
بعد از گوشیMoto Z Play محصول دیگری از موتورولا به نام Moto Z2 Play عرضه شد که با قیمت مناسب تر و قابلیت های سطح بالایی همراه است. باید اشاره کرد که ماژول های نسخه پیشین، با محصول جدید موتورولا همخوانی داشته و بارها با بدنه ای چشم نواز و ضخامت باریک تر، توسط منتقدان تحسین شده است. در ادامه این مطلب ویژگی های Moto Z2 Play رابررسی خواهیم کرد. باما همراه باشید
طراحی
موتورولا خط تولید گوشی های Moto Z را پیش گرفته و با پشتیبانی از Moto Mode ها، رسما نسخه جدید محصول خود را با نام Moto Z2 Play معرفی کرده است.
از مهمترین تغییراتی که در شکل ظاهری این دستگاه مشاهده می کنیم، ضخامت باریک ۵٫۹۹ میلی متری آن است. که البته در مقایسه با Z Play تنها یک میلی متر کاهش یافته است. به این ترتیب، باریک بودن دستگاه کمک به سزایی به خوش دست بودن آن کرده و باعث می شود که در هنگام استفاده، احساس بهتری داشته باشیم.
در بدنه پشتی این گوشی هوشمند، روکش مشکی رنگ فلزی به کار رفته است که رد اثر انگشت را در مقایسه با قاب شیشه ای کمتر بر جای می گذارد.
در حقیقت تمامی گوشی های موتورولا ظاهری به هم ریخته دارند و چندان جلب توجه نمی کنند که این به دلیل وجود پین هایی (Pin) است که برای نصب ماژول ها در این دستگاه تعبیه شده است. البته تا چند سال آینده به دلیل سازگاری این ماژول ها نباید انتظار طراحی مجدد در شکل ظاهری آن داشته باشیم.
همانطور که در خبرها خواندید ماژول های جدیدی که توسط عموم برای Moto Z2 Play طراحی شده اند با نسخه های پیشین موتورولا همچون:Moto Z Play و Moto Z Force سازگار دارد و شرکت موتورولا استفاده از آن را تضمین کرده است.
نمایشگر
گوشی Moto Z2 Play با نمایشگری به اندازه ۵٫۵ اینچ، رزولوشن ۱۰۸۰×۱۹۲۰ و تراکم ۴۰۱ پیکسلی همراه است.
تکنولوژی AMOLED برای این نمایشگر در نظر گرفته شده است که به لطف آن رنگ هایی بسیار شفاف بوده با غلظت رنگ عالی قابل نمایش است. همچنین عمق رنگ مشکی نیز بسیار مناسب است و با زاویه های متفاوت دچار افت کیفیت نمی شود.
اما باید گفت که روشنایی تصویر در ایت نمایشگر چنگی به دل نمی زند و خوانایی آن در برابر نور مستقیم خورشید، حتی با بالاترین سطح روشنایی، با مشکل رو به رو است.
نرم افزار و بازدهی
سیستم عامل در نظر گرفته برای Moto Z2 Play، اندروید ۷ نوقا می باشد و رابط کاربری وانیلا نیز برای آن اختصاص داده شده که سبب سهولت استفاده از این دستگاه شده است.
در رابط کاربری این دستگاه، حرکت هایی نظیر چرخش مچ دست و یا دوبار ضربه زدن در نظر گرفته شده که به منظور دسترسی آسان به میانبرها، دوربین و روشن کردن چراغ LED می باشد.
از نگاه سخت افزاری باید بگوییم که یک پردازنده ۶۲۶ اسنپدراگن کوالکوم، به همراه گرافیک ۵۰۶ آدرنو در این دستگاه به کار رفته است که در دو نوع رم ۳ و ۴ گیگی عرضه شده است.
عملکرد این اسمارتفون تا حدودی مطلوب است و وظایف عمومی مانند وبگردی، خواندن ایمیل و استفاده از رسانه های اجتماعی بدون مشکل انجام می پذیرد.
با این حال گاهی اجرای بازی های گرافیکی، با گرافیک بالا، کمی با پرش تصویر همراه است؛ که البته به ندرت شاهد آن هستیم و در اکثر مواقع، تصاویر و صحنه های بازی، بسیار آهسته و خوشایند است.
سخت افزار
Z2 Play با حافظه داخلی ۳۲ و ۶۴ گیگی، دو انتخاب برای کاربران خود ارائه کرده است. اما در صورتی که این میزان کافی نباشد می توان از طریق کارت حافظه خارجی Micro SD حجم آن را تا ۲۵۶ گیگ افزایش داد.
با وجود میان رده ای بودن این دستگاه، صدای زنگ و هشدارها تنوع چندانی ندارد. همچنین نبود گواهینامه IP در برابر مقاومت اجزای کمی از جذابیت این محصول کاسته و تنها اما یک پوشش نانویی و ضد آب را شامل می شود که از قطرات ریز آب محافظت می کند.
تنها بلندگوی این دستگاه در گوشه ی جلویی آن، تعبیه شده است که البته کیفیت چندان مطلوبی ندارد. این بلندگو دارای صدای چندان رسا و بلندی نیست و در هنگام تماشای فیلم و بازی، به صورت افقی، صدای متوازنی پخش نمی شود، اما می توان با استفاده از ماژول بلندگو JBL صدای این دستگاه را جبران نمود.
سنسور اثر انگشت با همان ظاهر بیضی شکل که در ابتدا در گوشی موتو G5 Plus معرفی شده بود، در این محصول نیز به کار رفته است. عملکرد این سنسور بسیار مناسب و سریع بوده و قفل کردن آن به همراه gesture های متنوع، به خوبی قابل تشخیص و اجراست. از این رو حرکت انگشت به چپ و راست، برای دسترسی بهتر به کلیدهای مکان یابی و میانبرها امکان پذیر بوده.
گفتنی است با وجود کاهش یک میلی متری ضخامت این دستگاه، اما همچنان جک ۳٫۵ میلی متری در آن جایگیری شده است.
برخلاف ظرفیت باتری ۳۵۱۰ میلی آمپر ساعتی، که در دستگاه های Moto Z Play استفاده شده است، میزان باتری Moto Z2 Play کاهش یافته و به حجم ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعت رسیده است.
اگرچه کاربران Moto Z Play، قادر به استفاده از این دستگاه، به مدت دو روز می باشند، ولی محصول جدید موتورولا با مصرف بهینه و متعادل، تنها دو روز بدون نیاز به شارژ مجدد، دوام می آورد؛ البته این میزان، در اکثر گوشی های اندرویدی تقریبا یکسان تلقی می شود.
با مصرف مداوم، این دستگاه در پایان روز، تنها ۲۵ درصد باتری خواهد داشت که تا حدودی مطلوب است. اما اگر طول عمر باتری برای شما اهمیت دارد، ممکن است این دستگاه، مناسب نیاز شما نباشد و توصیه می شود که از ماژول Motorola’s Turbo Power استفاده کنید که قادر به شارژ ۵۰ درصدی، در کمتر از ۳۰ دقیقه می باشد.
دوربین
ویژگی دیگری که در محصول جدید موتورولا بهبود یافته است، ساختار دوربین آن می باشد. سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با قابلیت Large Pixel به همراه دریچه دیافراگم f/1.7، در Z2 Play تجهیز شده است. این دریچه ی دیافراگم قطعا به گرفتن عکس در شرایط کم نور بسیار کمک می کند اما همچنان با سرعت شاتر پایین، نویز بسیاری را در تصاویر شامل می شود.
تصاویر گرفته شده در نور کم به ویژه در مود HDR، بدون لرزش گیر اپتیکال است، از این رو نباید تصویری با جزئیات را از آن انتظار داشت.
نمایش رنگ در این تصاویر ثبت شده بسیار مطلوب بوده و در شرایط نوری بهتر، عکس های شفاف تر با وضوح بیشتری قابل نمایش می باشند.
دوربین جلو این دستگاه همان چیزی است که در گوشی نسخه پیشین مشاهده کردیم. حسگر ۵ مگا پیکسلی، دیافراگم F/2.2 و فلش LED، در حاشیه بالای این دستگاه دیده می شود که در صورت روشن بودن فلش LED جزئیات بیشتری در پس زمینه عکس ها به ثبت می رسد.
حرف آخر
Moto Z2 Play در اول ماه جولای ۲۰۱۷ رونمایی شد و فروش تابستانی آن در ایالات متحده آغاز شد. در صورت خریداری این دستگاه ۵۰۰ دلاری تا ۲۶ ماه جولای، ماژول اسپیکر JBL نیز به صورت رایگان در اختیار کاربر قرار می گیرد.
نظرات