
احتمالا شما نیز با واژه نمایشگرهای OLED مواجه شده اید. این واژه را بیشتر از فروشندگان تلویزیون میشنویم.اما OLED چیست؟چه تفاوتی با تلویزیون های دیگر دارد؟آیا تلویزیون OLED بخریم یا نه؟این ها سوالاتیست که احتمالا هنگام خرید تلویزیون در ذهن شما نقش می بندد.برای پاسخ به این سوالات با ما همراه باشید...
OLED چیست؟
OLED مخفف organic light-emitting diode است و به معنی «دیود ارگانیک گسیل دهندهی نور» است. به دسته ای از LED ها گفته می شوند که به صورت Organic یا مجموعه ای در کنار یکدیگر قرار داده شده اند. این OLED ها نیاز به نور پس زمینه نداشته و خود صفحه نمایش را تشکیل می دهند. اما آنچه شما کافی است بدانید، این است که در نمایشگرهای OLED بر خلاف LCD هر پیکسل خودش نور خود را تأمین میکند. در نمایشگرهای LCD نور صفحه در پسزمینه تولید میشود و با عبور از کریستالهای مایع و سپس فیلتر رنگی، رنگهای متفاوت به خود میگیرد. در فناوری OLED به دلیل اینکه نیازی به نور پس زمینه نیست، ضخامت پنل به شدت کم میشه و شاهد تلویزیونهای ۴ تا ۷ میلیمتری مبتنی بر این فناوری هستیم که خیلی هم سبک هستند.
این یک پیشرفت مهم در صنعت تکنولوژی و ارتقا از ال سی دی پلاسما و ال ای دی به OLED است.
پنل OLED چگونه کار می کند؟White OledوRGB oled چیست؟
تکنولوژی کنونیOLED موجود در بازار دو دسته است: RGB وWhite .شما برای ایجاد یک تصویر در تلویزیون به رنگ های قرمز، سبز و آبی نیاز دارید. ال سی دی ها از فیلترهای رنگ و و مایع کریستالی بر روی نور پس زمینه بهره می برد و پلاسما نیز از نور ماوراء بنفش تولید شده توسط بستههای گازی که فسفرهای رنگی قرمز، آبی و سبز را تحریک میکنند، بهره می برد. نوع RGB تکنولوژی شبیه پلاسما با عناصر پیکسل مجزای قرمز، سبز و آبی دارد.
White OLED کمی پیچیده تر است و عناصر رنگ های قرمز و سبز و آبی با هم ترکیب شده اند. و قتی جریان از آنها عبور میکند این عناصر نور سفید تولید میکنند. این نور سفید از یک فیلتر رنگی عبور میکنند تا عناصر پیکسل قرمز، سبز و آبی تولید شوند.تکنولوژی White OLED در نگاه اول کمی عجیب است.چرا با ترکیب سه رنگ نر سفید بسازیم و دوبا ره با عبور دادن آن از فیلتر رنگ خاصی درست کنیم. در واقع این تکنولوژی چند مزیت دارد. نور سفید تولید شده در این روش پایدارتر است و تغییر رنگ در آن کمتر است. از سوی دیگر این روش هزینه تولید کمتری دارد. همچنین در WOLED تولید نمایشگرهایی با سایزهای مختلف سادهتر است وامکان ساخت نمایشگرهایی با وضوح 4,000 با این تکنولوژی بسیار محتمل است. ممکن است این طور فکر کنید که استفاده از فیلتر یک عقب گرد به LCD ها است اما با کمی تحقیق بیشتر می توان مزایای فراوان آن نسبت به سایر تکنولوژی ها را درک کرد.
OLED بهتر است یا LED ؟
LED ها تلویزیون های ال سی دی هستند که از ال ای دی برای نور پس زمینه یا Backlight استفاده می کنند. مصرف انرژی تلویزیون های ال ای دی نسبت به ال سی دی و پلاسما کمتر است اما با این حال قابل مقایسه با OLED ها نیستند. LEDها همچون لامپهای کوچک کنار هم قرار میگیرند در حالی که OLED ها سطوحی هستند که نور ساتع می کنند.
چرا OLED بخرم؟
تلویزیونهای OLED سبک تر، نازک تر، ، کاراتر وعملکردی بهتر نسبت به سایر تکنولوژی های تلویزوین ها دارند. هر پیکسل با خاموش شدن میتواند مشکی مطلق را به وجود آورد که این یکی از خصوصیات منحصر به فرد OLED است.هیچ تکنولوژی دیگری این قابلیت را ندارد، ذخیره CRT موجب ایجاد وضوح تصویر استثنایی میشود.واقعا هیجان انگیز هستند و تمام ویژگی های یک تلویزیون رؤیایی را دارند: وضوح فوق العاده، بیش از حد نازک بودن و مصرف بسیار کم انرژی...
کاهش 20 درصدی مصرف برق نسبت به LCD و زاویه دید وسیع که امکان دیدن تصاویر از هر زاویه ای رو فراهم میکنه و ایجاد رنگ های استثنایی با درخشندگی و ترکیب بی نظیر رنگ ها از دیگر مزایای تلویزیون های OLED است.
گیمرها و علاقمندان فیلمهای سینمایی عاشق OLED ها میشوند. در برخی شرایط OLED ها میتوانند تا ۱۰۰۰ برابر سریعتر ازLED و LCD های رایج در بازار باشند و از این بابت تماشای تصاویر فیلمهای اکشن، مسابقات ورزشی و بازیهای ویدیویی در OLEDها بسیار جذاب تر است .
نظرات