کدامیک انتخاب بهتری است؟ این یک بحث دو پهلو است که همیشه صنعت عکاسی را درگیر خود کرده است، آنالوگ یا دیجیتال؟دستی یا اتوماتیک؟اساسا پیشرفت ها در زمینه ی طراحی دوربین است که باعث گسترش چنین مبحثی شده، آیا باید دوربین بدون آینه باشد یا DSLR؟ عکاسان جدید و قدیمی امروز چنین سوالی را مطرح میکنند،برای رسیدن به یک پاسخ قطعی الزاما باید جزییات بیشتری از نیاز های خود ارائه دهید به این دلیل که در هر دسته مزایا و معایبی وجود دارد.

مقایسه دوربین های بدون آینه و DSLR

آیا واقعا بزرگتر ها بهتر هستند؟

وقتی به سری دوربین هایDSLR   نگاه می کنید معمولا می توانید بهترین ها را بر اساس اندازه تشخیص دهید زیرا بهترین مدل ها همیشه دارای بدنه های بزرگتر با دکمه های بیشتر هستند، دکمه ها، کنترل ها  وباتری های خارق العاده این دوربین ها را به عنوان دوربین های پیشرفته شاخص می کنند که با مشخصات و ویژگی های پیشرفته ی این صنعت همراه هستند اما اخیرا دوربین هایی با فناوری های جدید آمده اند که نسبت به دوربین های ذکر شده کوچک تر هستند برای مثال مدلی مانند Sony a7R II که دارای سنسور full frame و وضوح تصویر بالا همراه با فوکوس خودکار و قابلیت فیلم برداری 4k  است ولی به طور قابل ملاحظه ای از DSLR ها کوچکتر می باشد.

این دوربین ها این عقیده که الزاما بزرگترها بهتر هستند را تغییر می دهند حتی اگر  Canon 1DX Mark IIو Nikon D5 همچنان نشان می دهند که بزرگتر ها بهتر هستند.

دوربین های بدون آینه (mirrorless) همیشه به دلیل اندازه ی کوچکترشان مورد توجه قرار گرفته اند خصوصن اینکه با فرمت micro four thirds کیفیتی نزدیک به DSLR ها هم ارائه می دهند، سنسورهای کوچکتر به طراحان این امکان را داده که دوربین ها را با حفظ کیفیت کوچک تر کنند و همچنین بهتر از دوربین های کامپکت با لنزهای ثابت هستند، با گذشت زمان ویژگی های  دیگر هم به دوربین های بدون آینه اضافه شدند مانند 1″, APS-C و full-frame اما به لطف حذف شدن محفظه آینه و منظره یاب نوری، وزن و حجم به شکل چشم گیری کاهش یافت.

امروزه شما به راحتی دوربین های بدون آینه ای را پیدا می کنید که در عین پاسخگویی به تمام نیازهای ضروری وزن کمتری را به شانه های شما تحمیل می کند اما باید مطمئن باشید که دوربینی را خریداری می کنید که وقتی آن را در دست می گیرید برایتان راحت است اگر DSLR های بزرگ احساس بهتری در شما ایجاد می کنند شاید بهتر باشد این راحتی را با وزن کمتر عوض نکنید.

منظره یاب view finder

یکی از نکات مهم درباره ی سیستم بدون آینه، استفاده از یک منظره یاب الکترونیکی به جای یک سیستم امتحان شده و درست نوری است، DSLR ها به دلیل داشتن سیستم منظره یاب نوری محبوب هستند که از تعدادی آینه برای بازگرداندن نور به چشم شما استفاده می کنند اما در طرف مقابل دوربین های بدون آینه قرار دارند که منشورها را حذف کرده اند تا بتوانند به اندازه ی کوچکتری برسند ولی به یک منظره یاب الکترونیکی یا یک صفحه نمایش LCD برای نشان دادن تصاویر احتیاج دارند عکاسان باید یاد بگیرند که چشم آن ها از هر نمایشگری قابل اعتمادتر است. یکی از ساده ترین راه ها برای پی بردن به اینکه باید از دوربین های بدون آینه استفاده کنید یا DSLR ها همین منظره یاب ها هستند اگر نمی توانید منظره یاب نوری قابل اعتماد خود را با نمایشگر الکترونی عوض کنید بهتر است همان DSLR ها را دریابید. دلایل دیگری هم بر برتری منظره یاب های نوری نسبت به منظره یاب های الکترونی وجود دارد مثل اینکه شما بدون هیچ تغییری تصویر واقعی را می بینید.

منظره یاب های الکترونیکی معمولا به دو علت محدود میشوند: 1- وضوح تصویر 2-سرعت رفرش شدن

اگر از طریق منظره یاب الکترونیکی پیکسل ها را تنظیم کنید مهارت شما کم می شود و وقتی شروع به گرفتن شات ها بکنید اگر تصویر مد نظر خود را بدست نیاورید بسیار ناامید می شوید. اگرچه که نمایشگرها نسبت به گذشته بسیار بهتر شده اند و در آینده باز هم بهتر خواهند شد؛ اساسا منظره یاب های الکترونیکی تکیه ای بر منشور و آینه ندارند تا در بدنه ی دوربین نور را بشکنند بنابراین دوربین های بدون آینه سبک تر از همتایان DSLR خود هستند ,منظره یاب های الکترونی اخیرا بسیار خوب شده اند به طوری که  مدل های فعلی وضوح و سرعت رفرش بالا ارائه می دهند. ممکن است اگر بار اولی باشد که از منظره یاب الکترونیکی استفاده می کنید کمی نگران باشید ولی معمولا کاربران فکر می کنند که به راحتی می توانند با این سیستم وفق پیدا کنند و از مزایای متعدد آن بهره مند شوند . وجود صفحه نمایش باعث دسترسی به خیلی از ویژگی های دیجیتال می شود مثلا کاربران می توانند فوکوس را کنترل کنند و یا یک هیستوگرام برای نمایش میزان نوردهی داشته باشند و یا میتوانند با همان نمایشگر فیلم های خود را هم ضبط کنند پس حتی اگر منظره یاب های الکترونیکی کاملا عالی هم نباشند ولی باز هم ویژگی های خارق العاده ی زیادی دارند .

لنزها و آداپتورها

DSLR ها بیشترین تنوع لنز را با اپتیک تخصصی دارند و همچنین از فوکوس اتوماتیک پشتیبانی کرده و لرزشگیر هم دارند اما سیستم های بدون آینه جدید تر هستند و هنوز هم تلاش میکنند تا بهتر شوند اگر به سیستم های جدید بدون آینه نگاهی بیندازید اطمینان پیدا می کنید که لنز مد نظر خود را پیدا خواهید کرد لنزها نسبت به خود دوربین تاثیر بیشتری روی تصویر می گذارند.

به دلیل تنوع بالا در دنیای آداپتورها اگر شما دارای یک مجموعه متنوع از لنزهای بدون آینه باشید می توانید تمام این لنزها را با بدنه ی دوربین جفت کنید پس اگر اپتیک دستی را ترجیح می دهید یا می خواهید از حالت فیلم به دیجیتال بروید دوربین های بدون آینه بهترین انتخاب برایتان هستند.

آداپتورهای جدید همچنین به صورت ترکیبی هم کار می کنند به عنوان مثال Metabones برای اتصال لنزهای EF کانن به بدنه ی SONY E به صورت کامل است یا آپشن Techart PRO option که فوکوس خودکار را به لنز کاملا دستی  Leica M-mount اضافه میکند.

کدامیک عکس های بهتری میگیرد؟

در واقع هم DSLR ها و هم دوربین های بدون آینه هر کدام ویژگی های خاص خود را ارائه می دهند و دائما هم به روز می شوند به نظر می رسد بدنه ی دوربین های بدون آینه توجه بیشتری به خود جلب کرده اند به این دلیل که بعضی از ویژگی ها را قبل از DSLR ها کسب کردند ولی DSLR ها هم همیشه نقش قابل توجهی در این رقابت داشته اند.

جالب است که دوربین های point and shoot یا همان دوربین های خانگی ویژگی های خود را مانند مدل های قدرتمندی همچون Sony RX1R II   و سری DL نیکون ارتقا داده اند که در مجموع خصوصیات پیشرفته در اشکال فوق العاده جمع و جور ارائه می دهند. در همین راستا خیلی ها دوربین های point and shootرا به بدون آینه هم ترجیح می دهند خصوصا زمانی که اندازه ی کوچک دوربین برای سفر و یا استفاده روزانه برای آن ها مهم باشد.

درنهایت:

مهم این است که دوربینی را انتخاب کنید که با گرفتن آن احساس راحتی داشته باشید والبته ویژگی های مد نظر شما را هم ارائه دهد به عنوان مثال اگر احتیاج به فیلم برداری با کیفیت4k دارید با تصاویری با وضوح استثنایی می خواهید Sony a7R II می تواند انتخاب مناسبی باشد.

اگر می خواهید از ورزش هایی با سرعت بالا در یک محیط حرفه ای تصویر برداری کنید  Nikon D5 یا Canon 1D X Mark II همان چیزی است که احتیاج دارید یا اگر می خواهید در وزن کوله ی خود در سفر بعدیتان صرفه جویی کنید Olympus OM-D E-M5 Mark II  گزینه ی خوبی است در مجموع به جای اینکه درگیر بحث پیچیده ی DSLR یا بدون آینه شوید سعی کنید نیازهای خود را تعریف کرده و بعد از آن در پی دوربینی باشید که آن نیازها را پاسخ می دهد و در عین حال راحتی را هم فراموش نکنید.

اگر بخواهیم یک دوربین point and shoot یا ببین و بگیر همه کاره معرفی کنیم قطعا سراغ Panasonic Lumix DMC-FZ2500 میرویم این دوربین یک ترکیب باور نکردنی از قابلیت های عکاسی و ویدیویی است به لطف وجود یک حسگرMOS یک اینچی 20.1 مگاپیکسلی با حساسیت بالا و مشخصات ویژه ی ویدیویی مانند فرمت DSI 4K با 24 فریم بر ثانیه، بهره مندی از تمام این ویژگی ها وام دار وجود لنز Leica DC Vario-Elmarit f/2.8-4.5 با زوم اپتیکال 20 برابر است که با استفاده از عناصر تخصصی مختلف تصاویری شارپ و با کیفیت را به ارمغان می آورد، این دوربین بدنه ای با طراحی بسیار ارگونومیک دارد و دارای یک منظریاب الکترونیکی OLED با وضوح بالا و صفحه نمایشگر لمسی است از ویژگی های ویدیویی خارق العاده ی FZ2500 به ضبط DCI 4K با 24 فریم بر ثانیه با bitrate بالا و همچنین فرمت های MP4  و MOV میتوان اشاره کرد و در نهایت به وجود یک فیلتر داخلی ND میرسیم که سطح نوردهی را متعادل میکند.

پربازدیدترین مطالب اخیر
پیشنهاد سردبیر
256 کاراکتر باقی مانده