بررسی آیفون 8، نسل جدید گوشی‌ هوشمند اپل که به‌تازگی با ویژگی‌های جدید نظیر بدنه‌ی شیشه‌ای، تراشه‌ی قدرتمند A11 Bionic و پشتیبانی از شارژ بی‌سیم و دوربین توانمند وارد بازار شده است.

فرمول اپل در بازار گوشی‌ هوشمند جواب داده است و این مسئله بر کسی پوشیده نیست، این غول دنیای تکنولوژی در سال‌های اخیر تنها به عرضه‌ی دو گوشی و تصاحب بازار با آن‌ها بسنده می‌کرد؛ اما امسال به مناسبت دهمین سالگرد ورود آیفون به دنیای گوشی‌های هوشمند، داستان کمی متفاوت‌تر از گذشته است. اپل در کنار دو گوشی آیفون 8 و آیفون 8 پلاس، یک گوشی کاملا متفاوت با ساخته‌های پیشین خود معرفی کرده است که به گفته‌ی کارشناسان فروش، دو گوشی دیگر را با چالش روبه‌رو خواهد کرد. در این بین آیفون ۸ به دلیل ابعاد کوچک‌تر خود همپوشانی کمتری با آیفون 10 خواهد داشت؛ از این رو احتمالا بازار روی خوش‌تری نسبت به آیفون ۸ پلاس به آن نشان خواهد داد.

دیدن یک طراحی کاملا آشنا و در برخی بخش‌‌ها کاملا مغایر با ایده‌آل‌های بازار این‌ روزها، باعث شده است بسیاری از کاربران و کارشناسان استفاده از عدد ۸ در نام این دو گوشی جدید را نپسندند. اما اپل استفاده از پردازنده‌ی فوق‌العاده‌ی A11 Bionic و دوربین بهبودیافته را برای این نام‌گذاری کافی می‌داند. پیش از ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) و معرفی آیفون‌های جدید تقریبا مشخص بود که اپل با ۳ آیفون به استقبال جشن تولد ۱۰ سالگی اصلی‌ترین محصول خود خواهد رفت؛ اما بسیاری نام‌های آیفون ۷ اس و ۷ اس پلاس را برای این دو گوشی متصور بودند.

آیفون‌های امسال به‌صورت هوشمندانه‌ای سه جامعه‌ی مختلف از کاربران را هدف قرار داده‌اند؛ اولین دسته از کاربران هدف، علاقه‌مندان به گوشی‌های کوچک و خوش‌دست هستند. دسته‌ی دوم کسانی هستند که به دنبال یک فبلت مبتنی بر iOS هستند و توان پرداخت قیمت بالای آیفون ۱۰ را ندارند. دسته‌ی‌ سوم هم به دنبال یک محصول نو‌آورانه از برند محبوب خود هستند که با داشته‌های پیشین آن‌ها تفاوت‌های بنیادی دارد.

در بررسی پیش روی به تغییرات آیفون ۸ نسب به نسل پیشین، عملکرد بخش‌‌های مختلف آن و بررسی نقاط ضعف و قوت این گوشی خواهیم پرداخت.

 

مشخصات فنی

 

مشخصات فنی آیفون های 2017 در مقایسه با آیفون های 2016

مشخصات/مدل

آیفون 7

آیفون 7 پلاس

آیفون 10

آیفون 8

آیفون 8 پلاس

قیمت

649/749/849دلار

749/849/949دلار

999/1149دلار

699/849 دلار

749/949 دلار

ابعاد

138.3*667.1*7.1

158.2*77.9*7.3

143.6*70.9*7.7

138.4*67.3*7.3

158.4*78.1*7.5

وزن

138 گرم

188 گرم

174 گرم

148 گرم

202 گرم

ابعاد نمایشگر

4.7 اینچ

5.5 اینچ

5.8 اینچ

4.7 اینچ

5.5 اینچ

وضوح نمایشگر

1334*750

1920*1080

2436*1125

1334*750

1920*1080

نوع نمایشگر

رتینا اچ دی

رتینا اچ دی

سوپر رتینا

IPS LCD

IPS LCD

باتری

1960 میلی آمپر

2900 میلی آمپر

-

-

-

حافظه داخلی

32/128/256

32/128/256

64/256

64/256

64/256

دوربین اصلی

12 مگاپیکسل

12 مگاپیکسل

12 مگاپیکسل

12 مگاپیکسل

12 مگاپیکسل

دوربین جلو

7 مگاپیکسل

7 مگاپیکسل

7 مگاپیکسل

7 مگاپیکسل

7 مگاپیکسل

فیلم برداری

4K 30fps

4K 30fps

4K 60fps

4K 60fps

4K 60fps

GPS

بله

بله

بله

بله

بله

nfc

بله

بله

بله

بله

بله

بلوتوث

نسخه 4.2

نسخه 4.2

نسخه 5

نسخه 5

نسخه 5

چیپ ست

Apple A10

Apple A10

Apple A11

Apple A11

Apple A11

پردازنده

2.34 4هسته ای

2.34 4هسته ای

شش هسته ای

شش هسته ای

شش هسته ای

پردازشگر گرافیکی

PowerVR Series 7XT GT7600 +

PowerVR Series 7XT GT7600 +

اختصاصی اپل

اختصاصی اپل

اختصاصی اپل

حافظه رم

2

3

3

2

3

سیستم عامل

Ios10

Ios10

Ios11

Ios11

Ios11

اتصالات

رابط لایتنینگ

رابط لایتنینگ

رابط لایتنینگ

رابط لایتنینگ

رابط لایتنین

طراحی

اپل در سال ۲۰۱۴ و با معرفی آیفون ۶، زبان طراحی گوشی‌های هوشمند خود را تغییر داد؛ گویی ساکنان کوپرتینو علاقه‌ی بسیاری به طراحی این محصول داشتند؛ چرا که از آن سال تاکنون، ظاهر آیفون‌های جدید به‌ استثناء موارد جزئی و قابل چشم‌پوشی، بدون تغییر باقی مانده است. درحالی‌که امسال به رسم سال‌های گذشته، انتظار معرفی آیفون ۷ اس و ۷ اس پلاس را داشتیم، اپل با کنار گذاشتن این روش نام‌گذاری، آیفون‌های امسال را با نام آیفون ۸ و ۸ پلاس معرفی کرد.

برخلاف آنچه نام این محصولات تداعی می‌کند، زبان طراحی کلی آن‌ها تغییر چندانی ندارد. گوشه‌های گرد، کلیدهای کنترل صدا، برآمدگی دوربین، پورت لایتنینگ و حاشیه‌های ضخیم نمایشگر، همگی در همان فُرمی قرار دارند که طی سال‌های اخیر تجربه کرده‌ایم. اکنون آیفون ۸ به‌صورت جزئی بزرگ‌تر و سنگین‌تر شده است؛ اما تفاوت‌ (۰.۱ میلی‌متر بلندتر، ۰.۲ میلی‌متر عریض‌تر، ۰.۲ میلی‌متر ضخیم‌تر و ۱۰ گرم سنگین‌تر) به‌اندازه‌ای نیست که نتوان آن را در کِیس آیفون ۷ جا داد!

همانند گذشته، کلید پاور در لبه‌ی سمت راست فریم جای گرفته است و لبه‌ی سمت چپ از کلیدهای کنترل حجم صدا و سویچ نوتیفیکیشن میزبانی می‌کند. کلید هوم فورس‌تاچ یکپارچه با تاچ‌ آی‌دی در حاشیه‌ی پایین نمایشگر قرار دارد؛ اما احتمالا آخرین‌ باری است که استفاده از کلید هوم را در گوشی‌های آیفون تجربه می‌کنیم. پورت لایتنینگ آیفون ۸ / ۸ پلاس در لبه‌ی پایین فریم و در کنار اسپیکرها قرار دارد و متأسفانه همانند نسل گذشته، خبری از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون نیست؛ اما خوشبختانه تبدیل لایتنینگ به جک ۳.۵ میلی‌متر هدفون در داخل جعبه‌ی گوشی موجود است.

 

طراحی تکراری از جنسی متفاوت

مهم‌ترین تفاوت ظاهری آیفون‌های جدید نسبت به مدل‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵، جنس بدنه‌ی آن‌ها محسوب می‌شود. کوپرتینونشین‌ها با کنار گذاشتن طراحی فلزی، ترکیب فلز و شیشه‌ را برای مدل‌های ۲۰۱۷ انتخاب کرده‌اند؛ ترکیبی که این روزها به فرمولی موفق در بین تولیدکنندگان گوشی‌ هوشمند بدل شده است. اپل طراحی آیفون ۸ / ۸ پلاس را ترکیبی از مقاوم‌ترین پنل‌‌های شیشه‌ای در بین گوشی‌های هوشمند و فریمی هم‌رنگ با بدنه توصیف می‌کند؛ فریمی از جنس آلومینیوم سری ۷۰۰۰ که در صنایع هوایی به‌ کار می‌رود.

پنل‌های جلو و پشتی آیفون ۸ / ۸ پلاس از شیشه‌ای ساخته شده‌اند که به ادعای اپل، لایه‌ی تقویت‌کننده‌ی آن ۵۰ درصد عمیق‌تر است و در پسِ آن‌ها زیرساختی جدید از جنس فولاد وجود دارد. البته‌ بی‌شک این موضوع به مفهوم مقاومت آیفون‌های جدید در برابر ضربه نیست و به‌طور حتم، پوشش بدنه‌ی شیشه‌ای آیفون بر شکنندگی آن افزوده است؛ بنابراین استفاده از کِیس را همراه این گوشی‌ها توصیه می‌کنیم.

پنل‌های شیشه‌ای آیفون را پوشش اولئوفوبیکی فرا گرفته است که به ادعای اپل، زدودن اثر انگشت را از روی گوشی آسان‌تر می‌کند. پنل پشتی آیفون ۸ / ۸ پلاس بسیار زیبا به‌ نظر می‌رسد و لمس آن نیز حس فوق‌العاده‌ای به‌ کاربر منتقل می‌کند. البته همانند هر گوشی شیشه‌ای دیگری، آیفون ۸ به‌راحتی اثر انگشت را به خود جذب می‌کند؛ اما این مسئله در قیاس با گوشی براقی چون اچ‌تی‌سی یو ۱۱، کمتر به چشم می‌خورد.

به‌ لطف شیشه‌ای‌ بودن پنل پشتی آیفون ۸ / ۸ پلاس، اکنون این گوشی‌ها از شارژ بی‌سیم نیز پشتیبانی می‌‌کنند و خوشبختانه کوپرتینونشین‌ها استانداردی انحصاری برای این قابلیت توسعه نداده و استاندارد بی‌سیم Qi را ترجیح داده‌اند؛ بنابراین آیفون ۸ / ۸ پلاس اصولا باید با هر پد شارژ بی‌سیم موجود در بازار سازگار باشند. یکی دیگر از مزایای پنل‌های شیشه‌ای نسبت به بدنه‌ی فلزی، امکان عبور سیگنال‌های مخابراتی از آن‌ها است. بنابراین آیفون‌های شیشه‌ای ۲۰۱۷ عاری از هرگونه نوار پلاستیکی برای تقویت آنتن‌دهی گوشی هستند؛ نوارهایی که طی سال‌های اخیر به بخشی جدایی‌ناپذیر از زبان طراحی آیفون بدل شده بودند.

 

شارژ بی‌سیم؛ ارمغان طراحی شیشه‌ای

از تغییرات دیگر طراحی آیفون می‌توان به محدود شدن رنگ‌ها به طلایی، نقره‌ای و خاکستری (دیگر خبری از نسخه‌های رُزگلد و مشکی براق نیست)، حذف‌ شدن عبارت «Designed by Apple in California» از پشت گوشی و قرارگیری لوگوی براق اپل زیر پوشش شیشه‌ای آن اشاره کرد. در سال ۲۰۱۷ بسیاری از پرچم‌داران اندروید عاری از هرگونه برآمدگی دوربین هستند؛ اما گویی اپل کماکان توانایی چنین کاری را ندارد؛ چرا که متأسفانه هنوز هم دوربین اصلی آیفون، برآمدگی قابل توجهی نسبت به پنل پشتی دارد؛ حتی آیفون هزار دلاری و آینده‌نگرانه‌ی کوپرتینونشین‌ها نیز از چنین مشکلی رنج می‌برد.

درحالی‌که گوشی‌هایی مانند گلکسی‌ نوت ۸ و ال‌جی وی ۳۰ گواهی IP68 را کسب کرده‌اند، اپل موفق به دریافت گواهی IP67 از مؤسسه‌ی IEC برای گوشی‌های آیفون ۸ / ۸ پلاس شده است؛ بنابراین روی کاغذ، گوشی‌های جدید کوپرتینونشین‌‌ها مقاومت خوبی در برابر آب‌ و گردوغبار دارند و می‌توانند به مدت ۳۰ دقیقه، فشار آب را در عمق ۱.۵ متری تحمل کنند.

اگرچه طراحی شیشه‌ای، بر جذابیت آیفون‌های جدید افزوده است؛ اما پنل جلویی و حاشیه‌های بسیار ضخیم نمایشگر آن، طراحی گوشی‌های چند سال پیش را در ذهن تداعی می‌کند. طراحی آیفون ۸ / ۸ پلاس در برابر گوشی‌های بدون حاشیه‌ای همچون گلکسی نوت ۸، ال‌جی وی ۳۰ و شیائومی می میکس ۲ بسیار قدیمی و خسته‌کننده به‌ نظر می‌رسد.

 

نمایشگر

واژه‌ی اولد را از این پس بیشتردر دنیای گوشی‌های هوشمند خواهیم شنید؛ شرکت‌های بزرگ سازنده‌ی گوشی به دنبال یافتن تأمین‌کننده‌ی این پنل‌ها برای گوشی‌های امسال و سال آینده‌ی خود هستند. اپل همواره از پنل‌های باکیفیت ال‌سی‌دی در گوشی‌هایش استفاده کرده؛ اما این شرکت با رونمایی از آیفون ۱۰ نشان داد که وقت تغییر فرا رسیده است. آیفون ۸ و ۸ پلاس همچنان با نمایشگرهایی با نسبت تصویر رایج ۱۶ به ۹ و از نوع ال‌سی‌دی وارد بازار شده‌اند. اگر مشکلات تأمین‌ پنل‌ اولد را که از محدود بودن تولیدکنندگان و تقاضای زیاد سرچشمه می‌گیرد نادیده بگیریم، احتمالا آیفون ۸ و ۸ پلاس آخرین آیفون‌های مجهز به پنل‌ ال‌سی‌دی خواهند بود.

کمتر شرکتی در بازار کنونی از نمایشگر ۴.۷ اینچی برای گوشی‌های بالارده‌ی خود استفاده می‌کند؛ اما اپل همچنان به این ابعاد پایبند است. نمایشگری با رزولوشن ۱۳۳۴ در ۷۵۰ که تنها ۶۵.۴ درصد از پنل جلوی گوشی را پوشانده است روی کاغذ حرفی برای گفتن در مقابل رقبا ندارد؛ این نسبت نمایشگر به بدنه حتی از آیفون ۸ پلاس پایین‌تر است. تراکم پیکسلی این نمایشگر از برادر بزرگ‌تر خود کمتر است؛ تراکم پیکسلی آیفون ۸ و ۸ پلاس به ترتیب برابر ۳۲۶ و ۴۰۱ پیکسل بر اینچ است. چنین تراکمی برای یک پرچم‌دار در سال ۲۰۱۷ پذیرفتنی نیست و یکی از ضعف‌های نمایشگر آیفون ۸ محسوب می‌شود.

 

نمایشگر قدیمی با قابلیت تغییر خودکار دمای رنگ

اگر از بحث رزولوشن نمایشگر ‌آیفون ۸ بگذریم، با یکی از بهترین نمونه‌های ال‌سی‌دی بازار در نمایش دقیق رنگ‌ها روبه‌رو هستیم. نادیده گرفتن عملکرد مناسب نمایشگر آیفون ۸ در زیر نور آفتاب و بازتاب کمِ نور از نمایشگر آن بی‌انصافی است. نمایشگر از نظر عملکرد تقریبا همان چیزی است که پیش از این در آیفون ۷ دیده بودیم؛ با این حال اضافه شدن قابلیت True Tone به بهتر شدن تجربه‌ی استفاده از آن کمک کرده است.

نمایشگر آیپدهای جدید اپل از قابلیتی با نام «True Tone» برای تنظیم شدت نور پنل و رنگ استفاده می‌کنند. خوشبختانه هر سه آیفون جدید معرفی‌شده‌ی امسال به این قابلیت مجهز شده‌اند. در زمان فعال بودن این قابلیت، گوشی با دریافت شدت و دمای نور محیط بهترین تنظیمات را به‌صورت خودکار برای نمایشگر انتخاب خواهد کرد. گوشی با کمک حسگر اندازه‌گیری نور محیط، شرایط نوری را تشخیص می‌دهد؛ برای مثال در محیطی که در آن از لامپ‌‌های آفتابی که دمای رنگ گرم‌تری دارند از آیفون ۸ استفاده کنید، True Tone رنگ‌های نمایشگر را کمی گرم‌تر از حالت عادی به شما نمایش می‌دهد. این مسئله برای محیط‌هایی با نور سرد‌تر و آسمان ابری برعکس است. به لطف این قابلیت، چشمان کاربر به‌راحتی خود را با نمایشگر وفق می‌‌دهند و کمتر خسته می‌‌شوند؛ توصیه می‌کنیم حتما با مراجعه به تنظیمات نمایشگر، این قابلیت را فعال کنید.

این نمایشگر در دو بخش روشنایی و نمایش رنگ مشکی سربلند بود. حداکثر روشنایی ۶۵۸ نیتی آیفون ۸ نه‌تنها از نمونه‌های ال‌سی‌دی بازار بهتر است، بلکه برخی از گوشی‌‌های مجهز به پنل اولد را نیز به چالش می‌کشد. رنگ مشکی نمایشگر این گوشی با توجه نوع پنل آن رضایت‌بخش است با این وجود هنوز تفاوت محسوسی با نمونه‌های اولد دارد. عملکرد نمایشگر این گوشی در بحث روشنایی حداقل را نمی‌توان با دو بخش دیگر مقایسه کرد؛ به‌طوری که با یک نتیجه‌ی تقریبا معمولی در گوشی‌های پرچم‌دار و بالارده روبه‌رو هستیم. نسبت کنتراست Native برای نمایشگر این گوشی، ۳۳۷ به دست آمد.

 

اسپیکر

اپل استفاده از اسپیکرهای استریو در گوشی‌های هوشمند خود را برای نخستین‌ بار با آیفون ۷ / ۷ پلاس و با هدف بالا بردن «گستره‌ی دینامیکی صدا» آغاز کرد؛ این روند در آیفون ۸ / ۸ پلاس نیز ادامه یافته است. اسپیکرهای استریوی آیفون در لبه‌ی پایین فریم گوشی و حاشیه‌ی بالای نمایشگر (یکپارچه‌شده با اسپیکر مکالمه) قرار دارند و اکنون بنا به ادعای کوپرتینونشین‌ها، صدای باس عمیق‌تر و غنی‌تری ارائه می‌دهند و حجم صدای خروجی آن‌ها ۲۵ درصد افزایش یافته است. آیفون ۸ / ۸ پلاس از بلوتوث ۵.۰ نیز پشتیبانی می‌کنند؛ بنابراین درصورت استفاده از هدست‌ بی‌سیم، تجربه‌ی بهتر، سریع‌تر و با پشتیبانی از بُردهای طولانی‌تری نسبت به بلوتوث ۴.۲ آیفون ۷ خواهید داشت.

در ارزیابی‌های ما، خروجی صدای اسپیکر آیفون ۸ نه‌تنها از لحاظ بلندی با گوشی اچ‌تی‌سی یو ۱۱ برابری داشت، بلکه کیفیت و شفافیت آن نیز بسیار عالی بود؛ به‌طوری که در بالاترین حجم، صدایی واضح، عاری از نویز و شفاف به‌ گوش می‌رسید. خروجی صدای هدفون آیفون ۸ نیز مثال‌زدنی و لذت‌بخش بود؛ البته نمی‌توان عملکرد آن را از این حیث با گوشی‌های مجهز به مبدل دیجیتال به آنالوگ مانند ال‌جی وی ۳۰ برابر دانست.

 

نرم‌افزار و رابط کاربری

در بررسی ‌آیفون ۸ پلاس به بخش نرم‌افزاری آن پرداختیم و نگاهی گذرا به قابلیت‌های iOS 11 داشتیم. آیفون ۸ همانند برادر بزرگ‌تر خود با نسخه‌ی یازدهم iOS راهی بازار شده است. این نسخه از سیستم‌عامل محبوب iOS تغییرات بزرگ و کوچک زیادی به خود دیده است. از بازطراحی اپلیکیشن‌های اصلی گرفته تا کنترل سنتر کاملا جدید، به هر چه لذت‌بخش‌تر شدن تجربه‌ی استفاده از این سیستم‌عامل کمک شایانی کرده است.

یکپارچگی iOS و سخت‌افزار استفاده‌شده در آیفون‌ها، نقطه‌ی قوت آن‌ها در مقابله با رقبای اندرویدی محسوب می‌شود. به‌روزرسانی هم‌زمان گوشی‌ها حتی با گذشت ۴ سال از  زمان عرضه‌، چیزی است که جای خالی آن در دنیای اندروید به‌شدت حس می‌شود. iOS یک اکوسیستم بی‌ عیب و نقص نیست و همچنان‌ محدودیت‌ها و برخی نقص‌های پیشین را در دل خود دارد. بازطراحی برخی اپلیکیشن‌ها مانند اپ‌استور و اپل موزیک به هرچه بهتر شدن تجربه‌ی کاربری کمک ‌می‌کند.

 

کیبورد فارسی و کنترل سنتر جدید

کنترل سنتر سرراست و قابل شخصی‌‌‌سازی در iOS 11 را می‌پسندیم؛ کار با این بخش ساده‌تر از گذشته شده است و از لمس سه‌بعدی نیز پشتیبانی می‌کند. اضافه شدن کیبورد استاندارد فارسی به iOS 11 یکی از تغییرات خوشحال‌کننده‌ی این سیستم‌عامل محسوب می‌شود. با استفاده از کیبورد استاندارد فارسی موجود در سیستم عامل iOS 11، قادر به بهره‌مندی از تمامی ویژگی‌های یک صفحه کلید فارسی از جمله تایپ اعداد فارسی، نیم‌فاصله و موارد دیگر خواهید بود.

نسخه‌ی جدید iOS همچنان به اصول گذشته‌ی خود پایبند است؛ از این رو اگر تجربه‌ی لذت‌بخشی از آن ندارید، نسخه‌ی جدید هم نظر شما را تغییر نخواهد داد. از این پس نام اپل را در دنیای واقعیت افزوده بیشتر‌ خواهیم شنید؛ اما متأسفانه در شرایط کنونی اپلیکیشن ممتازی برای تست واقعیت افزوده در آیفون‌های جدید وجود ندارد. در پایان این بخش باید گفت نسخه‌ی جدید iOS به دلیل عرضه شدن برای گوشی‌های سال‌های پیش اپل، به‌عنوان یک عامل مهم برای فروش آیفون ۸ مطرح نیست.

دوربین

پس از اضافه شدن دوربین دوگانه به نسخه‌ی پلاس آیفون‌های اپل، عملکرد دوربین آیفون ۴.۷ اینچی کمی رنگ باخته است؛ اما این نسخه از آیفون نیز یکی از بهترین دوربین‌های موجود در بازار گوشی‌های هوشمند را در اختیار دارد؛ به‌طوری که دوربین آخرین نسل از آیفون اپل موفق به کسب امتیاز ۹۲ در آزمایش‌های DxOMark شده است.

اپل در آیفون ۸ از وجود یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی ۲.۸/۱ اینچی با لنز ۲۸ میلی‌متری و دیافراگم f/1.8 استفاده کرده است. این دوربین از قابلیت‌هایی نظیر فوکوس خودکار در کنار لرزش‌گیر اپتیکال و یک فلش دوال تن چهارگانه بهره می‌برد. همچون دوربین اصلی آیفون ۸ پلاس، آیفون ۸ نیز قادر است به‌صورت هم‌زمان، ثبت ویدیوهای 4K و تصاویر ۸ مگاپیکسلی را انجام بدهد. از جمله‌ی قابلیت‌های دیگر دوربین این گوشی‌ هوشمند باید به پشتیبانی از HDR در حالت عکاسی معمولی و پانوراما در کنار تشخیص لبخند اشاره کرد. در حالت فیلم‌برداری، آیفون ۸ قادر است ویدیوهایی با رزولوشن ۲۱۶۰ پیکسل و نرخ‌های ۲۴، ۳۰ و ۶۰ فریم در ثانیه ثبت کند. همچنین باید به ویدیوهایی با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل با نرخ ۳۰، ۶۰، ۱۲۰ و ۲۴۰ فریم بر ثانیه اشاره کرد.

دوربین سلفی آیفون ۸ از وجود یک سنسور ۷ مگاپیکسلی در کنار لنزی با دیافراگم f/2.2 بهره می‌برد. دوربین سلفی که در حالت فیلم‌برداری اغلب برای مکالمات ویدیویی مورد استفاده قرار می‌گیرد، قادر به ثبت ویدیوهایی با رزولوشن ۱۰۸۰ و ۷۲۰ پیکسلی و با نرخ ۳۰ و ۲۴۰ فریم بر ثانیه است. همچنین باید به فوکوس تشخیص فاز و پشتیبانی از HDR در دوربین سلفی آیفون ۸ اشاره کرد.

 

دوربینی توانمند در تمام شرایط

هرچند سایز سنسور مورد استفاده در آیفون ۸ در مقایسه با رقبایی نظیر U11 کوچک‌تر است؛ اما این گوشی‌ هوشمند موفق شده عملکرد بهتری در مقایسه با این رقبا از خود به نمایش بگذارد. به‌جرئت می‌توان گفت که اصلی‌ترین دلیل برای دست یافتن به چنین عملکردی، هماهنگی بالای سخت‌افزار و نرم‌افزاری است که اپل در گوشی‌های هوشمندش استفاده می‌کند؛ در واقع اپل سیستم پردازش تصویری توسعه می‌دهد که به‌خوبی با سخت‌افزار مورد نظر هماهنگ باشد.

سنسور مورد استفاده در آیفون ۸ تفاوتی با سنسور دوربین اصلی آیفون ۸ پلاس ندارد؛ از این‌رو کیفیت عکاسی و فیلم‌برداری در این دو گوشی هوشمند یکسان است. آیفون ۸ قادر است در محیط‌های پرنور و کم‌نور تصاویری با کیفیت خوب ثبت کند. سیستم HDR خودکار آیفون ۸ در محیط‌های پرنور عملکرد بسیار قابل قبولی از خود به نمایش می‌گذارد. آیفون ۸ قادر است با بهره‌گیری از HDR خودکار، بیشترین جزئیات ممکن را در تصویر ثبت کند. در محیط‌های کم‌نور و حتی در زمانی که فلش مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، دوربین قادر به ثبت تصاویری با نویز کم است.

 

باتری

آیفون ۸ حدود ۰.۱ میلی‌متر بلندتر، ۰.۲ میلی‌متر عریض‌تر و ۰.۲ میلی‌متر ضخیم‌تر از از آیفون ۷ است؛ اما به‌ دلیل اضافه‌ شدن ماژ‌ول شارژ بی‌سیم به این گوشی، کوپرتینونشین‌ها ناچار به استفاده از باتری کوچک‌تری در آن شده‌اند. آیفون ۸ برای تأمین انرژی مورد نیاز خود، از یک باتری ۱۸۲۱ میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌کند؛ بنابراین ظرفیت باتری این گوشی نسبت به نمونه‌ی ۱۹۶۰ میلی‌آمپر ساعتی به‌کاررفته در آیفون ۷، حدود ۷.۱ درصد (معادل ۱۳۹ میلی‌آمپر ساعت) کاهش یافته است که مقدار قابل توجهی محسوب می‌شود.

البته اپل مدعی است که به‌ لطف بهینه‌سازی‌های انجام‌شده روی تراشه‌ی A11 Bionic، شارژدهی آیفون ۸ مشابه آیفون ۷ خواهد بود. این شرکت شارژدهی ۱۲ و ۱۳ ساعتی را به‌ ترتیب برای وب‌گردی و پخش فیلم با آیفون ۸ پیش‌بینی می‌کند.

 

شارژدهی مطلوب باتری

و در نهایت بنچمارک PCMark‌ و GFXBench روی گوشی اجرا می‌شوند که نمونه‌ی اول، یکی از گزینه‌های توانمند در شبیه‌سازی استفاده‌ی روزمره‌ی کاربران از گوشی‌ها است و دیگری ترکیبی از توانایی پردازشی را در کنار شارژدهی بررسی می‌کند. گوشی‌های موبایل باید قادر به ارائه‌ی نتایجی مناسب در هر دو بخش باشند. برخی از برند‌ها با اورکلاک پردازنده، توان پردازشی بالایی به ارمغان می‌آورند؛ اما هنگام شرایط کاری سنگین، باتری گوشی به‌سرعت خالی خواهد شد. باید خاطرنشان کنیم که بنچمارک PCMark برای سیستم‌عامل iOS توسعه داده نشده است؛ از این رو در بخش دوم آزمون باتری به اجرای بنچمارک GFXBench بسنده می‌‌کنیم.

همان‌طور که از نتایج تست‌های باتری پیدا است، امتیاز آیفون ۸ در تست‌ پایداری عملکرد جی‌اف‌ایکس بنچ (LongTime Performance) دو برابر آیفون ۸ پلاس است و بالاترین امتیازی محسوب می‌شود که ما تاکنون در بررسی‌های خود با آن مواجه شده‌ایم؛ اما در آزمون طول عمر باتری بنچمارک جی‌اف‌ایکس بنچ، امتیاز آیفون ۸ از تمام پرچم‌داران کنونی از جمله آیفون ۸ پلاس (حدود ۲۹ درصد) ضعیف‌تر است.

بررسی‌های اولیه‌ی ما نشان از عملکرد قابل قبول آیفون ۸ به‌لحاظ شارژدهی دارند، در حقیقت به‌ نظر می‌رسد که ادعای اپل مبنی بر نزدیک‌ بودن شارژدهی آیفون ۸ پلاس به مدل پیشین، چندان دور از واقعیت نیست. آیفون ۸ در تست پخش ویدیو، به‌ مدت ۹ ساعت و ۳۵ دقیقه شارژدهی داشت که بسیار نزدیک به عدد حاصل‌شده برای آیفون ۷ است. گوشی جدید کوپرتینونشین‌ها به‌واسطه‌ی پردازنده‌ی بهینه‌ی خود، در استفاده‌های روزمره، وب‌گردی‌های گاه‌وبی‌گاه، استریم موسیقی و تماشای فیلم تا ۲۴ ساعت نیز دوام می‌آورد؛ البته همان‌طور که انتظار می‌رفت، شارژدهی آیفون ۸ پلاس بسیار بهتر از آیفون ۸ است.

اپل با معرفی آیفون ۸ / ۸ پلاس و آیفون ۱۰، برای نخستین‌ بار پشتیبانی از شارژ سریع و شارژ بی‌سیم را به گوشی‌های هوشمند خود اضافه کرد. اما طی یک استراتژی سؤال‌برانگیز و برخلاف پرچم‌داران اندروید، شارژ مناسب برای شارژ سریع را به‌صورت پیش‌فرض همراه گوشی‌های جدید خود ارائه نمی‌دهد و برای استفاده از این قابلیت ناچار به خرید جداگانه‌ی چنین شارژری هستید. اپل مدعی است که در صورت استفاده از چنین شارژری، باتری آیفون ۸ / ۸ پلاس طی ۳۰ دقیقه، به میزان ۵۰ درصد شارژ خواهد شد.

همان‌طور که در بخش طراحی اشاره کردیم، آیفون‌های جدید برای شارژ بی‌سیم از استاندارد رایج Qi پشتیبانی می‌کنند؛ بنابراین شما به‌سادگی امکان تهیه‌ی پد شارژر برای شارژ بی‌سیم آیفون ۸ / ۸ پلاس خواهید داشت. البته باید خاطرنشان کنیم که آیفون‌های جدید در حال حاضر تنها امکان تغذیه‌ی توان ۵ واتی دارند؛ اما اپل در نظر دارد طی یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری، امکان پشتیبانی از توان ۷.۵ واتی را نیز به آن‌ها اضافه کند.

 

جمع‌بندی

پرچم‌دار ۴.۷ اینچی کوپرتینویی‌ها برای راضی نگاه داشتن طرفداران قدیمی آیفون که از ابعاد بزرگ گوشی‌های جدید دل خوشی ندارد طراحی و روانه بازار شده است. به‌جز نمایشگر و قابلیت‌های بیشتر دوربین در نسخه‌ی پلاس، تفاوت بزرگی بین دو پرچم‌دار جدید اپل وجود ندارد. شاید اگر از دارندگان آیفون‌های گذشته‌ی اپل باشید، دلیل کافی برای تعویض آن با این گوشی‌های جدید پیدا نکنید. حقیقت آن است که آیفون ۸ در بخش‌‌های مختلف از پردازنده گرفته تا نمایشگر، تغییرات ریز و درشتی به خود دیده است؛ با این حال هنوز حس و حالی مشابه نسل‌های قبل ارائه می‌دهد.

اپل در بخش دوربین چیزی برای آیفون ۸ کم نگذاشته است و با یک دوربین عالی روبه‌رو هستیم. آیفون ۸ هم در بخش عکس‌برداری و هم در بخش فیلم‌برداری چند پله بالاتر از نسل گذشته قرار می‌گیرد. قابلیت ثبت ویدئوی 4K با نرخ ۶۰ فریم در کنار اسلوموشن‌ تمام اچ‌دی با نرخ ۲۴۰ فریم بر ثانیه در بخش فیلم‌برداری این گوشی، نمونه‌ی دیگری در دنیای موبایل ندارد. البته دوربین دوگانه‌ی آیفون ۸ پلاس را به دلیل قابلیت‌های جذاب‌ آن بیشتر می‌پسندیم.

پیش از بررسی آیفون ۸ و ۸ پلاس و با توجه به اطلاعات منتشرشده از پردازنده‌ی آن، می‌دانستیم اپل با تراشه‌ی A11 Bionic اعداد عجیبی در تست بنچ‌مارک‌ ما ثبت خواهد کرد. بدون شک آیفون ۸ و برادر بزرگ‌تر آن تا مدت‌ها در صدر لیست بنچمارک‌ها خواهند بود؛ اما عملکرد فوق‌العاده‌ی این تراشه به بنچمارک‌ها خلاصه نشده است و در عمل و کاربردهای مختلف نیز کاملا بی‌نقض ظاهر می‌شوند. نمایشگر آیفون ۸ را با وجود عملکرد خوب در تست‌ها، به دلیل رزولوشن و نوع پنل آن نمی‌توان بی‌رقیب دانست.

تکیه بر یک طراحی قدیمی برای کالبد چنین سخت‌افزار فوق‌العاده‌ای را نه‌تنها ما بلکه طرفداران قدیمی اپل نیز نمی‌پسندند. اما استفاده از شیشه در آیفون‌های جدید را به دلیل زیباتر و خوش‌دست‌ کردن آن‌ها دوست داشتیم. دوست‌داران اپل و گوشی‌های بزرگ در دو راهی آیفون ۸ پلاس ارزان‌تر و آیفون ۱۰ وسوسه‌کننده‌تر گیر کرده‌اند؛ اما برای طرفداران گوشی‌های با سایز کوچک، انتخاب آیفون ۸ چالش کمتری خواهد داشت.

پربازدیدترین مطالب اخیر
پیشنهاد سردبیر
مطالب مرتبط
256 کاراکتر باقی مانده