشته باشید. دستیار هوشمند گوگل اسیستنت به‌صورت پیش‌فرض روی جی ۶ در دسترس است که باعث می‌شود پرچم‌دار ال‌جی اولین گوشی هوشمندی باشد که بعد از پیکسل گوگل، به‌صورت از پیش نصب‌شده به دستیار هوشمند گوگل اسیستنت دسترسی دارد. اما مشکل اصلی رابط کاربری ال‌جی جی ۶ این است که نسبت به رقبا جذابیت کمتری دارد و این موضوع باعث می‌شود کار با جی ۶ و گشت‌و‌گذار در منوهای آن، پس از مدتی خسته‌کننده شود. در پایان باید بگوییم نسخه‌ای از جی ۶ که در اختیار زومیت قرار دارد، از حافظه‌ی داخلی ۳۲ گیگابایتی بهره می‌برد که از این فضا در حدود ۹.۸۴ گیگابایت اشغال شده و تنها ۲۲.۱۶ گیگابایت در دسترس است.

 

باتری

ال‌جی در پرچم‌دار سال گذشته‌ی خود از یک باتری با ظرفیت ۲۸۰۰ میلی‌آمپر ساعت استفاده کرده بود؛ اما کره‌ای‌ها در جی ۶ ظرفیت باتری را افزایش داده‌ و تأمین انرژی مورد نیاز گوشی را به یک باتری ۳۳۰۰ میلی‌آمپرساعتی سپرده‌اند؛ البته با توجه به آنکه ابعاد نمایشگر نیز در جی ۶، نسبت به نمونه‌ی ۵.۳ اینچی به‌کاررفته در جی ۵ بزرگ‌تر شده و به ۵.۷ اینچ رسیده است، می‌توان نتیجه گرفت که میزان مصرف باتری نیز در این گوشی افزایش یافته است.

جی 6 از فناوری Quick Charge 3.0 پشتیبانی می‌کند و به لطف شارژر Fast Charge که همراه گوشی عرضه می‌شود، می‌توان در مدت کوتاهی، باتری را به میزان قابل قبولی شارژ کرد. متأسفانه نسخه‌ای از جی ۶ که در بازار ایران و اروپا عرضه شده است، از ماژول شارژ بی‌سیم برخوردار نیست و از این رو نمی‌توانیم در مورد عملکرد آن اظهار نظر کنیم.

 

جمع‌بندی

پس از عرضه‌ی گوشی نه‌چندان موفق جی ۵، ال‌جی پرچم‌دار امسال خود را با انبوهی از تغییرات و بهبودها روانه‌ی بازار کرده است؛ از بدنه‌ی شیشه‌ای و ضد آب گرفته تا نمایشگر بسیار زیبای ۵.۷ اینچی جی ۶، نوید پرچم‌دار تمام‌عیاری را می‌دهند، ضمن آنکه ال‌جی دوربین جی ۶ را نیز با بهبود‌هایی همراه کرده است.

با وجود آنکه جی ۶ از پردازنده‌ی سال گذشته‌ی کوالکام استفاده می‌کند، در اکثر مواقع عملکرد سریع و روانی از خود به نمایش می‌گذارد. البته جی ۶ نقص‌هایی هم دارد، باتری این گوشی پایین‌تر از حد انتظار عمل می‌کند و رابط کاربری اختصاصی ال‌جی کماکان سنگین است. با این حال هنوز هم می‌توان ادعا کرد که جی ۶ زیباترین گوشی هوشمندی است که ال‌جی طی سال‌های اخیر روانه‌ی بازار کرده است.

پربازدیدترین مطالب اخیر
پیشنهاد سردبیر
256 کاراکتر باقی مانده