گلکسی نوت 8 یکی از جدید ترین گوشی های سامسونگ سری نوت می باشد .بعد از فاجعه ای که در سال گذشته برای نوت 7 اتفاق افتاد، سامسونگ در ارائه محصول پرچمدار خود محتاط تر عمل کرد و با پیاده سازی و بهبود قابلیت های جدیدی همچون نمایشگر اینفینیتی، لبه های خمیده، قلم S Pen، بهینه سازی باتری و دوربین دوگانه، در گلکسی نوت 8، تلاش کرد بار دیگر شانس خود را در میان رقابت با پرچمداران شرکت های مطرح گوشی سازی امتحان کند. در ادامه به بررسی دقیق تر این محصول می پردازیم و آن را با گوشی های دو نسل خود مقایسه می کنیم.

طراحی

از نگاه ظاهری، نوت 8 نسبت به نسخه های پیشین، از زبان طراحی یکسانی برخوردار است. شیشه، جنس اصلی بدنه ی این دستگاه می باشد که در قاب پشتی و جلویی آن مشاهده می شود همچنین به منظور استحکام بیشتر، در لبه های آن، از فلزی مقاوم بهره گیری شده است.
از تفاوت های نوت 8 با سری سال گذشته، می توان به بدنه ی آن اشاره کرد که برخلاف نوت 7 دارای بدنه ای مربعی شکل و گوشه دار، با انحنای کمتر در لبه ها می باشد. این مینی تبلت، با لبه های خمیده در دو طرف و نمایشگری بدون حاشیه (Infinity Display)، بدون شک یکی از بهترین های محصولات سامسونگ به شمار می آید.
به دلیل حاشیه ی بسیار کم در بالا و پایین و لبه های بدون حاشیه در نوت 8، نسبت صفحه ی نمایش به بدنه، حدود 83 درصد است که این میزان در گوشی آیفون 7، حدود 67 درصد می باشد.

 

 

تمامی سطح بدنه ی این دستگاه با محافظ صفحه ی گوریلاگلس 5 پوشش داده شده که متاسفانه پس از جعبه گشایی، اثرپذیری رد اثر انگشت بر روی قاب پشتی آن کمی آزاردهنده است. اما به هر حال به لطف این پوشش شیشه ای، از گواهینامه ی IP68 (یعنی ضد آب و گرد و غبار) بهره مند است و می تواند بدون نفوذ آب به داخل آن، به مدت 30 دقیقه در زیر آب مقاومت کند.
علاوه بر این ها در کنار لنز دوربین این دستگاه، محافظ های برجسته ای تعبیه شده است که ایمنی آن را در برابر ضربه های احتمالی افزایش می دهد.

نوت 8 با وجود وزن 195 گرمی و ضخامت بیشتر 8.9 میلی متری، حدود 9 میلی متر از برادر پرچمدار گذشته ی خود بلندتر است که در کمال بزرگی و سنگینی، در دست بسیار جذاب به نظر می رسد. البته باید بیان کنیم که ابعاد بیشتر این دستگاه نیاز به دستانی کشیده می باشد ضمن اینکه به دلیل حذف دکمه ی فیزیکی Home، دسترسی به تمامی نقاط صفحه دشوارتر شده است و می بایست با تنظیم در بخش منو، با سه بار تب بر روی دکمه ی Home این دسترسی را ساده تر نمود.

با نگاهی کوتاه در بدنه ی جلویی نوت 8، متوجه قرارگیری دوربین جلو به همراه اسکنر عنبیه ی چشم و چراغ LED برای اعلام اعلان ها، خواهیم شد. در قسمت پایین دستگاه، هیچ دکمه ی فیزیکی مشاهده نمی شود و تنها دکمه ی خانه، با قابلیت حساسیت به فشار، در نظر گرفته شده است.

 

 

دکمه های تنظیم صدا و دسترسی شخصی به برنامه ها در کناره ی سمت چپ نوت 8 تعبیه شده و کلید پاور در سمت راست جایگیری شده است. بر طبق روال همیشه، در لبه ی پایین دستگاه شاهد پورت USB نوع C  و جک 3.5 میلی متری هستیم که در کنار آنها قلم S Pen و همچنین بلندگو دیده می شود. گفتنی است که در لبه ی بالا سینی دو سیم کارت و یا سیم کارت و کارت حافظه ی میکرو SD قرار دارد.

در شاسی پشتی این محصول، ماژول دورربین دوگانه، فلش دوگانه LED و همچنین حسگر اثر انگشت طراحی شده است که البته دستیابی انگشت اشاره به این مکان در بالای صفحه، کمی دشوار است و لغزنده بودن دستگاه را افزایش می دهد.

نوت 8 در دو رنگ Orchid Gray و Midnight Black و همچنین رنگ طلایی و آبی دریایی عرضه می شود که در بعضی مناطق آسیا تنها دو رنگ خاکستری و مشکی آن موجود است.

نمایشگر

صفحه نمایش نوت 8 با اندازه ی 6.3 اینچی، از یک پنل سوپر آمولد بهره مند می باشد و دارای رزولوشن 2960 در 1440 با نسبت تصویر 18.5:9 و تراکم 522 پیکسلی است که البته این تراکم با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست.
به منظور استفاده ی بهینه ی باتری در بخش تنظیمات می توان کیفیت برنامه ها وعکس ها را به رزولوشن 1080×2220 پیکسل تغییر داد و یا در زمان پاور مود، کیفیت 1480×720 پیکسل را فعال کرد.
در حال معمول و خودکار، روشنایی این نمایشگر به حدود 1200 نیت می رسد که این میزان حدود 22 درصد از گلکسی اس 8 بیشتر است و در محیط بیرون به دلیل روشنایی عالی، از خوانایی و شفافیت بسیار مناسبی بهره مند است. علاوه بر این، گستره ی رنگ در این نمایشگر بسیار وسیع بوده و از کنتراست بسیار مطلوبی برخوردار است. رنگ سفید در این پنل بدون هیچ سردی قابل نمایش است و کاربران می توانند در بخش تنظیمات، طیف رنگ ها را در صورت تمایل تغییر دهند.

از دیگر ویژگی های گوشی های هوشمند سامسونگ، می توان به نمایشگر همیشه روشن اشاره کرد که پیش از نوت 8 در اسمارتفون های اس 8 نیز شاهد بودیم.

 

 

بازدهی و عملکرد

نوت 8 از آخرین پردازنده ی اسنپدراگن، یعنی 835 کوالکوم در چین و آمریکا و از پردازنده ی اختصاصی اکسینوس در اروپا و آسیا بهره مند می باشد. به کار بردن رم 6 گیگ در این دستگاه، اولین ویژگی محصولات سامسونگ نیست، اما این اندازه، برای اولین بار است که به صورت انحصاری برای یک منطقه ی خاص نیست. این رم نشانه ی عملکرد بهتر در وظایف چند گانه و همچنین کارایی اج پنل ها می باشد و در تست های مختلف بسیار سریع تر و روان تر از S8 Plus رفتار می کند.
گفتنی است در هنگام استفاده از نوت 8، با هیچگونه مکث و پرشی مواجه نخواهیم شد و بدون کاهش سرعت، روندی آرام و ساده در اجرای برنامه ها دارد.
حافظه ذخیره سازی نیز همچون ظرفیت رم ، منحصراً برای مناطق خاص نمی باشد و در تمام کشورها ظرفیت یکسان 64 گیگا بایتی است. اما به کمک حافظه ی میکرو SD می توان این میزان را تا حدود 256 گیگا بایت افزایش داد.
کیفیت صدا در این دستگاه چندان تعریفی ندارد و برخلاف انتظارها، دارای بلندگویی یگانه در لبه ی پایینی دستگاه است. میزان کیفیت و شفافیت صدا در حجم معمول، مناسب است اما با بلندی آن، اعوجاج و آشفتگی  بیشتر می شود و کیفیتی به خوبی HTC U11 ندارد.

رابط کاربری و نرم افزار

در حالی که بسیاری از کابران انتظار اندروید جدید یعنی اوریو را داشتند اما گلکسی نوت 8 همچنان با همان اندروید 7 نوقا عرضه شد. با این حال کاربران می توانند به زودی به روز رسانی از اندروید جدید را دریافت کنند و از آن در پرچمدار جدید استفاده نمایند.
رابط کاربری Samsung Experience  برای این محصول اختصاص داده شده است که مشابه همان UI ای است که در گلکسی اس 8 و پلاس می باشد. این رابط کاربری یکی از به روز ترین برنامه های نرم افزاری سامسونگ محسوب می شود که به طور انحصاری برای دستگاه هایی با نمایشگر خمیده طراحی و پیاده سازی شده است.
افزون بر تمام ویژگی های پیشین، سامسونگ، قابلیت جدید و منحصر به فردی با نام App Pair برای این پرچمدار در نظر گرفته است که به کاربر امکان راه اندازی دو برنامه را به طور همزمان می دهد. در این صورت دو اپلیکیشن با اتصال به یکدیگر، در دو پنجره ی مجزا اجرا می شوند و می توان به کاربر در استفاده ی همزمان از دو برنامه کمک قابل توجهی نمود. به طور مثال در حالت تماس ویدئویی می توان برخی از ایمیل ها را پیگیری کرد و یا به وب گردی و یا گشت و گذار در شبکه های اجتماعی پرداخت.
بخش لبه ی گوشی که به اج پنلز معروف است، می تواند میانبر کارامدی برای مخاطب ها و وضعیت آب و هوا باشد، این قابلیت افزون بر دسترسی بسیار سریع و آسان، حتی در هنگام اجرای برنامه های دیگر نیز به خوبی عمل می کند و در صورت نیاز می توان برنامه های دیگری را از طریق فروشگاه گلکسی اپس (Galaxy Apps) به آن اضافه کرد.

دستیار صوتی بیکسبی (Bixby) برای این رابط کاربری اختصاص داده شده است که می توان آن را رقیبی برای سیری و یا گوگل اسیستنت تلقی کرد. بیکسبی به کمک یک هوش مصنوعی و با لمس متون و یا صدا از کاربر فرمان می گیرد و استفاده مداوم و مکرر، سبب بهبود عملکرد آن می شود.

از قابلیت های دیگر این دستگاه می توان به استفاده ی آن به عنوان یک رایانه شخصی اشاره کرد. به این ترتیب با بهره گیری از مبدل DeX می توان کیس و موس را به این تلفن هوشمند متصل کرد و برنامه های روزمره را با استفاده از رایانه ی شخصی انجام داد. ضمن اینکه گلکسی نوت 8 به ‌طور کامل از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند.

قلم هوشمند  S Pen

به طور کلی صحبت از نوت 8 بدون قلم هوشمند S Pen، بی فایده است. این قلم یکی از ویژگی های منحصر به فرد و بی نظیر اسمارتفون های سری نوت است که عملکردی عالی و روان دارد و تجربه ی خوبی را در نوشتاری طبیعی برای کاربران به همراه دارد.
S Pen
دارای طولی حدود 11 سانتی متر و بدون باتری است که تقریبا با قلم های هوشمند سرفیس پرو مایکروسافت رقابت می کند.  این قلم که در لبه ی پایین و گوشه ی دستگاه جایگیری شده، دارای نوک بسیار باریکی است که با توجه به نقاط حساس به فشار 4000 تایی در نمایشگر، عملکردی بسیار خوشایندی دارد.
این قلم هوشمند در یادداشت برداری بسیار سریع می باشد و به محض بیرون کشیدن، صفحه نمایش دستگاه روشن می شود و به کاربر امکان نوت برداری بدون نیاز به باز کردن قفل دستگاه را می دهد.

وجود قلم هوشمند و یا S Pen در سال جاری چندان جدید نیست  اما با اختصاص میانبری در رابط کاربری، قابلیت رنگ آمیزی، برش بخشی از صفحه، ترجمه و ساخت گیف بهینه سازی شده است.
یکی از قابلیت های جدید این قلم، ساخت فایل گیف می باشد. این امکان که به Live Message شناخته شده است، پس نوشتن پیام کوتاه، می توان افکت هایی به آن اضافه نمود و در قالب یک تصویر متحرک، به کمک یکی از اپلیکشین ها، آن را ارسال کرد.

با وجود زنگ هشدار در صورت نبود قلم و یا دور شدن از آن، دستگاه به طور خودکار به کاربر هشدار می دهد، بنابراین دیگر نگران گم شدن قلم هوشمند نخواهیم بود.

دوربین

می توان از تفاوت های نوت 8 با گلکسی اس 8 پلاس، به وجود دوربین دوم آن اشاره کرد. گلکسی نوت 8 از یک دوربین اصلی با سنسور 12 مگاپیکسلی و دریچه ی دیافراگم F/1.7 بهره می برد و دوربین دوم آن از گشودگی دیافراگم F/ 2.1 با همان رزولوشن 12 مگاپیکسلی برخوردار است که دارای دو برابر بزرگنمایی اپتیکال می باشد.

کیفیت تصاویر گرفته شده توسط دوربین اصلی این دستگاه بسیار عالی است و عکس هایی بسیار واضح، باجزئیات و با رنگ های طبیعی ارائه می دهد. حالت های متفاوتی برای عکسبرداری و فیلمبرداری برای این دستگاه در نظر گرفته شده که مهمترین و حرفه ای ترین آن امکان تنظیمات دستی و کنترل سرعت شاتر است.
لرزشگیر اپتیکال یکی از ویژگی های پر اهمیت در دوربین های گوشی های هوشمند است چرا که از هرگونه محوی و لرزشی در تصاویر جلوگیری می کند و به ثبت عکس با کیفیت بیشتر کمک به سزایی می کند.

دوربین دوم این دستگاه، نمایی با بزرگنمایی دوبرابری را برای کاربر فراهم می کند و افراد می توانند در صورت دور بودن از سوژه به راحتی از دوربین دوم استفاده نمایند. گرچه گشودگی دیافراگم در دوربین دوم به خوبی دوربین اصلی نیست و ممکن است برخی از جزئیات در هنگام عکسبرداری از دست برود، اما سوژه همچنان خوب و شفاف است.
از مزیت های دوربین دوم نوت 8 می توان به محو کردن پس زمینه اشاره کرد. در هنگام ثبت تصویر آیکون هایی با عبارت 1X یا X2 در بالای صفحه نمایش داده می شود که با لمس آن، سوژه ها با پس زمینه ی مات مشاهده می شوند. و می توان با کشیدن دست  به سمت راست بر روی دکمه ی شاتر، به لنز با زوم دو برابری منتقل شد.
به طور کلی بهترین نتیجه از عکسبرداری برای زمانی است که فاصله ی کاربر تا سوژه حدود 1.2 متر باشد چرا که میزان نوردهی در آن خوب است و نتیجه ی بهتری را به همراه دارد.

دوربین سلفی نوت 8 موفقیت دیگر سامسونگ می باشد چرا که با سنسور 8 مگا پیکسلی، دارای جزئیات خوبی است و کیفیت و میزان وسعت تصویر، در حد مطلوبی است.
فیلمبرداری در نوت 8 با کیفیت 4K همراه است که با  وجود لرزشگیر اپتیکال، از لرزش های متداول در هنگام فیلمبرداری جلوگیری می کند.
رابط کاربری دوربین بسیار ساده و روان است اما گزینه ی تایمر در بخش تنظیمات پنهان شده و کاربران می توانند با دستور های حرکتی آن را فعال کنند. البته عملکرد آن چندان سریع نیست و ممکن است در میان جمعیت با حرکت های دستی کمی احساس خجالت کنید.
حالت های متفاوتی نظیر پاناروما، پرو و خودکار در این رابط کاربری اختصاص داده شده است اما در صورت نیاز می توانید حالت های بیشتر را از گلکسی استور دانلود کرده و استفاده نمایید.

باتری

گلکسی نوت 8 با وجود ابعاد بزرگتر، از باتری کوچکتری با ظرفیت تنها 3300 میلی آمپر ساعتی بهره مند است. با توجه به انفجار باتری نوت 7 در سال گذشته، کره ای ها در باتری محصول جدید، دقت و احتیاط بیشتری نمودند و آن را با تست های مختلف مورد آزمایش قرار دادند.
طول عمر این باتری با بهره گیری از نرم افزارهای ذخیره ی باتری می تواند حدود 14 و یا 15 ساعت بدون شارژ مجدد پاسخگوی نیاز کاربر باشد اما با استفاده ی مداوم و ترکیبی مانند، وب گردی، ویرایش عکس، تماشای ویدئو در یوتیوب و بازی کردن، حدود 8 ساعت دوام می آورد که برای هر کاربری رقم خوشایندی است. اما برخی از متخصصان با وجود ظرفیت نمایشگر QHD+ و اندازه ی 6.3 اینچی این حجم باتری را کافی نمی دانند.
با استفاده از تکنولوژی شارژ سریع، می توان در کمتر از 115 دقیقه دستگاه را شارژ نمود.
گفتنی است این دستگاه از شارژ بی سیم نیز بهره مند است اما چندان سریع نیست چرا که شارژ آن از 8 به 100 درصدی، حدود 2 ساعت و 35 دقیقه به طول می انجامد و لازم است کاربران پیش از خرید پد شارژ از آن مطلع باشند.

سخن آخر

سامسونگ با رونمایی محصول جدید هر شش ماه تلاش می کند تا خود را همیشه در صدر جدول قرار دهد و همواره خود را به روز نگه دارد. این محصول که شباهت های بسیاری با گلکسی اس 8 دارد، دارای قیمت 900 یورویی می باشد، این در حالی است که گلکسی اس 8 پلاس حدود 800 یورو به فروش می رسد.

نوت 8 دارای دوربین دوگانه، قلم هوشمند و رابط کاربری ساده ای است که علاوه بر کابردی بودن، سرگرم کننده نیز می باشد.
ظرفیت باتری این دستگاه شاید چیزی برای گفتن نداشته باشد اما خوشبختانه با موفقیت از تمامی تست های دشوار عبور کرده است و نگرانی برای آتش گرفتن باتری آن وجود نخواهد داشت.
این دستگاه با وجود صفحه نمایش خوب و دوربین دوگانه، عکس برداری را به صورت حرفه ای برای کاربران ممکن می سازد و امکان مات کردن پس زمینه و ایجاد بوکه را برای علاقه مندان به عکاسی مهیا می کند.
به نظر می رسد سامسونگ این بار در ارائه محصول خود تلاش بیشتری کرده و موفق نیز ظاهر شده است! نظر شما چیست؟

پربازدیدترین مطالب اخیر
پیشنهاد سردبیر
256 کاراکتر باقی مانده