
شرکت سوئدی ولوو با شناخت و درک صحیح از شرایط حاکم بر بازار جهانی خودرو ، در حال افزایش اعضای خودروهای کراساور در سبد محصولات خود بوده و حالا جدیدترین عضو این خانواده با نام ولوو XC40 را رونمایی کرده است. شرکت ولوو پیش از این با خودروهای XC60 و XC90 اعتبار بالایی برای خود در حوزه خودروهای شاسی بلند و کراساور در میان علاقهمندان و فعالان حوزه خودرو در سرتاسر جهان کسب کرده است. آیا خودروی جدید ولوو با نام XC40 میتواند رقیبی جدی برای دیگر خودروهای این کلاس باشد؟
خودروی XC40 در ابتدا با مدلهای T4 و T5 عرضه گردید. نسخهی D4 چهارچرخ محرک همراه با پیشرانه دیزلی ۴ سیلندر و قدرت خروجی ۱۸۸ اسب بخار است. مدل T5 مانند T4 چهارچرخ محرک خواهد بود؛ اما با پیشرانهی تقویتشده به قدرت خروجی ۲۴۴ اسب بخار ارائه میشود. وظیفه انتقال قوای محرکه در هر دو مدل بر عهده جعبهدنده ۸ سرعته اتوماتیک است.
مدل دیگری از این خودرو T3 نام دارد که مدل پایه محسوب میشود و سال آینده با پیشرانه ۳ سیلندر تقویتشده و قدرت خروجی ۱۵۶ اسب بخار رونمایی خواهد شد. در این نسخه بر خلاف دو مدل دیگر، تنها محور جلو قابلیت به حرکت درآوردن خودرو دارد (دیفرانسیل جلو) و از جعبهدنده ۶ سرعته اتوماتیک بهره خواهد برد. ولوو بدون اشاره به زمان دقیق فروش، اعلام کرده است مدلهای هیبریدی و تمام الکتریکی XC40 نیز در آینده رونمایی خواهند شد.
نسخههای مختلف خودروی XC40 با ویژگیهای متنوعی عرضه خواهند شد. خوشبختانه ولوو در استفاده از امکانات و تجهیزات هیچگاه کوتاهی نکرده؛ بهنحویکه در نسخه نیمهفول این خودرو، از صفحه نمایش ۱۲.۳ اینچی لمسی جهت نمایش دیجیتال وضعیت خودرو، صفحه نمایش ۹ اینچی لمسی همراه با سیستم مسیریابی و قابلیت اتصال به اینترنت، تنظیم سیستم تهویه هوای داخل خودرو بهصورت مستقل در قسمت جلو و عقب خودرو، چراغهای LED، سنسور پارک عقب، صندلیهای چرمی همراه با گرمکن و چرخهای ۱۸ اینچی استفاده کرده است. در نسخهی فول، ولوو امکانات دیگری مانند استفاده از چرم و آلومینیوم در بدنه داخلی و خطوط سایهروشن مشکی در قسمت خارج خودرو به همراه سیستم اگزوز دوگانه و سیستم تعلیق اسپرت اضافه کرده است.
تمامی مدلهای XC40 دارای محفظه و محلهای مخصوص قرار دادن وسایل و نوشیدنی در داخل خودرو هستند. ولوو با این فضاسازی عالی، توانسته است به نحوی از هرجومرج ناشی از وجود ظروف غذا و نوشیدنی در داخل خودرو تا حد بسیار زیادی بکاهد. همچنین محفظههایی جهت قرار دادن تلفن همراه با امکان شارژ بیسیم، محلهای برای آویختن وسایل و همچنین مکانی برای سطل زباله در این خودرو تعبیه شده است.ایمنی جزء جداییناپذیر محصولات این شرکت برجسته سوئدی است. ولوو اعلام کرده است سیستم ایمنی خودروی XC40، ترکیبی از دو برادر بزرگتر خود یعنی XC60 و XC90 می باشد. این خودرو بیشتر با هدف رانندگی در شهرها طراحی شده است. سیستم هشدار ترافیک همراه با سیستم ترمز خودکار منجر میشود راننده با خیالی آسوده به رانندگی در شهرهای شلوغ و پرترافیک بپردازد. سیستم ترمز اضطراری خودروی XC40 دائما در حال بررسی وضعیت خودروها، عابران پیاده و دوچرخهسواران است و دوربین ۳۶۰ درجه آن، این اجازه را به راننده میدهد تا زاویه دیدی مانند یک پرنده داشته باشد و در زمان پارک خودرو به وی کمک میکند. سیستم کمکی هدایت خودران ولوو، شرایط رانندگی نیمه خودران را برای این خودرو فراهم کرده است؛ بهنحویکه در مسیرهای مناسب، خودرو را حداکثر با سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت میراند و در شتابگیری، چرخش و ترمز به بهترین نحو عمل میکند.
در مجموع خودروی XC40 بهعنوان خودرویی انقلابی از سوی ولوو شناخته نمیشود؛ اما این به معنای عدم دستیابی به محبوبیت نخواهد بود. بدین ترتیب ولوو XC40 بهعنوان رقیبی برای خودروهای لوکسی مانند بیامو X1، آئودی Q3 و مرسدس بنز کلاس GLA به شمار خواهد رفت.
نظرات