
Asus Zenfone 4 محصولی است که با تمرکز روی کاربرانی با بودجه محدود و نیازمند به گوشی هوشمندی با عملکرد بهینه باتری توسعه یافته است. با وجود این، باید دید آیا ایسوس توانسته در کنار ارائه قابلیتهای یادشده، محصولی را به بازار عرضه کند که دیگر نیازهای کاربران را هم برآورده کند؟
مقدمه
شرکت ایسوس با رونمایی از گوشیهای هوشمند سری ذنفون ۴ سعی کرده طیف وسیعی از گوشیهای هوشمند مدرن را برای برآورده کردن نیازهای مختلف کاربران، پیش روی آنها قراردهد. به عنوان مثال، ذنفون ۴ سلفی با تمرکز روی نیاز مشتاقانی که از گوشی هوشمند خود برای ثبت عکس در موقعیتهای مختلف استفاده میکنند رونمایی شده است. این در حالی است که Zenfone 4 Max به عنوان محصولی که در این مطلب بررسی خواهیم کرد، به طور ویژه با تمرکز روی کاربرانی توسعه یافته است که به گوشی هوشمندی مجهز به باتری با ظرفیت بالا نیاز دارند.
این دسته از کاربران به دلایل مختلف از مشغله کاری گرفته تا نیاز به سفرهای پیدرپی، به محصولی نیاز دارند که آنها را از شارژ کردنهای پی در پی گوشی بینیاز خواهد کرد. به این منظور از باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت استفاده شده است. البته تجربه نشان داده دستیابی به عملکرد ایدهآل در بخش باتری، تنها با بهکارگیری باتری با ظرفیت اسمی بالا ممکن نخواهد شد و بهینهسازیهای دیگری هم نیاز است.
ایسوس بدین منظور تمهیدات ویژهای را در قالب استفاده از گزینههای نرمافزاری و سختافزاری به کار بسته است. با تمام این تفاسیر، ایسوس ذنفون ۴ مکس محصولی تک بعدی که تنها روی عملکرد خوب باتری متمرکز باشد نبوده و المانهای جذاب دیگری هم دارد. به عنوان نمونه میتوان به صفحهنمایش با کیفیت و ترکیب دوربین دوگانه در گوشی هوشمندی با قیمت یک میلیون تومان اشاره کرد. دوربین دوگانهای که گزینهای جذاب برای کاربران، به ویژه در دسته محصولات میان رده با قیمت مناسب به حساب میآید. با این مقدمه، در ادامه نگاهی دقیقتر به عملکرد مولفههای مختلف ایسوس ذنفون ۴ مکس خواهیم داشت.
نقاط قوت |
نقاط ضعف |
ظرفیت بالای باتری و عملکرد ایدهآل در این بخش |
بازتابش نور از صفحهنمایش در هنگام تابش مستقیم نور آفتاب |
استفاده از متریال فلزی در ساخت گوشی و کیفیت مناسب بدنه |
پشتیبانی نکردن شارژر همراه دستگاه از قابلیت شارژ سریع |
وجود اسلات مستقل برای استفاده از سیم کارت دوم و همچنین کارت حافظه جانبی |
رزولوشن محدود صفحهنمایش |
امکان استفاده از گوشی به عنوان پاوربانک |
مجهز نبودن گوشی به درگاه یواسبی نوع C |
تجهیز به دوربین دوگانه و امکان استفاده از لنز واید با میدان دید ۱۲۰ درجه |
عملکرد نه چندان مطلوب دوربین در محیطهایی با نور محدود |
طراحی و کیفیت ساخت
با در دست گرفتن ذنفون ۴ مکس، از همان لحظه اول کیفیت ساخت مناسب گوشی به چشم میآید. این در حالی است که بهنظر میرسد در بعد طراحی، ایسوس تا حدی از محصولات برندهای مطرح بازار نظیر اپل و سامسونگ برای تولید ذنفون ۴ مکس الگوبرداری کرده است.
این محصول، صفحهنمایش ۵.۵ اینچی را در بدنهای با ابعاد ۱۵۴ در ۷۶.۹ در ۸.۹ میلیمتر جا داده است. وزن دستگاه ۱۸۱ گرم است که میتواند در استفاده طولانی مدت از گوشی با یک دست، کمی آزاردهنده باشد. با وجود این، وزن یادشده و البته ضخامت ۸.۹ میلیمتری، با توجه به استفاده از باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی، توجیه پذیر است.
این محصول، ضخامت کمتری از ذنفون مکس اولیه ایسوس داشته و تنها ۰.۶ میلیمتر ضخیمتر از ذنفون ۳ مکس با باتری ۴۱۰۰ میلیآمپرساعتی است. از طرف دیگر، این گوشی هوشمند را باید در مقایسه با آنچه در قالب سری ذنفون مکس در دو سال گذشته شاهد بودهایم قرار داد تا پیشرفت در زمینه بهبود ابعاد و کیفیت ساخت، مشخص شود. با وجود این، در نمای جلویی، حاشیه زیاد صفحهنمایش در قسمت بالا و پایین به چشم میخورد.
صفحهنمایش با بهرهمندی از شیشه 2.5D ترکیب یکپارچهای را در تلاقی با بدنه گوشی ایجاد کرده است. در قسمت بالای صفحهنمایش، دوربین سلفی در کنار اسپیکر ویژه مکالمه و سنسورها قرار گرفته است. علاوه بر این، فلش ویژه برای عکسبرداری سلفی نیز در این قسمت خودنمایی میکند.
در قسمت پایین صفحهنمایش نیز شاهد تعبیه کلیدهای پیمایشی هستیم. کلید بازگشت در سمت چپ و کلید مالتی تسکینگ یا نمایش لیستی برنامهها هم در سمت راست کلید هوم قرار گرفته است. کلید هوم نیز اگرچه المانی مستقل از فضای پایین صفحهنمایش به حساب آمده و حلقهای فلزی دارد، اما بر خلاف تصور اولیه، دکمه فیزیکی نبوده و با لمس ساده، قابل استفاده خواهد بود. این کلید، سنسور تشخیص اثرانگشت را هم در خود ادغام کرده است.
در سالهای اخیر تلاش شرکتها بر آن بوده تا گزینههای ویژه پیمایش در رابط کاربری را به گزینههای نرمافزاری قابل استفاده روی صفحهنمایش تبدیل کنند. از همین رو اقدام ایسوس در تعبیه این گزینهها در فضای پایین صفحهنمایش، کمی عجیب به نظر میرسد. در قسمت پایین گوشی، درگاه MicroUSB ویژه شارژ و انتقال دادهها در کنار گریلهای ویژه اسپیکر در دو سمت قرار گرفته است. البته در زیر یکی از گریلها شاهد تعبیه میکروفون و در زیر دیگری شاهد ادغام اسپیکر خواهید بود و خبری از اسپیکر استریو نیست. استفاده نکردن از درگاه USB Type-C به جای درگاه فعلی نیز در لیست معایب ذنفون ۴ مکس قرار میگیرد.
در فضای سمت چپ گوشی شاهد تعبیه شکاف ویژه استفاده از سیمکارت خواهید بود. ایسوس این امکان را فراهم کرده تا در Zenfone 4 Maxبتوانید از ترکیب دو سیمکارت نانو در کنار قسمتی مجزا برای تعبیه کارت حافظه جانبی استفاده کنید.
به این ترتیب، برخلاف اکثر گوشیهای امروزی، نیاز نخواهد بود تا گزینه خود را به انتخاب میان سیمکارت دوم و کارت حافظه جانبی محدود کنید. کلیدهای تنظیم صدا به همراه کلید پاور هم در سمت راست تعبیه شدهاند.
ایسوس از گزینهای نرمافزاری استفاده کرده تا با فشردن کلید افزایش صدا، گزینه Outdoor Mode برای شنیدهشدن صدای بیشتر از اسپیکرها در فضای باز، در دسترس قرارگیرد. معمولا شرکتهای سازنده برای ایجاد تمایز میان کلیدهای نزدیک به هم، از طرحی ویژه برای قسمت رویی یکی از کلیدها نظیر کلید پاور استفاده میکنند اما ایسوس ترجیح داده ساختار یکسانی را برای کلیدهای تنظیم صدا و کلید پاور درنظر بگیرد. کلیدها عملکرد قابل قبولی در مقابل فشار وارده داشته و تنها کلیدهای تنظیم صدا کمی حرکت اضافی در جای خود دارند.
در فضای بالای گوشی، جک ورودی ۳.۵ میلیمتری هدفون به چشم میآید که حالا و با روند حذف این گزینه در گوشیهای مختلف، به گزینهای جذاب تبدیل شده است. در کنار این درگاه صوتی، شاهد استفاده از میکروفون ثانویه خواهید بود.
در قسمت پشت گوشی، لوگوی ASUS را شاهد خواهید بود اما جذابترین المان این بخش، ترکیب دوربین دوگانه است که در کنار فلش LEDتکی قرار گرفته است. در این بخش، خطوط آنتن گوشی، ترکیب آلومینیومی بدنه پشت گوشی را از قسمتهای پلاستیکی که در بالا و پایین قرار گرفتهاند جدا میکند. این در حالی است که کیفیت ساخت و رنگبندی به نوعی است که تفکیک قسمت آلومینیومی از بخش پلاستیکی در بالا و پایین گوشی بدون دقت کافی، تقریبا غیرممکن خواهد بود. در ذنفون ۴ مکس ترکیب لبههای گرد شده گوشی نیز المان مثبت دیگری است که گرفتن گوشی را در دست آسانتر خواهد کرد. علاوه بر این، متریال استفاده شده در این محصول به نوعی است که اثرانگشت را جذب نمیکند.
اگرچه با استفاده کوتاهمدت از یک گوشی هوشمند نمیتوان در خصوص ثبات رنگ بدنه آن اظهارنظر کرد اما بهنظر میرسد ترکیب رنگ ذنفون ۴ مکس در قسمت پشتی چیزی شبیه به ترکیب الجی ایکس پاور باشد و به مرور زمان با ایجاد خط و خش یا رنگرفتگی مواجه شویم. ذنفون ۴ مکس ایسوس در قالب رنگهای مشکی، طلایی و صورتی روانه بازار کشورمان شده است.
نمایشگر
ذنفون ۴ مکس در قالب مدلهای متفاوت با ابعاد مختلف صفحهنمایش و استفاده از صفحهنمایشی با ابعاد و رزولوشن متفاوت و البته پردازنده و مقدار رم متفاوت روانه بازار شده است. ایسوس ذنفون ۴ مکس بررسی شده توسط ما از صفحهنمایش ۵.۵ اینچی از نوع S-IPS LCD با پوشش کورنینگ گوریلا گلس بهرهمند شده است. محصول بررسی شده توسط ما رزولوشن اچدی دارد اما نمونه ۵.۵ اینچی با رزولوشن تمام اچدی نیز در بازار یافت میشود. نکته قابل توجه اینکه ذنفون ۳ مکس از صفحهنمایش ۵.۵ اینچی با رزولوشن تمام اچدی بهرهمند شده بود اما ایسوس در محصول جدید خود یعنی Zenfone 4 Max یک گام به سمت عقب حرکت کرده و حالا از رزولوشن اچدی استفاده کرده است.
این رزولوشن در کنار ترکیب ۵.۵ اینچی صفحهنمایش، تراکم ۲۶۷ پیکسل در هر اینچ را به همراه داشته است. علیرغم توضیحات یادشده، صفحهنمایش ذنفون ۴ مکس از کیفیت قابل قبولی در نمایش ویدئو، تصاویر یا اجرای بازیهای ویدئویی بهره میبرد. در نمایش متون به عنوان مثال در نرمافزار مرورگر نیز خبری از به چشم آمدن پیکسلها نیست. زاویه دید مناسب و خوانایی کافی برای استفاده در محیطهای باز از دیگر مشخصات این صفحهنمایش است. با وجود این، بازتابش نور از صفحهنمایش، در زمانی که از گوشی در مقابل تابش مستقیم نور خورشید استفاده میکنید کاملاً چشمگیر است.
حداکثر نور صفحهنمایش نیز در حد مطلوبی قرار داشته و گزینه تنظیم خودکار نور هم به خوبی کار میکند. با وجود این، از نظر شخصی، رنگها کمی سردتر از حد استاندارد به نمایش در میآیند. متاسفانه در قسمت تنظیمات خبری هم از اپلیکیشن ASUS Splendid نیست تا امکان تنظیم دمای رنگ برای صفحهنمایش ذنفون ۴ مکس وجود نداشته باشد. در قسمت تنظیمات صفحهنمایش میتوانید از گزینه فیلتر نور آبی استفاده کرده تا نمایش محتویات روی صفحهنمایش را به استانداردی قابل قبولتر ارتقا دهید.
دوربین
ذنفون ۴ مکس در قسمت پشتی از ترکیب دوربین دوگانه به عنوان گزینهای جذاب در گوشیهایی با این رده قیمتی بهره میبرد. در این ترکیب، سنسور ۱۳ مگاپیکسلی اصلی با دیافراگم f/2.0 در کنار سنسور واید انگل ۵ مگاپیکسلی قرار گرفته است اما خبری از قابلیت تارکردن پسزمینه تصاویر یا همان ایجاد افکت بوکه نیست و ایسوس راهکار متفاوتی را برای استفاده از این ترکیب دو سنسوره درنظر گرفته است.
جابهجایی بین این دو سنسور از طریق گزینهای که در رابط کاربری نرمافزار دوربین قرار گرفته به سادگی ممکن خواهد بود. در این بین استفاده از
تکنولوژیPixelMaster هم شرایط را برای اعمال تنظیمات بهینه در شرایط مختلف فراهم میکند. این در حالی است که برخلاف آنچه در ذنفون ۳ مکس شاهد بودیم خبری از سیستم فوکوس خودکار لیزری نیست. سنسور اصلی با فاصله کانونی ۲۶ میلیمتر، زاویه دید ۸۰ درجهای را در کنار قابلیتهایی نظیر لرزشگیر الکترونیکی و سیستم فوکوس خودکار در اختیار شما قرار میدهد. دوربین واید با فاصله کانونی ۱۲ میلیمتری هم زاویه دید ۱۲۰ درجهای را فراهم میکند.
همانطور که انتظار میرود، دوربین اصلی سرعت بالاتری در به ثبت رساندن تصاویر داشته و تصاویری با رنگبندی و جزئیات بهتر تولید میکند. با وجود این، در برخی موارد، هالهای قرمزرنگ در تصاویر خودنمایی میکند که این امر احتمالا از مشکل در توازن رنگ سفید یا همان وایت بالانس سرچشمه میگیرد. در محیطهایی با نور محدود، انتظار عملکرد سطح بالایی را از دوربین ذنفون ۴ مکس نداشته باشید. با وجود این، در فضاهای سربسته همچنان میتوانید نتایج قابل قبولی را به ثبت برسانید.
علاوه بر این بدنیست نیم نگاهی به تفاوت میدان دید در دوربین اصلی و دوربین واید داشته باشیم:
در بخش گزینههای نرمافزاری هم قابلیتهایی نظیر Beauty، Super Resolution، پانوراما، گزینه تنظیمات خودکار، Pro، گزینه ایجاد انیمیشنهای متحرک (GIF Animation) و قابلیت تایم لپس با کشیدن انگشت روی صفحهنمایش از چپ به راست، در حالی که گوشی را در حالت عادی در گرفتهاید در اختیار شما قرار خواهند گرفت. در این بخش، اکثر گزینههای کاربردی و لازم برای کاربران در دسترس قرار گرفته است.
نوار بالایی، رابط کاربری، گزینههایی نظیر HDR، نسبت ابعاد تصویر، تایمر و گزینه فعال یا غیرفعال کردن فلش را در خود جا داده و گزینههایی نظیر حالت زیباسازی تصویر (Beauty Mode)، گزینه ضبط ویدئو، کلید شاتر، گزینه جابهجایی بین دوربین پشت و جلو و البته گزینه دسترسی به گالری در بخش پایینی رابط کاربری قرار گرفتهاند. با کشیدن انگشت به سمت راست میتوانید به مجموعهای از فیلترها برای اعمال روی تصاویر دسترسی داشته باشید.
محدوده دینامیکی نهچندان مناسب در کنار بروز مشکل در بخش فوکوس در برخی موارد، از جمله نکات قابل توجه در دوربین اصلی است. در این بین، فعال کردن HDR اگرچه سرعت ثبت تصاویر را کاهش میدهد اما نتایج بهتری را در مقابل شما قرار خواهد داد. البته این گزینه در عکسبرداری از سوژههای متحرک ممکن است به تارشدن عکسهای ثبت شده منجر شود.
در طرف دیگر، دوربین واید انگل در بحث کیفیت همچنان جای کار زیادی دارد و نمیتواند نتایجی با جزئیات و روشنایی در سطح دوربین اصلی ایجاد کند. این امر با توجه به استفاده از سنسوری با رزولوشن پایینتر، تا حد زیادی طبیعی است و نمیتوان از این ترکیب به عنوان گزینهای مناسب برای عکسبرداری در محیطهایی با نور محدود یاد کرد.
در بخش فیلمبرداری، ذنفون ۴ مکس امکان فیلمبرداری با رزولوشن تمام اچدی را با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فراهم میکند. گزینهای برای سوئیچ میان سنسورها در هنگام فیلمبرداری وجود ندارد. از همین رو در صورتی که قصد دارید در زمان فیلمبرداری، بین لنز اصلی و لنز واید انگل جابهجا شوید باید فیلمبرداری را متوقف کرده و پس از تغییر لنز، مجدداً فیلمبرداری را از سر بگیرید. در این بخش نیز مشکل در فوکوس خودکار به چشم میآید. نبود لرزشگیر اپتیکال نیز باعث خواهد نتیجه لرزش دست را در ویدئوهای ثبت شده به چشم ببینید.
دوربین ۸ مگاپیکسلی سلفی نتایج مطلوبی در شرایط نوری مناسب ارائه میدهد. این در حالی است که با کاهش نور میتوانید از فلش جلوی گوشی برای ایجاد نور بهتر و بیشتر استفاده کنید. قابلیتهای زیباسازی چهره که امکان صاف کردن پوست یا حتی درشتکردن چشمها را فراهم میکنند نیز تا حدی بر ایجاد سلفیهای جذاب تاثیرگذارند اما استفاده بیش از حد از آنها نتایجی کاملاً مصنوعی را در مقابل شما قرار میدهد و شما را تبدیل به موجودات بیگانه خواهد کرد. گزینه ثبت سلفیهای پانوراما یکی دیگر از مواردی است که در رابط کاربری دوربین در بخش سلفی به چشم میخورد. گزینهای که البته چندان کاربردی نبوده و در عمل تصاویر امیدوارکنندهای را در خروجی قرار نمیدهد.
در این بخش عکس سمت چپ در حالت غیرفعال بودن HDR و عکس سمت راست در حالت فعال بودن آن به ثبت رسیده است:
علاوه بر این، در عکسبرداری از سوژههای متحرک در زمانی که HDR فعال است به احتمال زیاد با تارشدن خروجی روبرو خواهید شد. در شرایط یادشده شاهد دقت رنگ مناسب، توازن سفیدی در حد مطلوب و ایجاد تصاویری با وضوح متوسط رو به بالا خواهید بود. جزئیات تصویر نیز برای انتشار عکس در شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام، کافی خواهد بود. البته حتی در این شرایط هم پیشنهاد نمیکنیم از گزینه بزرگنمایی استفاده کنید زیرا در نهایت امر تنها با خروجی بیکیفیت روبرو خواهید شد. علاوه بر این میتوانید از گزینه Super Resolution استفاده کنید. این حالت، چند تصویر را با Exposure متفاوت به ثبت رسانده و آنها را با پردازش پس از به ثبت رساندن تصاویر، ترکیب میکند. نتیجه امر، ایجاد تصویری ۵۲ مگاپیکسلی است که جزئیات بیشتری در مقایسه با تصاویر نرمال دارد. اگرچه در این حالت تصاویر واضحتری را شاهد هستیم اما عمق میدان در مقایسه با آنچه در حالت معمول شاهد هستیم کاهش پیدا میکند.
با کاهش نور محیطی، تصاویر به ثبت رسیده هم دچار نویز میشوند و جزئیات خود را از دست میدهند.
نمونه از عکسهای به ثبت رسیده توسط دوربین اصلی، با/بدون فلش:
در ادامه نیم نگاهی هم به دو عکسی خواهیم داشت که هر دو با سنسور اصلی در محیط سربسته به ثبت رسیدهاند اما در اولی شاهد نور محیطی محدود هستیم و در دومی نور محیطی به میزان قابل قبولی رسیده است:
این امر به طور ویژه برای سنسور واید انگل بیشتر به چشم میآید. در این شرایط، شاهد فوکوس خودکار پایینتر از حد مطلوب از نظر سرعت و دقت خواهید بود. محدوده دینامیکی نیز در سطح ناامیدکنندهای قراردارد اما فعالکردن HDR در این حالت هم میتواند به کمک شما بیاید. با وجود این، هاله زردرنگ در تصاویر به ثبت رسیده با این سنسور به چشم میآید.
عملکرد سختافزاری
ذنفون ۴ مکس بررسی شده توسط ما از پردازنده هشت هستهای اسنپ دراگون ۴۳۰ با فرکانس کاری ۱.۴ گیگاهرتز در کنار پردازشگر گرافیکیAdreno 505 بهرهمند شده است. این ترکیب در کنار سه گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی قرار گرفته است که البته امکان افزایش این فضا در قالب استفاده از کارت حافظهای تا ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت یا حتی قابلیت USB OTG وجود دارد.
در بدو استفاده از گوشی، از ۳۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی موجود، ۲۲.۹ گیگابایت فضای آزاد در اختیار شما خواهد بود. ذنفون ۴ مکس علیرغم بهرهمندی از پردازنده سطح پایین، شما را در استفاده روزمره ناامید نخواهد کرد. پیمایش میان منوهای مختلف رابط کاربری، در سطح مطلوبی انجام میشود اما در صورتی که برنامههایی نظیر اپلیکیشن مدیریت پیام یا برقراری تماس، در پسزمینه گوشی شما در حال اجرا نباشند، فراخوان آنها به یک ثانیه زمان نیاز خواهد داشت. این امر در جابهجایی میان برنامهها کمتر به چشم میخورد و عملکرد روانی را شاهد خواهید بود.
ذنفون ۴ مکس در استفاده از نرمافزارهای مختلف نظیر Google Maps، پیمایش در وب با استفاده از مرورگری نظیر کروم، استفاده از گالری تصاویر و سایر عناوین نرم افزاری، عملکرد قابل قبولی را ارائه میدهد. در اجرای بازیهایی نظیر Into the Dead، Walking Dead و سایر عناوین نرمافزاری در حد پایین و متوسط یا حتی Asphalt 8 نیز عملکرد مطلوبی را شاهد بودیم. با وجود این، با ذنفون ۴ مکس در اجرای بازیهایی نظیر Asphalt Nitro یا Modern Combat 5 شاهد افت فریم و ایجاد وقفههای جزئی خواهید بود.
امتیاز این محصول در نرمافزارهای بنچمارک گیگ بنچ ۴، آنتوتو، PCMARK و 3DMARK به شرح زیر است:
در بخش قابلیتهای ارتباطی، این محصول از LTE Cat 4 پشتیبانی میکند.
باتری و انرژی مصرفی
بدون شک باید عملکرد باتری ذنفون ۴ مکس را چشمگیرترین ویژگی دانست که در استفاده از این گوشی هوشمند به چشم میآید. باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی این محصول، به نحوی طراحی شده تا کاربران مختلف ذنفون ۴ مکس را با هر نوع استفادهای که از یک گوشی هوشمند طلب میکنند راضی کند. باتری ذنفون ۴ مکس افزایش ۹۰۰ میلی آمپرساعتی را در مقایسه با ظرفیت محصول سال گذشته این شرکت نشان میدهد. بدون شک با یک بار شارژ باتری این گوشی هوشمند، در صورتی که استفاده معمولی از ذنفون ۴ مکس داشته باشید میتوانید به راحتی دو روز کامل از آن استفاده کنید.
پیش از آنکه به عملکرد باتری در بررسیهای مختلف اشاره کنیم بدنیست به نقطه ضعف این مولفه جذاب هم نگاهی داشته باشیم. نقطه ضعفی که در پرتو پشتیبانی نکردن این محصول از شارژ بیسیم تا حدودی به چشم میآید اما استفاده از شارژر پیشفرضی که در جعبه محصول بوده و از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی نمیکند آزاردهندهتر بوده و باعث خواهد شد چیزی حدود سه ساعت زمان برای هر بار شارژ باتری از صفر تا ۱۰۰ درصد وقت بگذارید. البته نمونه شارژرهای ویژه برای استفاده از فستشارژ نیز برای این محصول یافت میشوند. به بیان دقیقتر، برای شارژ از صفر تا ۱۰ درصد باتری به ۱۵ دقیقه زمان و برای شارژ از صفر تا ۵۰ درصد به ۸۰ دقیقه زمان نیاز خواهید داشت. با شارژ گوشی برای ۱۵ دقیقه میتوانید به مدت سه ساعت از قابلیت مکالمه تلفنی استفاده کنید.
در بررسی ما، با شارژ کامل باتری گوشی و قراردادن میزان روشنایی صفحه نمایش روی ۵۰ درصد میتوانید ۱۸ ساعت و ۴۵ دقیقه ویدئو تماشا کنید. با وبگردی، این مقدار به ۲۰ ساعت و ۵۰ دقیقه میرسد. با اجرای بازیهای ویدئویی هم با تنظیمات یادشده نور صفحهنمایش میتوانید ۸ ساعت و ۲۰ دقیقه از گوشی استفاده کنید. در صورتی که فیلمبرداری ویدئوهای فول اچدی را در دستورکار قراردهید هر نیمساعت فیلمبرداری، ۵ درصد از شارژ باتری کم خواهد کرد.
در استفاده از اپلیکیشن تلگرام هم با دریافت و ارسال پیام یا دانلود محتویاتی که در گروههای تلگرامی ارسال شده به طور متوسط با هر 10 دقیقه استفاده از گوشی، شارژ باتری یک درصد کم خواهد شد.
ذنفون ۴ مکس از قابلیت Reverse Charging هم بهرهمند شده تا بتواند نقش یک پاوربانک را برای دیگر دستگاههای الکترونیکی هوشمند شما ایفا کند. ایسوس حتی کابل ویژهای از نوع میکرو یواسبی به یواسبی A (کابل OTG) را هم به این منظور در جعبه محصول قرار داده است. این امکان وجود دارد تا از این قابلیت برای شارژ معکوس استاندارد یا شارژ دیگر دستگاهها با سرعت بالا استفاده کنید. ایسوس تجهیز این محصول به گزینههای نرمافزاری ویژه بهینهسازی باتری را هم فراموش نکرده است. به عنوان مثال میتوان به ادغام اپلیکیشن PowerMaster در ذنفون ۴ مکس اشاره کرد که علاوه بر امکان بررسی وضعیت سلامت باتری، ابزارها و قابلیتهای ویژهای را هم برای مدیریت استفاده نرمافزارهای مختلف از باتری، در اختیار کاربر قرار میدهد.
از این بخش میتوانید حالات مختلف عملکرد باتری را تغییر داده و عملکرد دستگاه را بهبود ببخشید. حتی این امکان وجود دارد تا برنامههایی را که با بالا آمدن گوشی اجرا میشوند مدیریت کنید. علاوه بر این در بخش Power Master گزینهای هم با عنوان 2x LifeSpan قرار گرفته است. گزینهای که به ادعای ایسوس میتواند عمر کلی باتری شما را دو برابر کند اما به کاهش زمان قابل استفاده از گوشی پس از هر بار شارژ باتری منجر خواهدشد.
رابط کاربری و مالتی مدیا
Zenfone 4 Max از اندروید ۷.۱.۱ در کنار رابط کاربری ۴.۰ Zen UI بهره میبرد. با اولین راهاندازی گوشی، شاهد نصب به روزرسانی نرمافزاری جدید برای سیستمعامل بودیم و مجموعهای از نرمافزارهای پیشفرض ایسوس نیز آپدیت شدند. این در حالی است که آپدیت امنیتی سپتامبر نیز توسط ایسوس برای این محصول ارائه شده است.
اندروید ۷.۱.۱ در حالی روی ذنفون ۴ مکس نصب شده که رابط کاربری Zen UI تا حد زیادی روی تجربهای که در استفاده از گوشی خواهید داشت تاثیرگذار شده است. از همان زمان ورود به محیط نرمافزاری گوشی، اطلاعاتی در خصوص نحوه استفاده از رابط کاربری و سازماندهی آیکون برنامهها در مقابل شما قرار میگیرد.
چیدمان خاص مرکز هشدار با امکان شخصیسازی ویژه و تجهیز به گزینههایی نظیر Power & Boost به منظور آزادسازی فضای رم در دسترس،Auto-Start Manager به منظور مدیریت نرمافزارهایی که با روشن شدن گوشی در دسترس قرار میگیرند، Power Mater به عنوان ابزاری برای بررسی وضعیت سلامت باتری، فعالکردن مدهای مختلف و مدیریت مصرف یا حتی استفاده از قابلیت تبدیل ذنفون ۴ مکس به پاوربانک در دسترس قرار گرفته است. از این بخش میتوانید به گزینههای متداول در گوشیهای دیگر و البته امکان فعالسازی فیلتر رنگ آبی برای صفحهنمایش نیز دسترسی داشته باشید.
ایسوس برنامههای پیشفرضی را برای ضبط صدا، آگاهی از وضعیت آب و هوا، ابزار ذخیرهسازی ابری، نرمافزار مشاهده پرسشهای رایج در خصوص ZenUI و حتی Asus ZenTalk به عنوان راهکاری برای دستیابی به انجمنهای پرسش و پاسخ گوشیهای ایسوس، به طور پیشفرض روی ذنفون ۴ مکس نصب کرده است. علاوه بر این، اپلیکیشنهای گوگلی به همراه نرمافزارهای رایج در حوزه شبکه اجتماعی نظیر فیسبوک، مسنجر و اینستاگرام هم روی گوشی نصب شدهاند.
علاوه بر این، بخشی هم برای مدیریت تم و عکسهای پسزمینه درنظر گرفته شده است. رابط کاربری ذنفون ۴ مکس با رنگبندی متنوع و گزینههای متنوع نرمافزاری در مقابل شما قرار میگیرد. همین امر باعث خواهد شد ZenUI گزینهای جذاب برای کاربرانی که به اندروید خالص علاقه دارند به حساب نیاید. با وجود این، جابهجایی بین قسمتهای مختلف و انیمیشنها کاملاً روان بوده و گزینههای کاربردی هم تنوع بالایی دارند.
با مراجعه به بخش تنظیمات، امکان جستجو برای یافتن گزینه دلخواه خود را از کادر بالای صفحه خواهید داشت. از جمله گزینههای جذاب در بخش تنظیمات، ZenMotion است که امکان استفاده از جسچرها یا همان نمایههای لمسی و حرکتی را فراهم میکند. به عنوان مثال میتوانید گزینههایی را برای لمس دو مرتبهای صفحهنمایش یا کشیدن انگشت روی صفحه به سمت بالا برای روشن یا خاموش شدن آن فعال کنید. علاوه بر این، میتوانید از گزینههای نوشتاری هم برای اجرای برنامههایی خاص در زمانی که صفحه گوشی خاموش است بهره ببرید. به عنوان مثال میتوانید مشخص کنید که با نوشتن W روی صفحهنمایش خاموش، برنامهای خاص اجرا شود.
قابلیت Easy Mode به منظور سادهسازی هرچه بیشتر رابط کاربری برای استفاده هرچه بهتر کاربر و Kids Mode برای ایجاد محیطی کاملا امن در زمانی که قصد دارید گوشی را به کودک خود بدهید از دیگر گزینههای جذاب در این بخش به حساب میآیند. متاسفانه قابلیت Twin Apps که تا پیش از این در قسمت ASUS Customized Settings قرارگرفته بود و امکان اجرای دو اپلیکیشن پیام رسان یا شبکه اجتماعی را با دو حساب کاربری متفاوت فراهم میکرد حالا در رابط کاربری ذنفون ۴ مکس به چشم نمیخورد.
ذنفون ۴ مکس از صفحهکلید شخصیسازی شده و پیشرفته ایسوس هم بهرهمند شده است. این صفحه کلید، پشتیبانی از زبان فارسی را در قالب تایپ و دست نوشته فراهم میکند اما در بررسی ما، سیستم دست نوشته، به خوبی قادر به تشخیص کلمات وارد شده نبود. این صفحهکلید از نمادها و گزینههای جذابی نظیر امکان تغییر اندازه صفحهکلید بهره میبرد. علاوه بر این، امکان استفاده از پنجره جداگانهای برای ویرایش متن هم وجود دارد. در این پنجره میتوانید از آیکونهای مستقل برای برش، کپی متن یا حتی جابهجایی نشانگر ماوس استفاده کنید. کلید مستقلی هم برای انتقال بین زبانهای مختلف درنظر گرفته شده است.
به طور پیشفرض پخش کننده موسیقی دیگری به جز Play Music روی گوشی نصب نشده و پخش ویدئوها هم با استفاده از Gallery انجام میشود. با پایین کشیدن منوی کرکرهای بخش دسترسی سریع به تنظیمات میتوانید از قابلیت Audio Wizard به منظور بهینهسازی پخش موسیقی برای محتویات مختلف نظیر فیلم، بازی یا حتی سخنرانی استفاده کنید. گزینههایی هم برای بهینهسازی هوشمند یا حتی گزینه ویژه استفاده در محیطهای باز در این بخش قرار گرفته است. علاوه بر این میتوانید از بخش Advanced Effect میزان صدا، باس، تریبل و اکولایزر را هم مدیریت کنید.
در پخش موسیقیهای مختلف به نظر میرسد نیاز خواهد بود تا کمی میزان باس را با استفاده از راهکار نرمافزاری یادشده، افزایش دهید. وجود جک ۳.۵ میلیمتری هدفون هم این امکان را فراهم میکند تا از هدفونها یا هندزفریهای متفاوت استفاده کنید. کیفیت پخش صدا در هندزفری پیش فرض موجود در جعبه ذنفون ۴ مکس در حد مطلوبی از نظر کیفی و کمی قراردارد.
سخن پایانی
ذنفون ۴ مکس محصولی است که با تمرکز روی برآورده کردن نیازهای طیف مشخصی از کاربران گوشیهای هوشمند به مرحله تولید رسیده و روانه بازار شده است. این دسته از کاربران به گوشی هوشمندی با ظرفیت بالای باتری و مهمتر از آن، عملکرد مطلوب در شارژدهی نیاز دارند. از همین رو ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپرساعتی در کنار مولفههایی که در بخش سختافزاری و نرمافزاری به منظور بهینهسازی هرچه بیشتر باتری، در ذنفون ۴ مکس به کار گرفته شدهاند المانهایی به حساب میآیند که این نیاز کاربران را به خوبی برآورده میکنند.
با وجود این، ذنفون ۴ مکس در سایر بخشها هم گوشی بیدفاعی نبوده و به المانهای جذابی برای رقابت بهتر در بازار تجهیز شده است. به عنوان مثال میتوان به رابط کاربری مناسب ZenUI در کنار مولفههای سختافزاری سطح متوسط برای اجرای طیف وسیعی از بازیها و نرمافزارها یا حتی بهکارگیری ترکیب دوربین دوگانه اشاره کرد. در طرف مقابل، بازتابش نور صفحهنمایش در هنگام استفاده از گوشی در مقابل تابش نور مستقیم آفتاب، محدود بودن رزولوشن صفحهنمایش به گزینه اچدی در مدلی از ذنفون ۴ که توسط ما بررسی شد، پشتیبانی نکردن شارژر موجود در جعبه دستگاه از قابلیت شارژ سریع، مجهز نبودن به استانداردهای مقاومت در برابر نفوذ آب و مواردی از این دست به چشم میآیند.
نظرات