کیفیت بالای ساخت، زیبایی و سادگی محصولات این کمپانی باعث شده است که برند اپل از محبوبیت فوق العاده ای در میان کاربران برخوردار باشد. بعد از آنکه کمپانی‌هایی همچون سونی، سامسونگ، موتورولا، ال‌جی و… ساعت‌های هوشمند متنوعی را روانه بازار کردند، حال اپل با عرضه اسمارت واچ خود، انقلابی عظیم در این عرصه به پا کرده است.اکنون با بررسی دقیق تر بخش های مختلف اپل واچ باید دید که آیا واقعا این ساعت می تواند پرچمدار بازار اسمارت واچ ها باشد یا خیر! با دیجیتال تست همراه باشید.

طراحی

برخلاف بسیاری از ساعت های هوشمند دیگر که طرح دایره ای شکل دارند و ظاهر آنها شباهت زیادی به ساعت های کلاسیک دارد، اپل واچ  به گونه ای طراحی شده که وقتی روی دست بسته می شود فرم گجت مانند آن بیشتر به چشم می آید.

این ساعت در سه مدل واچ اسپرت، واچ و واچ ادیشن، عرضه شده است که مدل اول بدنه ای آلومینیومی داشته، پوشش شیشه ای به مانند آیفون ۶ دارد و بخش پشتی آن نیز از جنس کامپوزیت است. مدل واچ و واچ ادیشن، اندکی ظاهرشان به ساعت های کلاسیک نزدیک تر است. استفاده از استیل و طلا در بدنه، استفاده از یاقوت کبود و سرامیک برای بخش پشتی این دو مدل، بیشتر نمایانگر تلفیق ساعت های سوییسی با یک گجت است.

ساعت‌های اپل در دو اندازه ۳۸ و ۴۲ میلیمتری به منظور داشتن تناسب با دست خانم ها و آقایان عرضه شده است.

مدل اسپرت اپل واچ دارای ۳۰ گرم، مدل استیل ۵۰ گرم و مدل طلایی آن ۶۹ گرم وزن دارند که مدل اسپورت سبکتر از همه بوده و علاقمندان به ساعت های سبک بهتر است این نسخه را خریداری کنند.

نمای روبروی این ساعت مستطیلی شکل بسیار ساده بوده و لبه های آن به صورت گرد طراحی شده تا با طراحی آیفون های اپل همخوانی داشته باشد. ضخامت ساعت اندکی زیاد به نظر می رسد اما به لطف داشتن لبه های خمیده آنقدر هم به چشم نمی آید.

بدنه دستگاه که یکپارچگی خاصی با دور نمایشگر دارد از جنس آلومینیوم ساخته شده و مات و صیقلی به نظر می رسد.

در سمت راست لبه ساعت دو دکمه به چشم می خورد که نمونه گرد آن، دکمه چرخان Digital Crown نام دارد و در واقع اصلی‌ترین و کاربردی ترین دکمه ی این ساعت محسوب می‌شود. با یکبار فشردن این دکمه می‌توانید صفحه اصلی را مشاهده کنید و با دو بار فشردن نیز می توانید به آخرین اپلیکیشنی که اجرا کرده بودید باز گردید. همچنین با نگه داشتن آن سیری فعال می‌شود که با چرخاندن آن بسته به این که در کجای رابط کاربری باشید یا چه اپلیکیشنی را اجرا کرده باشید، زوم یا اسکرول و تنظیمات، قابل انجام هستند.

دکمه دیگر نیز که در زیر پیچ دیجیتالی دیده می شود یک کلید فشاری است که Side Button نام دارد. با فشردن این کلید می توان ساعت را روشن و یا خاموش کرد.

در سمت چپ اپل واچ نیز دو بخش دیده می شود که بخش بالای آن اسپیکر دستگاه است و بخش پایینی آن میکروفون ساعت می باشد.

در بخش پشتی ساعت یک صفحه گرد مشکی رنگ دیده می شود که شناسنامه ی دستگاه روی آن هک شده است و در زیر آن سنسور ضربان قلب تعبیه شده که با دقت بسیار بالایی ضربان قلب کاربر را اندازه گیری می کند.

اما مکانیزم باز و بسته شدن بند بسیار جالب طراحی شده و به این صورت است که در کنار هر بند یک دکمه قرار دارد و با فشردن این دکمه ها و کشیدن بندها به بیرون، بند ساعت می تواند تعویض شود. این مکانیزم ساده در هیچ یک از ساعت های دیگر به چشم نمی خورد و اپل از این نظر بر دیگر دستگاه ها برتری دارد.

اگرچه بندهای ساده پلاستیکی دستگاه از کیفیت مناسبی برخوردارند و باعث تعریق مچ کاربر نمی‌شوند اما هر فرد در صورت دلخواه می تواند بندهای دیگری متناسب با سلیقه خود تهیه کرده و با بند اصلی، به راحتی هرچه بیشتر تعویض نماید.

طراحی ساعت به صورت چهار گوش، اگرچه ممکن است مورد پسند بیشتر کاربران قرار نگیرد اما با این شکل و شمایل، امکانات بسیار خوبی  را در خود جای داده و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. طراحی ساعت به گونه‌ای است که هنگامی که روی مچ شما قرار می گیرد به هیچ عنوان احساس سنگینی یا زائد بودن را منتقل نکرده و در سطح استاندارد بالایی قرار دارد.

صفحه نمایش

اپل در ساعت هوشمند خود از یک صفحه نمایش ۱٫۵ اینچی با رزولوشن ۳۴۰ در ۲۷۲ با تراکم پیکسلی ۲۹۰ پیکسل در اینچ بهره برده است البته در مدل ۴۲ میلیمتری این اندازه به ۱٫۷ اینچ، رزولوشن ۳۹۰ در ۳۱۲ و تراکم ۳۰۲ پیکسل در اینچ افزایش یافته است.

در این نمایشگر از پنل OLED با سطح روشنایی بالا استفاده شده که باعث شده مصرف انرژی در زمان نمایش تصاویر کمتر باشد. علاوه بر آن کنتراست و وضوح تصاویر نیز در زیر نور خورشید بسیار مطلوب است. رنگ مشکی با خلوص کامل در آن نمایش داده می شود به طوری که مرزی بین نمایشگر و حاشیه آن دیده نمی شود. این نحوه طراحی موجب شده صفحه بسیار یکپارچه به نظر برسد و بدون تردید یکی از بهترین نمایشگرهای ساعت های هوشمند محسوب شود.

این صفحه نمایش به قابلیت Force Touch مجهز است. بدین معنا که بسته به میزان فشاری که با انگشت به صفحه وارد می‌کنید دستورات مختلفی اجرا می‌شوند. مثلا اگر فشار زیادی به نمایشگر وارد کنید، می‌توانید تمام نوتیفیکیشن‌ها را پاک کرده و یا واچ‌فیس را تغییر دهید.

این ویژگی در اپلیکیشن پخش موسیقی اپل واچ نیز وجود دارد. مثلا با لمس صفحه نمایش می توانید موسیقی را قطع کنید ولی با فشردن صفحه می توانید وارد تنظیمات Repeat و Shuffle شوید .

اگز نمایشگر خاموش باشد نیازی نیست با فشردن دکمه، آن را روشن کنید، تنها کافی است مچ دست خود را به سمت صورت بچرخانید تا نمایشگر به صورت خودکار روشن شود.

از اشکالات این صفحه نمایش می توان به طرح چهار گوش آن که ممکن است مطابق با سلیقه هر فردی نباشد و همچنین نبود سنسور نور که به طور خودکار سطح روشنایی صفحه را تغییر دهد، اشاره کرد. این کار باید به روش دستی و با رفتن به منوی تنظیمات انجام شود.

اما در مجموع عملکرد صفحه نمایش بسیار راضی کننده است و از نظر کیفیت، کارایی و نحوه ساخت، نمره قابل قبولی دارد.

نرم افزار و رابط کاربری

اپل واچ در بخش نرم افزار و رابط کاربری خود تفاوت بسیار فاحشی با دیگر بخش ها ندارد اما بر خلاف دیگر ساعت ها که از سیستم عامل طراحی شده ی گوکل استفاده می کنند از سیستم عامل اختصاصی خود استفاده می کند.

برای کنترل ساعت و انجام تنظیمات لازم باید از دکمه‌های چرخان و فشاری کنار ساعت و لمس صفحه استفاده کنید. با فشردن دکمه دیجیتال کراون وارد صفحه هوم ساعت می شوید که اپلیکیشن‌ها و امکانات ساعت در قالب یک رابط کاربری متفاوت نمایش داده می‌شود.

با استفاده از دکمه دیجیتال کراون یا همان دکمه چرخان می توانید بر روی نقطه مورد نظر زوم کرده و یا در میان محتوا ها اسکرول کنید.

برای مشاهده نوتیفیکیشن ها تنها کافی است انگشت خود را از بالا به پایین بکشید، با لمس آنها می توانید آنها را بخوانید و با کشیدن آنها به سمت چپ هرکدام از آنها را که می خواهید حذف کنید. در این بخش اگر انگشت خود را از پایین به بالا بکشید، وارد صفحه Glance می شوید که در آن ویجت های اپل واچ قرار دارد و در آن اطلاعاتی از اپلیکیشن هایی که نصب شده اند نمایش داده می شوند.

در همین بخش امکان فعال‌سازی سنجش ضربان قلب هم وجود دارد که با فعال کردن آن مدام ضربان قلب کاربر اندازه‌گیری شده و نمایش داده می‌شود. این بخش برای ورزشکاران بسیار مفید خواهد بود.

کاربر می تواند با فشردن دکمه ای که در زیر کلید چرخان وجود دارد وارد صفحه ای شامل دوستان خود شود و به آنها پیامک فرستاده یا تماس تلفنی برقرار کند. حتی می تواند نقاشی کشیده و برای دوست خود که وی هم دارای ساعت اپل واچ است ارسال کند یا ضربان قلب خود را بفرستد.

اگر آیفون شما نوتیفیکیشنی دریافت کند ساعت برای اعلام آن به شما به لرزش در می آید. مشکلی که در اعلام نوتیفیکیشن ها وجود دارد این است که در اپل واچ قادر نخواهید بود این اعلان ها را برای مدت دلخواهی در حالت بی صدا قرار دهید. برای این کار باید تیک مقابل هر یک از اپلیکیشن‌های اپل واچ را در آیفون برداشته و آن را غیر فعال کنید.

یکی از ویژگی های جالب اپل واچ سیستم ویبره ساعت است که از قدرت مناسبی برخوردار است یعنی نه آن قدر زیاد است که صدای آن دیگران را آزرده خاطر کند و نه آن قدر ضعیف که به سختی توسط کابر احساس شود. اپل این سیستم ویبره را به گونه‌ای طراحی کرده که گویی ضربه کوچکی مچ شما را نوازش می‌کند.

این گجت‌ پوشیدنی از بلوتوث کم مصرف برای برقراری ارتباط استفاده می‌کند و انرژی زیادی مصرف نمی‌کند. یک ساعت هوشمند بر خلاف آنچه تصور می شود باعث افزایش ۲۰ درصدی عمر باتری آیفون می‌شود. در واقع با دیدن اعلان ها در صفحه ساعت به جای مدام لمس کردن تلفن خود، عمر باتری بیشتر شما را همراهی خواهد کرد.

یکی از ویژگی های دیگر این ساعت این است که اگر کاربر برای مدتی طولانی بی‌حرکت باقی بماند، اپل واچ به او هشدار خواهد داد که هر از گاهی تحرکی از خود نشان دهد. این موضوع می‌تواند برای بسیاری از افراد که ساعت‌ها پشت پی‌سی یا لپ‌تاپ بدون کمترین تحرکی می‌نشینند، بسیار مفید و کاربردی باشد.

در مورد واچ فیس های ساعت نیز باید گفت که  اپل تمرکز زیادی بر روی آنها داشته و هرکدام از آنها زمان زیادی صرف کرده اند تا ساخته شوند. یک واچ فیس اپل که دارای طرح یک گل می باشد نتیجه ساعت ها عکاسی از روییدن یک گل است که به شکل یک انیمیشن زیبا در آمده است.

پس زمینه منظومه شمسی نیز بسیار جالب به نظر می رسد که نشان دهنده ی سیارات منظومه شمسی و موقعیت دقیق آنها با توجه به زمان است.

حتی کاربران در بیشتر واچ فیس ها می توانند رنگ ها را تغییر داده و در مجموع بخش های مختلف آن را شخصی سازی کنند.  تنها مشکلی که در این بخش به چشم می خورد این است که کاربران تنها می توانند از واچ فیس های طراحی شده خود شرکت اپل استفاده کنند.

برای نصب اپلیکیشن‌های ساعت و تغییر نحوه چینش آنها باید از آیفون استفاده کنید. در واقع امکان سازماندهی آنها از طریق خود ساعت وجود ندارد.

رابط کاربری اپل واچ دارای نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه است و به همین دلیل حرکت در بین بخش‌های مختلف آن به نرمی صورت می‌گیرد که تاثیر بسیار خوبی روی تجربه کاربری دارد.

اپلیکیشن جالب که بد نیست کمی راجع به آن صحبت کنیم، اپلیکیشن Activity نام دارد که در آن سه حلقه رنگی وجود دارد. حلقه اول مربوط می شود به میزان کالری هایی که در روز سوزانده می شود. این میزان با توجه به هدفی که کاربر تعیین می کند پر می شود و  اگر در پایان روز به هدف خود دست یابد، دایره کامل می شود. حلقه دوم مربوط می شود به ورزش و نرمشی که کاربر در طول روز داشته است. زمان در نظر گرفته شده برای نرمش، مطابق استاندارد جهانی،۳۰ دقیقه  می باشد و نمی توان مقدار این ۳۰ دقیقه را تغییر داد.

حلقه سوم هم مربوط می شود به ساعاتی که در روز ایستاده بودید. اگر مدام بنشینید، هر یک ساعت یک بار اپل واچ به شما پیغام می دهد که کمی بایستید و ایستاده فعالیت های خود را ادامه دهید.

اپل واچ در مجموع بیش از سه هزار اپلیکیشن دارد و از بسیاری اپلیکیشن‌های مشهور و کاربردی هم پشتیبانی می‌کند. از بین آنها می‌توان به Accuweather ،Camera Plus ،Yahoo weather، فلیپ بورد، +Nike، اینستاگرام، توییتر، اورنوت، TripAdvisor ،Runtastic و … اشاره کرد.

ناگفته نماند که زمان نسبتا زیاد مورد نیاز برای بوت سیستم عامل دستگاه، یکی از مشکلات اپل واچ می باشد.

سخت افزار

اپل واچ از یک چیپست مجمع که Apple S1 نام دارد نیرو می گیرد. این چیپست درون خود چندین ریز پردازنده و پردازشگر مختلف را قرار داده است. اخیرا اطلاعات تکمیلی درباره این پردازنده نیز منتشر شد. اپل واچ یک پردازنده ۲۸ نانومتری ARM دارد. حافظه رم دستگاه نیز همانند اکثر ساعت های اندرویدی ۵۱۲ مگابایت است.

علاوه بر اینها، ساعت دارای سنسورهای شتاب سنج، ژیروسکوپ و ضربان قلب هم هست. این ساعت دارای GPS نیست و برای گرفتن موقعیت مکانی از جی پی اس گوشی شما استفاده می کند. همچنین اپل واچ دارای بلوتوث ۴.۰ و مودم WiFi 802.11b/g/n 2.4GHz است. یک بلندگو داخلی و میکروفون هم در این ساعت قرار گرفته است.

باتری

میزان عمر باتری همیشه یکی از مهمترین دغدغه های کاربران بوده و بسیار حائز اهمیت است. درمورد باتری اپل واچ باید گفت که انتظارها برآورده نشده و به طور متوسط باید هر روز آن را شارژ کنید.

اگر در طول روز از ساعت هوشمند خود استفاده معمولی داشته باشید تا شب ممکن است حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد باتری داشته باشید و با انجام کارهای سنگین تر این میزان به زیر ده درصد می رسد. در هنگامی که شارژ شما به کمتر از ده درصد می رسد می توانید با روشن کردن حالت Power Reserve، می توانید عمر باتری را کمی طولانی تر کنید.

اما نحوه شارژ کردن اپل واچ از طریق کانکتورهای موجود در پشت دستگاه انجام می شود. در واقع هیچ درگاهی برای اتصال کابل شارژر به آن وجود ندارد و باید آن را روی داک شارژر قرار دهید تا از طریق کانکتورهای موجود پشتی دستگاه، عمل شارژ شدن صورت بگیرد.

سرعت شارژ شدن باتری نیز به گونه ای است که بعد از ۱.۵ ساعت تا ۸۰ درصد و بعد از ۲.۵ ساعت به طور کامل شارژ می‌شود که بسیار معمولی است. در واقع می توان گفت بزرگترین ضعف اپل واچ در قسمت باتری آن است.

سخن آخر

بدنه زیبا و ظریف، نمایشگر با کیفیت، اپلیکیشن های مختلف، دکمه چرخان و مکانیزم جالب تعویض بند ها باعث شده است که اپل واچ از محبوبیت ویژه ای در میان کاربران برخوردار باشد.

اگرچه این ساعت نتیجه ی اولین گام اپل در عرصه ی اسمارت واچ هاست با این وجود از کیفیت ساخت بسیار بالا و ارگونومی بسیار قوی برخوردار است. استقبال خوب از اپل واچ نشان می‌دهد که این محصول پتانسیل‌های بالایی دارد و شاید در آینده بتواند موفقیت های بیشتری هم داشته باشد. باتری ضعیف اپل واچ اصلی ترین نقطه ضعف آن به شمار می آید. اما روی هم رفته این ساعت دارای طرفداران زیادی می باشد و سهم زیادی از بازار را به خود اختصاص داده است.

پربازدیدترین مطالب اخیر
پیشنهاد سردبیر
256 کاراکتر باقی مانده