
تمام گجت های ساخته شده به منظور رفع نیاز های ما طراحی و عرضه شده اند اما خب همیشه نتیجه اینگونه نبوده و برخی از آنها گجت هایی ناکارامد و گاهی اوقات مشکل ساز بوده اند. برخی منتقدان به ساعت های هوشمند چنین نگاهی دارند و عقیده آن ها این است که این گجت ها برای ما بی استفاده و بدون کارایی هستند. با این حال روز به روز به تعداد مدل ها و شرکت های سازنده ساعت های هوشمند اضافه می شود.با دیجیتال تست همراه باشید تا مزایا و معایب ساعت های هوشمند رو بررسی کنیم.
تاریخچه ساعت های هوشمند
اولین ساعت های هوشمند را می توانیم همان ساعت هایی دیجیتالی که در دوران کودکی به دور دست خود می بستیم بدانیم. این ساعت ها دیجتالی بودند و روی بسیاری از آن ها ماشین حساب وجود داشت. ساعت های دیجیتالی ای بودند که می توانستید با آن بازی کنید. اما شاید بتوانیم اولین ساعت هوشمند به معنای واقعی را ساعت هوشمند سیکو بدانیم.
این ساعت که RC-1000 نام داشت در سال 1984 معرفی شد. RC-1000 با بسیاری از رایانه های زمان خود سازگاری داشت و به آن ها متصل می شد. در سال 1985 نسخه بهبود یافته این ساعت با نام RC-20 معرفی شد که یک پردازنده 8 بیتی و رم 2 کیلوبایتی را در خود داشت. این ساعت اپلیکیشن هایی برای تقویم، یادآور، ساعت جهانی و یک ماشین حساب با قدرت حساب تا 4 عدد را داشت.
پس از آن ساعت های هوشمند توسعه داده شدند و هر روز یک کمپانی جدید یک محصول جدید را تولید کرد تا اینکه امروز در این نقطه قرار گرفتیم. نقطه ای که یک جهش در تولید این محصولات است.
ساعت هوشمند چه کاری انجام می دهد؟
هدف از تولید ساعت های هوشمند این است که شما بتوانید تمام کارهایی که با گوشی موبایل خود انجام می دهید را توسط این محصولات انجام داده و در نهایت از گوشی خود بی نیاز شوید. اما همانطور که گفتیم این یک هدف است و در حال حاضر محقق نشده است. ساعت های هوشمندی که امروز می بینیم کارهای زیادی انجام می دهند. آن ها می توانند تمام نوتیفیکیشن هایی که روی گوشی شما می آیند را به شما نشان دهند. در برخی از این ساعت ها می توانید از طریق ساعت به برخی از این نوتیفیکیشن ها پاسخ دهید.
می توانید از این ساعت ها برای مکالمه استفاده کنید. با برخی از آن ها می توانید عکس بگیرید. می توانید خرید کرده و به عنوان کارت اعتباری از آن ها استفاده کنید. این ساعت ها می توانند با دنبال کردن حرکات شما وضعیت سلامتی و میزان کالری دریافتی و مصرف شده شما را تجزیه و تجلیل کنند. این ها تنها نمونه ای از کارکردهای این ساعت ها هستند اما در کنار این کاربردها باید به چند نکته توجه داشته باشید، ساعت های هوشمند به علت مفهومی که دارند و باید روی مچ دست کاربر بسته شوند صفحه نمایش های کوچکی دارند. اندازه این ساعت ها کوچک است و به همین خاطر باتری ای که در آن ها قرار می گیرد نمی تواند پرظرفیت باشد.
در مجموع ساعت های هوشمند امروزی به عنوان یک واسطه و دلال بین کاربر و گوشی های هوشمند عمل می کنند و به تنهایی کارآیی ای چشمگیری ندارند.
راستش را بخواهید هیچ جواب منطقی و قانع کننده ای برای این سوال وجود ندارد. تنها دلیلی که می تواند یک شخص را برای خرید یک ساعت هوشمند قانع کند علاقه آن شخص به داشتن چنین محصولاتی است.
قابلیت های ویژه
برخی ساعت های هوشمند ویژگی های به خصوصی دارند که ممکن است ارزش خرید آن ها را برای شما بیشتر کند. این ویژگی ها عبارتند از:
- بررسی وضعیت سلامت: اگر می خواهید سلامت خود را تحت بررسی دقیق تری قرار دهید، دنبال ویژگی هایی مانند سنسور گام شمار، شتاب سنج و سنسور ضربان قلب در ساعت هوشمند خود باشید. این سنسور ها با ذخیره ی اطلاعات مربوطه، آمار مناسبی از میزان کالری مصرفی شما در روز و متوسط ضربان قلب یا اطلاعات دیگری از این دست به شما خواهند داد.
- قابلیت فرمان صوتی: ساعت های هوشمندی که میکروفون دارند، اکثرا از قابلیت فرمان صوتی هم پشتیبانی می کنند. به کمک فرمان های صوتی می توانید کارهای گوناگونی از قبیل بازکردن برنامه ها و یا نوشتن و پاسخ دادن به ایمیل ها یا پیامک ها را مستقیما از طریق ساعت خود انجام دهید.
- پخش موسیقی: بعضی ساعت های هوشمند اجازه ی ذخیره ی آهنگ ها و فایل های صوتی را در خود ساعت می دهند، بعضی هم با اتصال به گوشی هوشمند می توانند برنامه های پخش موسیقی آن ها را کنترل کنند.
- هشدار جا گذاشتن گوشی: بعضی ساعت های هوشمند وقتی اتصالشان با گوشی را از دست بدهند، با هشداری این موضوع را به شما اطلاع می دهند. این هشدار می تواند کمک کند که گوشی خود را جایی جا نگذارید یا اگر به هر دلیلی اتصال ساعت و گوشی قطع شد، آگاه شوید.
- جی پی اس: ساعت های هوشمندی که به جی پی اس مجهزند علاوه بر امکاناتی مانند مسیریابی می توانند به شما کمک کنند میزان کالری مصرفی خود را در فعالیت هایی مانند دوچرخه سواری یا حتی قدم زدن بهتر کنترل کنید.
چرا نباید یک ساعت هوشمند بخریم؟
بر خلاف اینکه هیچ دلیل منطقی ای برای خرید ساعت هوشمند وجود ندارد، صدها دلیل منطقی وجود دارد که ساعت هوشمند نخریم. اولین و مهمترین دلیل کوچک بودن صفحه نمایش این محصولات است. امکان تماشای فیلم و عکس روی این صفحه نمایش کوچک وجود ندارد. نمی توانید به راحتی روی صفحه نمایشی به این اندازه بازی کنید. حتی خواندن نوتیفیکیشن ها روی صفحه این محصولات نیز مشکل است.
دومین دلیل، عمر کم باتری این محصولات است. ساعت هوشمند همانطور که از نام آن پیداست برای بستن به دور مچ دست شما است. با برنامه های مانیتور کردن تندرستی این ساعت ها باید همیشه و در همه حال حرکات شما را دنبال کنند تا در آخر بتوانند یک آمار درست و دقیق از وضعیت تندرستی شما ارائه بدهند. اما اگر قرار باشد شب ها این ساعت را از دست خود باز کنید تا شارژ شوند و حتی در طول روز نیز به شارژ کردن آن نیاز پیدا کنید چه سودی می توانند داشته باشند؟ دستبندهای سلامتی با عمر باتری بالا اینکار را به خوبی هر چه تمام برای شما انجام می دهند، در عین حال وزن کمتری داشته و کمتر آن را روی مچ خود احساس می کنید.
اما یک دلیل مهم و کشنده برای این ساعت های هوشمند وجود دارد، گوشی موبایل شما می تواند تمام کاری که این ساعت های هوشمند انجام می دهند را در صفحه نمایشی بزرگتر و سخت افزاری قوی تر انجام دهند. بنابراین نیازی نیست که هم گوشی موبایل خود را حمل کنید و هم یک وسیله ضعیف و اضافی را روی مچ دست خود به این طرف و آن طرف بکشید. به عبارت دیگر وقتی گوشی موبایل شما کار خود را به خوبی انجام می دهد، چه علتی دارد که به سمت ساعت هوشمند با سخت افزاری ضعیف تر بروید؟
با این حال با ویژگی های ساعت های هوشمند و نقاط ضعفشون آشنا شدین و حالا این تصمیم با شماست که این گجت رو تهیه کنین یا نه.
نظرات