نقد و بررسی لپ تاپ دل مدل XPS 15 2017 ؛ کیبی لیک و صفحه نمایش 4K از ویژگی های بازر این لپ تاپ محسوب می شود.لپ تاپ (XPS 15 (2017 که مجهز به کیبی لیک چهار هسته ای و گرافیک پاسکال می باشد در رقابت پیروز خواهد شد.Dell XPS 1.پورت ها, کیبورد, و ترک پد همانند سابق هستند و اجزای خارجی نیز همانند XPS 15 قدیمی می باشند. اما برخی تغییرات داخلی در XPS 15 ورژن جدید صورت گرفته است که آن را در مقایسه با ورژن قدیمی به طرز چشم گیری بهتر کرده است.با ما همراه باشید تا جرئیات بیشتری از این لپ تاپ را بررسی کنیم.

تغییرات داخلی

تفاوت اصلی با نسل قبلی XPS 15 قطعاً مربوط به محتویات داخلی آن است. ورژن قدیمی مجهز به یک سی پی یو چهار هسته ای اینتل اسکای نسل ششمی  و گرافیک Nvidia GeForce GTX 96088  بود, اما ورژن جدید به یک تراشه ی کیبی لیک نسل هفتمی تجهیز شده و گرافیک آن نیز به یکGeForce GTX 1050 ارتقاء یافته است.

علاوه بر سی پی یو Core i7-7700HQ  و گرافیک GTX 1050 کمپانی دل لپ تاپ XPS 15  جدید را به یک انگشت خوان سازگار با ویندوز Helloنیز تجهیز کرده است. این انگشت خوان همانندreader  swipe – style (سوایپ استایل ریدر ) ورژن قبلی نیست که همیشه پس از چهار بار تلاش عمل می کرد, بلکه یک پد ریدر انگشت خوان کامل و مدرن است؛ همانند ویژگی که در تلفن های همراه و تبلت ها مشاهده می کنید

دستگاهی که آزمایش کردیم مجهز به یک صفحه ی 15.6 اینچی با وضوح 4K UHD بود. این لپ تاپ دارای صفحه نمایش لبه تا لبه ی“InfinityEdge”  با لایه ی محافظ براق Glass NBT می باشد و تماشا در این پنل IGZO تجربه ی فوق العاده ای خواهد بود. متاسفانه طراحی بدون حاشیه ی صفحه ی این لپ تاپ باعث شده است که وب کم در قسمت پایین پنل قرار بگیرد و هم چنین XPS 15  قادر نخواهد بود دوربین تقریبا مادون قرمز IR را برای پشتیبانی ویندوز Hello  به کار ببرد.

هم چنین یک DDR4/2400  16 گیگابایتی دوکاناله و یک حافظه ی جانبی 15 گیگابایتی   Lite-on Cx2 NVme M.2 نیز در لپ تاپی که تست کردیم تعبیه شده بود. MLC Flash تعبیه شده در آن, سرعت خوانش 2.5 گیگابایت در ثانیه و سرعت نگارش 1.2 گیگابایت در ثانیه را ثبت کرده است. در حالی که  در  CrystalDiskMark 5.2 سرعت خوانش 2.1 گیگابایت در ثانیه و سرعت نگارش 1 گیگابایت در ثانیه بود.

تغییر دیگر در مقایسه با نسل قبلی افزایش ظرفیت باطری است که در ورژن قدیمی 84 وات – ساعت بود و در ورژن جدید به 97 وات  ساعت رسیده است. این ظرفیت خیلی جزئی کمتر از بزرگ ترین باطری لیتیوم  یونی است که می توانید به طور قانونی با هواپیما جابه جا کنید.

پورت ها

دل در این مورد نمی تواند با اپل رقابت کند و در مورد پورت ها می توان گفت کمی خساست به خرج داده است. XPS 15  جدید از نظر پورت ها مشابه ورژن قدیمی است و یک HDMI  فول سایز 1.4  , 2 یو اس بی 3.1 نسل اولی (5 گیگابایت در ثانیه) نوع A , یک جک آنالوگ کمبو مخصوص هدفون, و یک پورت تاندربولت 3 در آن تعبیه شده است. پورت های تاندربولت 3 از پورت نمایش پیش از یو اس بی نوع C پشتیبانی می کند و هم چنین امکان شارژ کردن با استفاده از پورت انتقال پاور  یو اس بی نیز وجود دارد.  در مورد نکته ی آخر, تصمیم دل برای پشتیبانی آداپتورهای قدیمی و پورت یو اس بی نوع C برای شارژکردن تحسین برانگیز است.

بله, ما می دانیم استفاده از پورت یو اس بی نوع C برای شارژ کردن آپشنی برای دوران آینده است ( و آن را اینجا در لپ تاپ های کوچک تر پریمیوم مشاهده می کنیم) اما داشتن پورت اختصاص داده شده برای شارژ جای بحث دارد. در لپ تاپ های ” پرو ” ی دیگر که مجهز به دو پورت هستند اگر یکی از آنها برای شارژ کردن استفاده شود و پورت دیگر برای مانیتور کاربر, دائم در حال Plug و unplug هستید مگر اینکه یک مانیتور جدید بخرید که ذاتا یو اس بی نوع C باشد.

لپ تاپ XPS 15 را روی شارژر 87 واتی APPLE SHIPS همراه با مک بوک پروی 15 آن اجرا کردیم و هیچ موردی پیش نیامد. در حین لود شدنGP11 ( که در XPS 15 بیشترین حجم از شارژ را استفاده می کندباطری تا 60 وات توان خروجی 87 واتی آن را تامین کرد.

باطری واقعی دل 130 وات است که به XPS 15  اجازه می دهد حتی تحت لودهای سنگین که GPU, CPU, SSD و مانیتور همگی در حال اجرای سنگین هستند شارژ شود.

عملکرد 

لپ تاپ های بزرگ و سنگین قطعاً برای نوشتن یک رمان عاشقانه در گوشه ی دنج کافه استفاده نمی شوند. آنها برای انجام کارهای سنگین مورد استفاده قرار می گیرند بنابراین عملکرد آنها حائز اهمیت است. در تست هایی که انجام دادیم XPS 15  را با لپ تاپ های چهارهسته ای گیمینگ از جمله XPS 15 قدیمی و HP Spectre X360 15  که یک لپ تاپ 15.6 اینچی با ساختاری کاملاً متفاوت است مقایسه کردیم.

اولین تست Maxon’s Cinebench R15  است؛ یک بنچ مارک رایگان که توانایی لپ تاپ در انتقال مدل سازی 3را اندازه گیری می کند. این یک تست سی پی یو خالص است.

عملکرد XPS 15 شباهت زیادی به لپ تاپ گیمینگ نسبتاً بزرگ تر Gigabyte یعنی Areo 15  دارد, و تا هفت درصد سریع تر از XPS 15 است. هم چنین نشان می دهد که چگونه می توانید برای اپلیکیشن های multi-threaded (چند ریسمانی ) نسبت به core i5 چهار- هسته ای در Inspiron 15 7000 کارکرد بیشتری دریافت کنید. اگرچه core i5 یک تراشه ی کیبی لیک است, نبود hyper – threading ( فرا  ریسمانی ) قطعاً به ضرر شما خواهد بود. کندترین مورد در این مقایسه HP Spectre X360 15T دو  هسته ای است.

عملکرد 3DMark Sky Driver

گیمینگ برای XPS 15 نیز حائز اهمیت است؛ اغلب به دلیل سایز و ویژگی هایش در دسته بندی مشابهی با لپ تاپ های گیمینگ قرار می گیرد. با اجرای Future mark’s 3DMark Sky Driver  لپ تاپ XPS 15  عملکرد خوبی را انتقال می دهد, اما GTX 1050 آن به پای لپ تاپ های گیمینگ بزرگ تر و سنگین تر نمی رسد. Dell Inspiron 15 7000 با قیمت بسیار مناسب (و البته بسیار ضخیم تر و محکم تر) , شانه به شانه ی XPS 15  حرکت می کند.

خبر خوب برای XPS 15  این است که عملکرد گرافیکی آن تفاوت چندانی با لپ تاپ MSI G360 ندارد. با ایزوله کردن تراشه ی گرافیکی GTX 1050در 3DMark SkyDriver شاهد هستیم که با فاصله ی بسیار اندکی از عملکرد GeForce GTX 970M قرار می گیرد که همچنان یک جی پی بو گیمینگ بسیار خوب است.

عملکرد Handbrake

برمی گردیم به عملکرد سی پی یو: تست استاندارد کد گذاری با استفاده از Handbrake  0.9.9  را اجرا کردیم که یک فایل MKV با حجم  30GB و رزولوشن 1080P  را با استفاده از Android Tablet Preset تبدیل می کند. تراشه ی چهار  هسته ای کیبی لیک با Gigabyte Areo 15 در صدر جدول قرار می گیرد. هر دو کیبی- لیک چهار- هسته ای پیشرفت خوبی نسبت به اسکای لیک چهار  هسته ای ورژن قبلی داشته است.

تست کدگذاری در تراشه ی چهار – هسته ای 45 دقیقه طول کشید و معمولاً هنگامی که لپ تاپ سعی دارد سرعت, گرما, و صدای فن را تنظیم کند باthermal Throttling ( دمای بیش از حد سی پی یو ) یا مسئله ی صدا همراه است. نتایج حاصل شده نشان می دهد که در XPS 15 مشکل دمای بیش از حد وجود ندارد, اما در حین انجام تست های سنگین تقریباً پر سر و صدا است.

 

عملکرد باتری

آخرین تست احتمالاً از همه ی تست ها مهم تر است: عمر باطری. اینکه در فاصله ی بین دو بار شارژ چه مدت می توانید از لپ تاپ خود استفاده کنید تعریف کننده ی قابلیت اتصال واقعی لپ تاپ است. در تست عمر باطری روشنایی صفحه نمایش  را روی 250 نیت تنظیم کردیم و با لوپ کردن یک ویدیوی 4و یک جفت هندزفری که به لپ تاپ متصل شده بودند از نهایت ظرفیت باطری استفاده کردیم, هم چنین لپ تاپ روی حالت هواپیما قرار داشت.

XPS 15 تا 331 دقیقه شارژدهی داشت. با در نظر گرفتن سخت افزارهای تعبیه شده در آن چندان بد به نظر نمی رسد اما XPS 15  ورژن قدیمی که مجهز به یک باطری کوچک تر 65 وات  ساعتی بود نیز تا 312 دقیقه شارژدهی داشت. به خاطر داشته باشید که مدل 2017 مجهز به یک باطری 97 وات  ساعتی می باشد اما تفاوت شارژدهی آن با مدل قدیمی فقط 20 دقیقه است.

عامل های زیادی تعیین کننده ی عمر باطری در یک لپ تاپ هستند؛ اما با یک صفحه ی 4پر مصرف رو به رو هستیم؛ در حالی که این یک صفحه یIGZO می باشد که از نظر تئوری باید مصرف انرژی آن کمتر باشد. هم چنین SSD را نیز بررسی کردیم اما ویژگی های lite – on  نشان داد که این قطعه هنگامی که فعال است فقط 1.3 وات انرژی مصرف می کند و آن قدر زیاد نیست که بخواهد شارژ باطری را خالی کند.

اگر بخواهیم مقایسه کنیم Gigabyte Areo 15  که مجهز یه یک باطری 94 وات ساعتی , کیبی لیک چهار  هسته ای, و گرافیک GTX 1060 می باشد تا 408 دقیقه شارژدهی دارد. تفاوت اصلی Gigabyte  (علاوه بر وزن و سایز) مربوط به صفحه ی آن است: صفحه ی 1920 X 1080 پیکسلی غیر لمسی. نتیجه اینکه اگر عمر باطری طولانی تری بخواهید می توانید XPS 15 خود را به یک صفحه ی 1080 پیکسلی مجهز کنید.

اگر بخواهیم نسبت به XPS 15 منصف باشیم باید خاطر نشان کنیم که اگر در نظر دارید که ویدیویی را کدگذاری کنید و یا هر تسک سنگین سی پی یو یا جی پی یو را روی یک لپ تاپ چهار  هسته ای اجرا کنید نباید انتظار داشته باشید که لپ تاپ تا بیشتر از یک ساعت شارژدهی داشته باشد. حتی مک بوک پروی 15 مدل 2016 که می توانید در آن تا 9 ساعت ویدیو تماشا کنید تحت لودهای سنگین سی پی یو یا جی پی یو به سرعت شارژ خالی می کند.

نتیجه گیری

صنعت PC اغلب برای نگه داشتن افراد در ” چرخه ی تکنولوژی ” و ” آپدیت کردن به خاطر آپدیت ها ” مورد انتقاد قرار می گیرند. اما اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که می خواهید یک لپ تاپ برند جدید 2017 خریداری کنید که مجهز به مجموعه ی کاملی از ورژن 2015 است, در این صورت آپدیت ها تغییرات با ارزشی محسوب می شوند.

آیا ورژن جدید به اندازه ای سریع است که بخواهید آن را جایگزین XPS 15 قدیمی کنید؟ خیر. البته فکر نمی کنیم که کمپانی دل هم از شما انتظار داشته باشد اینگونه رفتار کنید. XPS 15  ورژن 2017 برای کسانی مناسب است که به دنبال دستگاه نسبتاً نیرومندی هستند که دارای وزن و سایز مناسبی نیز باشد. تنها مشکل اساسی آن, عمر باطری متوسط است ( مدت زمان ممکن است با توجه به پیکریندی و نوع استفاده ی شما متفاوت باشد). امروزه, XPS 15 همچنان یکی از بهترین لپ تاپ های 15.6 اینچی بازار محسوب می شود.

پربازدیدترین مطالب اخیر
پیشنهاد سردبیر
256 کاراکتر باقی مانده