
وانپلاس T5 دارای نمایشگر کشیده و حاشیههای باریک، سختافزار قدرتمند و دوربین دوگانه است. گوشی هوشمند وان پلاس T5 به لطف این خصوصیات میتواند رقیبی شایسته برای اصلیترین بازیگران حال حاضر دنیای گوشیهای هوشمند باشد.تغییرات وانپلاس T5 تنها به زبان طراحی محدود نمیشود و چینیها سازوکار دوربین دوگانهی این گوشی را نیز مورد بازنگری قرار داده و قابلیت احراز هویت مبتنی بر شناسایی چهرهی کاربر را نیز به آن اضافه کردهاند.
طراحی
وانپلاس ۵تی به جز تغییر نسبت تصویر نمایشگر، کاهش حاشیههای اطراف نمایشگر و تبع آن، انتقال حسگر اثر انگشت به پشت گوشی، تغییر فاحش دیگری را نسبت به وانپلاس ۵ تجربه نکرده است.وانپلاس ۵تی درون کالبدی یکپارچه از جنس آلومینیوم آندیزهشده با پوشش مشکی مات جای گرفته است و لمس بدنهی آن، نسبت به گوشیهای با بدنهی شیشهای، حس بسیار بهتری را القاء میکند.
مزیت دیگر طراحی فلزی وانپلاس ۵تی، لکپذیری بسیار کمتر آن نسبت به همتایان شیشهای آن است. بدنهی پرچمدار جدید وانپلاس از هر چهار سمت، انحنای ظریفی دارد که در کنار گوشههای گرد گوشی، در دست گرفتن آن را سادهتر میکنند، این لبههای منحنیشکل در نهایت به خطوطی تیز ختم میشوند که دورتادور گوشی را فرا گرفتهاند. با وجود آنکه تضاد موجود بین انحنای پشت وانپلاس ۵تی و لبههای تیز این گوشی، بر زیبایی گوشی میافزاید؛ اما در عین حال، تیزی لبهها، کمی از راحتی کار با محصول میکاهد.
OnePlus 5T دارای نمایشگری کشیده با حاشیههای باریک که تقریبا کل بخش جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است می باشد . همچنین نمایشگری با ابعاد ۶.۰۱ و نسبت تصویر ۱۸:۹ در آن تعبیه شده است این نمایشگر زیر پوششی از جنس گوریلا گلس 5 و از نوع 2.5D قرار دارد تا انجام ژستهای حرکتی مختلف روی آن به لذتی بیبدیل تبدیل شود. باریکتر شدن حاشیههای اطراف نمایشگر، باعث شده است تا چینیها حسگر اثر انگشت را از پایین نمایشگر به پنل پشت گوشی انتقال دهند که محلی ایدهآل برای این حسگر محسوب میشود.
لبهی سمت راست وانپلاس ۵تی از کلید پاور و درگاه سیمکارت میزبانی میکند و در لبهی سمت چپ آن، اسلایدر تغییر وضعیت اعلانها و کلیدهای کنترل صدا دیده میشوند. کلیدهای فیزیکی وانپلاس 5T فلزی هستند و فشردن آنها بازخورد مطلوبی را بههمراه دارد. نوارهای آنتن در لبههای بالا و پایین قرار دارند و بهزیبایی با رنگی مشابه بدنه، با طراحی کلی گوشی یکپارچه شدهاند. در لبهی پایین دستگاه، جک ۳.۵ میلیمتری هدفون را مشاهده میکنیم؛ درگاهی که بهلطف استراتژی اخیر تولیدکنندگان، در مسیر بدلشدن به یک نوستالژی بهسر میبرد. متاسفانه وانپلاس ۵تی از اسپیکر استریو بهره نمیبرد و اسپیکر تککانالهی آن، کنار جک هدفون و پورت USB-C، در لبهی پایین گوشی تعبیه شده است.
یکی از معدود ایراداتی که به طراحی گوشی زیبای وانپلاس میتوان گرفت، مقاومنبودن آن در برابر آب و گردوغبار است.
نمایشگر
وانپلاس همانند گذشته پرچمدار خود را با نمایشگر اولد راهی بازار کرده است، نمایشگری که پنل آن ساخت سامسونگ است؛ با توجه به مشکلات پیش آمده برای نمایشگرهای اولد الجی استفاده از پنلهای سامسونگ را در وانپلاس را تصمیمی درست از جانب این شرکت میدانیم. وانپلاس نمایشگر پرچمدار جدیدش را فول اپتیک امولد نامگذاری کرده است. با توجه به رواج نسبت تصویر جدید ۱۸ به ۹، قابلپیشبینی بود که وانپلاس ۵ تی نیز به این نوع نمایشگرها مجهز شود. به ادعای وانپلاس نمایشگرهای اپتیک امولد در حقیقت پنلهای سوپرامولد سفارشیسازی شدهای هستند که وانپلاس پروفایل کنتراست، رنگها و دمای آن را به دلخواه خود تغییر داده است.
وانپلاس ۵ تی دارای نمایشگر ۶ اینچی است. وانپلاس به استفاده از نمایشگرهای با رزولوشن بالا اعتقادی ندارد از این در پرچمدار جدیدش از نمایشگری با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل استفاده کرده است؛ این رزولوشن تراکم پیکسل ۴۰۱ پیکسل در هر اینچ را برای گوشی به ارمغان میآورد. این رقم روی کاغذ ضعیفتر از رقبا به نظر میرسد اما به جز کاربردهای واقعیت مجازی، نمایشگر این گوشی در تمام سناریوها شما را راضی خواهد کرد. نمایشگر وانپلاس ۵ تی از استانداردهای HDR10 یا دالبی ویژن پشتیبانی نمیکند؛ اما مشاهدهی محتوای ویدئویی بدون این استانداردها هم در نمایشگر بزرگ و اولد وانپلاس ۵ تی لذتبخش است.
نمایشگرهای وانپلاس ۳ و ۳ تی در زمان عرضه با مشکلاتی از جمله نشت نور و تاخیر همراه بودند؛ اما وانپلاس در پرچمداران امسالش به طور کامل این مشکلات را حل کرده است. با وجود اولد بودن نمایشگر، خبری از سرد شدن و تغییر رنگها در نگاه از زوایا نیست و خوشبختانه با یکی از نمونههای خوب بازار در بخش زاویهی دید روبرو هستیم. کنتراست بالا و روشنایی نمایشگرهای اولد، آنها را در صدر بهترینها برای استفاده در فضای باز و زیر مستقیم نور خورشید قرار میدهد؛ خوشبختانه وانپلاس ۵ تی در بین گوشیهای مجهز به نمایشگر اولد نیز عملکرد بسیار خوبی در این زمینه دارد. وانپلاس مدعی است که قابلیتی با نام «Sunlight Display» در زمان فعال بودن روشنایی خودکار در پسزمینه، کنتراست را افزایش داده و به خوانایی نمایشگر در زیر نور خورشید کمک میکند.
قابلیت «Night mode» با فیلتر قابل تنظیم خود به کاهش نور آبی نمایشگر و خستگی کمتر چشمان کاربر کمک میکند؛ شدت فیلتر و زمان فعال شدن آن به راحتی قابل شخصیسازی است. وانپلاس ۵ تی همچون نسل قبل از قابلیتی به نام «Reading mode» بهره میبرد که با سیاه و سفید کردن نمایشگر و تغییر دمای رنگ، مطالعه را لذتبخشتر و به کتابخوانها نزدیکتر کرده است؛ این قابلیت به صورت دستی از تنظیمات نمایشگر فعال میشود اما امکان فعالسازی خودکار آن با اجرای اپلیکیشن دلخواه نیز وجود دارد. قابلیت دیگری که وانپلاس ۵ تی از آن بهره میبرد «Ambient display» است. برخلاف نمایشگر همیشه روشن، این قابلیت تنها در زمان دریافت اعلان فعال میشود.
اسپیکر
چینیها بهجای استفاده از اسپیکرهای استریو، به نمونهای تک کاناله بسنده کرده و آن را در لبهی پایینی گوشی قرار دادهاند. شدت صدای خروجی اسپیکر وانپلاس 5T در حدود ۷۰ تا ۷۵ دسیبل در نوسان می باشد؛ نتیجهای که این گوشی را در رتبهای پایینتر از رقبایی همچون میت ۱۰ پرو و آیفون ۱۰ قرار میدهد؛ البته باید خاطرنشان کنیم که کیفیت صدای خروجی از وانپلاس ۵تی در حد مطلوبی قرار دارد.
خوشبختانه وانپلاس ۵تی از جک ۳.۵ میلیمتری هدفون بهره میبرد و میتوان هدفونهای شخصی را به آن متصل کرد. هنگام اتصال هدفون، عملکرد OnePlus 5T بسیار بهبود مییابد. در این شرایط، صدای خروجی شفافیت بالایی دارد و بلندی صدا نیز مطلوب است، با این حال، نمیتوان وانپلاس ۵تی را بهلحاظ موسیقایی با محصولی همچون الجی وی ۳۰ یا میت ۱۰ پرو مقایسه کرد. وانپلاس در منوی تنظیمات صدا، بخشی با نام Audio Tuner در نظر گرفته است که در آن میتوان تنظیمات اکولایزر را تغییر داد یا با انتخاب نوع هدفون از منوی Earphone Type، نوع خروجی صدا را اصلاح کرد. با فعالکردن Audio Switch در این بخش و کمی اِعمال تغییر در تنظیمات مختلف آن، میتوان خروجی صدای هدفون را تا حد زیادی نسبت به حالت پیشفرض بهبود داد.
سیستم احراز هویت
چینیها با کاهش ضخامت حاشیههای اطراف نمایشگر وانپلاس ۵تی، حسگر اثر انگشت این گوشی را به پشت آن انتقال دادهاند. دسترسی به آن بهسادگی هرچه تمامتر صورت میگیرد و نیازی به جابهجایی مکرر انگشت برای یافتن محل حسگر نیست.وانپلاس امکان ثبت اثر پنج انگشت را فراهم کرده است؛ بنابراین در صورت نیاز میتوان اثر انگشت کاربر دیگری را در گوشی ثبت کرد.
حسگر اثر انگشت وانپلاس ۵تی عملکرد فوقالعاده سریعی دارد؛ بهطوری که در کسری از ثانیه هویت کاربر را شناسایی میکند. عملکرد این حسگر بهاندازهای سریع است که حین استفاده از آن، کاربر صفحهی لاکاسکرین را نیز مشاهده نمیکند و بهصورت مستقیم وارد صفحهی هوم میشود.
وانپلاس ۵تی از قابلیت تشخیص چهره نیز بهره میبرد که طبق اعلام چینیها، عملکرد آن مبتنی بر بررسی ۱۰۰ ویژگی چهرهی کاربر از طریق دوربین جلوی گوشی است؛ بنابراین نمیتوان امنیت آن را با فیس آیدی آیفون ۱۰ مقایسه کرد؛ چرا که این سیستم با پرتاب ۳۰ هزار پرتو مادون قرمز روی چهرهی کاربر، وی را شناسایی میکند.
سیستم تشخیص چهرهی وانپلاس ۵تی بهطرز شگفتانگیزی سریع است؛ بهطوری که با گرفتن گوشی مقابل صورت و فشردن کلید پاور، بلافاصله، قفل گوشی باز شده و کاربر وارد صفحهی هوم میشود.
در حالت کلی، سیستمهای احراز هویت مبتنی بر تشخیص چهره به خصوص نمونهی به کار رفته در پرچمدار اخیر وانپلاس، در ابتدای راه قرار دارند و نمیتوان چندان بر صحت عملکرد آنها اتکا داشت؛ اما خوشبختانه، وانپلاس مانند اپل شهامت حذف حسگر اثر انگشت را نداشته است و میتوان از این سیستم قدیمی و در عینحال، کارآمد استفاده کرد.
دوربین
وانپلاس ۵ تیاز وجود یک ماژول دوربین دوگانه در پنل پشتی بهره میبرد.. اگرچه نمیتوان دوربین وانپلاس ۵ تی را به خوبی گوشیهای هوشمندی نظیر پیکسل ۲ گوگل یا آیفون ۱۰ برشمرد، اما عملکرد آن راضی کننده است. دوربین دوگانهی وان پلاس ۵ تی از دو سنسور ۱۶ و ۲۰ مگاپیکسلی تشکیل شده است. با توجه به اینکه سایز هر دو سنسور ۱/۲.۸ اینچ است، از اینرو اندازهی هر پیکسل در سنسور ۱۶ مگاپیکسلی ۱.۱۲ میکرومتر و اندازهی هر پیکسل در سنسور ۲۰ مگاپیکسلی یک میکرومتر است. لنز مورد استفاده برای هر دو سنسور نیز یکسان است، بطوریکه هر دو لنز ۲۷ میلیمتری بوده و از وجود دیافراگم f/۱.۷ بهره میبرد. لنز تعبیه شده روی سنسور ۱۶ مگاپیکسلی از وجود لرزشگیر دیجیتال بهره میبرد و از اینرو خبری از لرزشگیر اپتیکال در هیچ یک از دو دوربین نیست.
مشخص نیست که چرا وانپلاس از یک لنز مشابه برای هر دو سنسور پشتی که از رزولوشن ۱۶ و ۲۰ مگاپیکسل بهره میبرند، استفاده کرده است. هواوی نیز همچون وانپلاس از زمان عرضهی میت ۹ به بعد در سایر پرچمداران خود از وجود دو لنز مشابه در دوربین دوگانه بهره میبرد، حال آنکه در گوشیهای هواوی که با فناوری لایکا توسعه یافتهاند، یکی از سنسورها سیاه و سفید بوده و دیگری رنگی است. علت انتخاب سنسور سیاه و سفید در گوشیهای هواوی به علت افزایش ثبت جزئیات در ترکیب تصویر ثبت شده با استفاده از دو سنسور است، حال آنکه در وانپلاس ۵ تی شاهد استفاده از دو سنسور رنگی با رزولوشنهای متفاوت هستیم.
براساس اطلاعات ارائه شده توسط وانپلاس، دوربین دوم مجهز به سنسور ۲۰ مگاپیکسلی زمانی وارد مدار میشود که میزان نور محیط کمتر از ۱۰ لوکس باشد. در این حالت دوربین بصورت خودکار سنسور دوم را مورد استفاده قرار داده و با ترکیب اطلاعات هر چهار پیکسل در یک پیکسل، سعی دارد تا نویز تصویر را کاهش دهد. نتیجهی این کار ایجاد تصاویری ۵ مگاپیکسلی است. مشخص نیست که چرا وانپلاس از ترکیب اطلاعات به دست آمده از دو سنسور برای بهبود عکسهای ثبت شده استفاده نکرده است. هرچند فناوری مورد استفاده توسط وانپلاس خلاقانه به نظر میرسد، اما باید به این نکته اشاره کنیم که در عمل این فناوری خروجی چندان خوبی نداشته و تصاویر آنچنان که باید در محیطهای کم نور و مخصوص شب هنگام خوب نیستند. تصاویر پرتره ثبت شده با استفاده از وانپلاس ۵ تی قابل قبول است. از جملهی نکات مثبتی که عملکرد دوربین وانپلاس ۵ تی را در ثبت تصاویر پرتره قابل قبول میکند، مرزبندی خوب و نامحسوس سوژه با پس زمینهی تار شده است که تصویر را بصورت مصنوعی نمایش نمیدهد. عملکرد دوربین وانپلاس ۵ تی در محیطهای پرنور خوب بوده و تقریبا جزئیات به خوبی ثبت میشود، حال آنکه رنگها نیز به خوبی توسط وانپلاس ثبت میشوند.
از دیگر ویژگیهای دوربین باید به فوکوس سیستم فوکوس تشخیص فاز در کنار ویژگیهای دیگری نظیر فلش دو گانهی الایدی، قابلیت ثبت تصاویر پانورما و همچنین پشتیبانی از HDR اشاره کرد. وانپلاس ۵ تی قادر است تا به ترتیب ویدیوها با رزولوشن ۲۱۶۰، ۱۰۸۰، ۷۲۰ پیکسلی را با نرخ ۳۰، ۳۰/۶۰ و ۳۰/۱۲۰ فریم در هر ثانیه ثبت کند.
دوربین سلفی وانپلاس ۵ تی نیز از یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی بهره میبرد که دقیقا مشابه سنسور مورد استفاده در دوربین پشتی است با این تفاوت که وانپلاس از وجود یک لنز ۲۰ میلیمتری در آن استفاده کرده است. دیافراگم لنز مورد استفاده f/۲.۰ بوده و از ویژگیهایی نظیر لرزشگیر دیجیتال در کنار پشتیبانی از HDR و ثبت ویدیوهای فول اچدی نیز پشتیبانی میکند.
هر چند دوربین سلفی وانپلاس ۵ تی از وجود قابلیتی نظیر لرزش گیر اپتیکال یا فوکوس خودکار بیبهره است، اما دوربین سلفی این گوشی میتواند به خوبی تصاویر سلفی را با جزئیات بالا ثبت کند.
در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که عملکرد دوربین وانپلاس ۵ تی با توجه به وضعیت دوربین گوشیهای پیشین وانپلاس بهبود یافته و به بدی آنچه که ما تصور میکردیم، نبود. هرچند وانپلاس ۵ تی را نمیتوان با بهترین دوربینهای تعبیه شده روی گوشیهای هوشمند مقایسه کرد، اما میتوان ادعا کرد که دوربین این گوشی بسیار بهتر از نسلهای پیشین شده است.
نمونه عکس های گرفته شده در روز و شب، تصاویر پرتره و سلفی دوربین وانپلاس 5T
بازده و عملکرد
بیشک یکی از بخشهایی که میتوان وانپلاس ۵تی را ستارهی بیچونوچرای دنیای گوشیهای اندرویدی دانست، بازدهی و عملکرد است. چینیها هیچ مصالحهای را در زمینهی مشخصات فنی و سختافزاری وانپلاس 5T صورت ندادهاند و این گوشی را به یکی از قدرتمندترین پردازندههای حال حاضر دنیای موبایل مجهز کردهاند. پرچمدار جدید وانپلاس در دو نسخهی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی با حافظهی رم ۶ یا ۸ گیگابایتی از نوع LPDDR4x روانهی بازار شده است و قلب تپندهی این گوشی، تراشهی اسنپدراگون ۸۳۵ است که وظایف پردازشی آن را برعهده دارد. نسخهای از OnePlus 5T که برای بررسی در اختیار زومیت قرار دارد، از ۸ گیگابایت حافظهی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی داخلی بهره میبرد.
اسنپدراگون ۸۳۵ نخستین تراشهی ۱۰ نانومتری کوالکام است که توسط سامسونگ و با فرایند ۱۰ نانومتری LPE FinFET تولید میشود. این تراشهی هشت هستهای و ۶۴ بیتی که در تاریخ ۲۷ آبان ۱۳۹۵ و بهعنوان جانشینی برای تراشهی اسنپدراگون ۸۲۱ معرفی شد، طبق ادعای کوالکام، نسبت به گذشته ۳۵ درصد کوچکتر شده است و ۲۵ درصد انرژی کمتری مصرف میکند.
هستههای پردازشی اسنپدراگون ۸۳۵ از ریزمعماری اختصاصی کوالکام موسوم به Kryo 280 بهره میبرند که با استفاده از مجموعهی دستورالعمل معماری (ISA) آرم ARMv8-A توسعه داده شدهاند و در قالب یک کلاستر ۴ هستهای قدرتمند ARM Cortex A73 سفارشیسازی شده) با فرکانس کاری ۲.۴۵ گیگاهرتز و یک کلاستر ۴ هستهای کممصرف (ARM Cortex A53) با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز، پردازندهی مرکزی (CPU) تراشهی اسنپدراگون ۸۳۵ را تشکیل میدهند.
واحد پردازش گرافیکی این تراشه، نمونهی ۷۱۰ مگاهرتزی آدرنو ۵۴۰ است که توسط کوالکام و برمبنای معماری بهینهشدهی آدرنو ۵۳۰ توسعه داده میشود و به لطف فرایند تولید ۱۰ نانومتری خود، نسبت به گذشته پایداری حرارتی بیشتری دارد. این GPU توان محاسباتی ۵۶۷ گیگافلاپس ارائه میدهد، ۲۵۶ واحد محاسبه و منطق (ALU) در آن گنجانده شده است و از کتابخانههای OpenGL ES 3.2 ،OpenCL 2.0 ،DirectX 12 و Vulkan پشتیبانی میکند. طبق ادعای کوالکام، این GPU نسبت به گذشته ۲۵ درصد سریعتر در رندر گرافیکی عمل میکند و ۶۰ برابر رنگهای بیشتری را به نمایش میگذارد.
جمعبندی
وانپلاس ۵تی، دوستداشتنیترین پرچمدار سال ۲۰۱۷ است؛ پرچمداری که زرق و برق محصولات هزار دلاری اپل، قابلیتهای رنگارنگ محصولات سامسونگ یا هوش مصنوعی محصولات هواوی را ندارد، اما بهتر از تمام آنها میتواند نقش «گوشی هوشمند» را برای کاربر ایفا کند. وانپلاس «شهامت» کافی را برای حذف جک ۳.۵ میلیمتری هدفون، حذف حسگر اثر انگشت و تغییر زبان طراحی برای اضافهکردن قابلیت نهچندان کاربردی شارژ بیسیم را نداشته؛ اما محصولی خوشساخت، یکپارچه و فلزی را با نصف قیمت روانهی بازار کرده که در دست گرفتن آن تجربهی گمشدهی لذت کار با گوشیهای هوشمند دوست داشتنی را به کاربر القا میکند.
نکات مثبت |
نکات منفی |
سریعترین فناوری شارژ موجود |
دوربین پایینتر از استاندارد پرچمداران |
نمایشگر AMOLED بسیار باکیفیت |
عدم مقاومت در مقابل آب |
عملکرد فوقالعاده سریع گوشی |
|
شارژدهی عالی |
|
نظرات