با پیشرفت تکنولوژی به مرور زمان از قطر تلویزیون ها کاسته شد و فضای کمتری برای سیستم صوتی داخل تلویزیون باقی ماند. همین امر باعث کاهش کیفیت و قدرت صدای تلویزیون های با ضخامت کم و بلندگو های کوچک شده است. این کمبود باعث شده است تا کاربران به سمت سیستم های صوتی مجزا بروند و بسته به نیاز خود یکی از این انواع سیستم صوتی را تهیه کنند.

انواع سیستم صوتی

ساندبار(Soundbar)

ساندبار ها یکی از انواع جدید سیستم های صوتی هستند. این دسته از سیستم ها بیشتر نیاز کاربرانی را رفع می کنند که نیاز چندانی به سیستم صوتی حرفه ای ندارند و بیشتر کیفیت صدا و امکانات کاربردی روزمره برایشان مد نظر است. ساندبار های فضای کمی اشغال می کنند و به سادگی در پایین تلویزیون یا هر مکانی که شما در نظر داشته باشید قرار می گیرند. ارتباط اکثر ساندبار ها با تلویزیون از طریق کابل اپتیکال و یا به صورت بی سیم و بلوتوثی صورت می گیرد و به سادگی به تلویزیون متصل می شوند. بعضی از ساندبار ها هم دارای ساب ووفر مجزا هستند تا بهترین بیش ممکن را ارائه کنند

اکثر ساندبار ها از بلوتوث پشتیبانی می کنند و می توانید به سادگی تلفن همراه خود را به آنها متصل کنید و از موسیقی مورد علاقه خود با صدایی بلند و با کیفیت لذت ببرید. همچنین بعضی از ساندبار ها از حافظه های جانبی مانند فلش هم پشتیبانی می کنند و پخش صدا در آنها به سادگی صورت می گیرد. به همین علت قابلیت های هوشمند ساندبار ها برای افرادی که تلویزیون هوشمند ندارند بسیار کاربردی است.

در کل ساندبار ها صدایی با کیفیت و نسبتا بلند (حداکثر قدرت صدا در ساندبار های موجود در بازار 500 وات می باشد) تولید می کنند و با امکانات زیادی که دارند برای استفاده های روزمره بسیار مناسب می باشند.

قیمت این نوع از سیستم صوتی در بازار ایران از حدود 300.000 تومان شروع، و تا حدود 3.500.000 بالا می رود ولی می توانید با بودجه حدود 600.000 تا 1.000.000 تومان یک ساندبار با کیفیت تهیه کنید.

ساندبیس (Soundbase)

این نوع از سیستم صوتی حجم بسیار کمی دارد و برای استفاده از آن کافیست تا آن را زیر پایه تلویزیون قرار دهید. البته به علت همین فضای کم، صدای تولید شده در این نوع هم قدرت زیادی ندارد و فقط کمی از صدای خود تلویزیون بالاتر است (معمولا حدود 100 وات) ولی می تواند به خوبی پاسخگوی نیاز هایی مانند تماشای شبکه های تلویزیونی باشد. این نوع سیستم بیشتر برای افرادی کاربرد دارد که فضای بسیار کمی دارند و وقت خود را زیاد برای دیدن فیلم و گوش دادن به موسیقی صرف نمی کنند.

 این نوع از سیستم صوتی زیاد در ایران موجود نیست اما بعضی از مدل های آن قیمتی در حدود 600.000 تومان دارند.

سیستم صوتی با صدای فراگیر (Surround Sound)

علاقه مندان فیلم و صدای با کیفیت قطعا با ساندبار یا ساندبیس راضی نمی شوند، چراکه برای تماشای حرفه ای فیلم باید صدای فراگیر پخش شود. صدای فراگیر یعنی کار بین چن اسپیکر قرار می گیرد و هر قسمت از صدای تفکیک شده توسط یکی از اسپیکر ها به گوش کاربر می رسد و احساس واقعیت و حضور در محیط را به بیننده القا می کند. همچنین این سیستم ها قدرت زیادی هم دارند و برای پخش موسیقی هم بسیار مناسب هستند.

در حالت پایه این نوع سیستم ها از 5 اسپیکر استفاده می شود، چهارتا از آن ها در چهار گوشه اتاق و یکی درست رو به روی بیننده. به علاوه از یک ساب ووفر برای صدای بیس استفاده می شود. به این حالت از سیستم 5.1 کاناله می گویند.

حالا اگر باز هم به دنبال صدایی حرفه ای تر هستید، می توانید از یک جفت اسپیکر دیگر هم استفاده کنید و صدای 7.1 کاناله دریافت کنید. اما باز هم برای صدای فوق حرفه ای می توانید دو اسپیکر دیگر در سقف قرار دهید ( تا صدای هایی مانند صدای هلیکوپتر از بالا پخش شوند و حس فوق العاده ای را تجربه کنید) و یک ساب ووفر دیگر تهیه کنید و کامل ترین نوع سیستم، یعنی 9.2 کاناله را دارا باشید. البته برای این تعداد از اسپیکر نیاز به تهیه یک گیرنده صوتی جداگانه دارید.

سیستم های صدای فراگیر قدرت صدای زیادی (در حدود 1000 وات) نیز دارند می توانند موسیقی را نیز به خوبی پخش کنند.

به این نوع از سیستم ها، سینمای خانگی نیز گفته می شود. اکثر این سیما های خانگی از یک پخش کننده Blu-ray یا DVD نیز بهره می برند و از امکانات جانبی مانند پخش موسیقی با بلوتوث یا اتصال هارددیسک برای پخش فیلم و ... نیز پشتیبانی می کنند.

قیمت یک سینمای خانگی 5.1 کاناله از حدود 1.200.000 تومان شروع می شود و می توانید با بودجه ای حدود 1.500.000 تومان یک سیستم صوتی صدای فراگیر بسیار خوب تهیه کنید.

سیستم صوتی کتابخانه ای (Bookshelf Speakers)

اگر طرفدار صدای فراگیر و پرقدرت Surround هستید، ولی فضای کافی برای حجم زیادی از اسپیکر ها در هر گوشه از اتاقتان ندارید و یا نمی خواهید بیشتر از یک میلیون تومان برای سیستم صوتی هزینه کنید، قطعا این نوع از سیستم ها بهترین انتخاب برای شما هستند. این سیستم ها از تعدادی اسپیکر بسته به نیاز و مدل انتخابی شما تشکیل شده اند که ابعادی بسیار کوچک تر از اسپیکر های سینمای خانگی دارند. می توانید آن ها را روی طبقه ای که روی دیوار نصب کره اید قرار دهید یا کنار تلویزیون بگذارید. در واقع این سیستم ها نوعی از سیتم های Surround که در بالا توضیح داده شد، محسوب می شوند.

متاسفانه اکثر این سیستم ها به همراه پخش کننده DVD یا Blu-ray عرضه نمی شوند و بیشتر کاربرد آنها پخش صدای ورودی از تلویزیون هاست. البته بعضی مدل ها از بلوتوث هم پشتیبانی می کنند.

این سیستم ها بر خلاف حجم کمشان قدرت صدای زیادی هم دارند و صدای تفکیک شده را با کیفیت بالا در اختیار شما می گذارند. می توانید با هزینه حدود 600.000 هزار تومان یکی از این سیستم های 5.1 کاناله را تهیه کنید و از صدای فراگیر در محیط لذت ببرید.

پخش کننده چندرسانه ای (Hi Fi)

این نوع از سیستم های صوتی به طور اختصاصی برای پخش موسیقی و فایل های صوتی طراحی شده اند. این سیستم ها عموما برای کاربران حرفه ای کاربرد دارند و قدرت صدای آن ها بسیار بالاتر از نیاز ببینده یک فیلم یا تلویزیون است. پخش کننده این نوع سیستم ها هم عموما فقط از فایل های صوتی پشتیبانی می کنند.

ابعاد پخش کننده های Hi Fi تقریبا بزرگ است و اسپیکر های و ساب ووفر های آن قطر زیادی دارند.

قیمت این پخش کننده های چند رسانه ای بر خلاف قابلیت صوتی بی نظیرشان زیاد بالا نیست و از حدود 600.000 تومان شروع می شود. البته سقف قیمتی آن ها با توجه به امکاناتشان بالاست و به 5.000.000 تومان نیز می رسد. با این حال می توانید با هزینه 800.000 هم صاحب یک سیستم صوتی با قدرت 3300 وات شوید.

ساندتاور (Soundtower)

 ساندتاور ها نوع جدیدی از سیستم های صوتی هستند که به تازگی به بازار عرضه شده اند. شاید بتوان آن ها را هم زیر مجموعه سینما خانگی در نظر گرفت اما تفاوت بسیار زیادی با آن ها دارند.چرا که ساندتاور ها از دو جعبه بزرگ تشکیل شده اند. در هر کدام ازین دو جعبه دو اسپیکر قدرتمند و یک ساب ووفر مجزا تعبیه شده است و صدای آنها 4.2 کاناله است. قرار گرفتن ساب ووفر درون دستگاه باعث می شود تا نیازی به اختصاص دادن فضایی جدا برای ساب ووفر وجود نداشته باشد و فضای اشغال شده توسط سیستم صوتی کاهش یابد.

پخش کننده آن ها هم جامعیت بسیار زیادی دارد و از انواع ارتباطات مانند بلوتوث و USB پشتیبانی می کنند. بر خلاف ظاهر فضای کمتری هم نسبت به سینما های خانگی اشغال می کنند.

در کل این سیستم ها مناسب استفاده روزمره هستند و هم موسیقی هم صدای فیلم را به خوبی و با قدرت پخش می کنند.

با توجه به اینکه ساندتاور ها سابقه زیادی ندارند، اما با قیمتی در حدود سینما های خانگی ، تا اینجا در جذب مشتری موفق عمل کرده اند. قیمت ساندتاور ال جی 1.500.000 تومان و ساندتاور سامسونگ هم هنوز در بازار ایران عرضه نشده است.

نکاتی که برای خرید باید به آنها توجه داشته باشید...

ساب ووفر

ساب ووفر قطعه ای است که توانایی تولید صداهایی با فرکانس پایین و بم را در اختیار می گذارد. این صدا ها که در اصطلاح به آنها Bass یا بٍیس گفته می شود ، باعث ایجاد هیجان بیشتر در موسیقی می شوند. در اکثر سیستم های صوتی یک قطعه مجزا به نام ساب ووفر برای تولید این صدا ها تعبیه می شود ، اما در برخی از مدل ها ، ساب ووفر به صورت داخلی و در همان قطعه اسپیکر جای داده می شود.

ساب ووفرها بیشتر برای گوش دادن به بعضی موسیقی ها کاربرد دارد و اگر هدف شما از خرید سیستم صوتی تنها تماشای فیلم و برنامه های تلویزیونی است ، نیازی به دقت زیاد به ساب ووفر دستگاهی که انتخاب می کنید ، وجود ندارد.

توان خروجی

توان خروجی اسپیکر ها با واحد وات (watt) به نمایش گذاشته می شود. به مجموع توان هر کدام از قطعات سیستم صوتی ، شامل اسپیکر ها و ساب ووفر(ها) ، "توان خروجی کل" و در اصطلاح قدرت سیستم گفته می شود. قدرت اکثر تلویزیون ها در حدود 20 تا 60 وات است. قدرت 100 تا 300 وات برای تماشای فیلم مناسب به نظر می رسد و سیستم های صوتی با قدرت 500 وات یا بیشتر برای گوش دادن به موسیقی با صدای بسیار بلند مناسب هستند.

پخش کننده

بعضی از سیستم های صوتی قابلیت پخش از روی فلش مموری دارند و به تنهایی و بدون نیاز به تلویزیون یا دستگاهی دیگر کار می کنند. بعضی دیگر از سیستم های صوتی توان پخش فیلم از روی دیسک های Blu-ray و DVD را دارند و با استفاده از این سیستم ها دیگر نیازی به یک پلیر مجزا ندارید.

اتصالات

کابل رایج برای انتقال صدا در سیستم های صوتی ، اپتیکال است. البته بسیاری از سیستم های صوتی جک 3.5 میلیمتری هم دارند و به دستگاه های زیادی مثل تلفن های همراه متصل می شوند. البته انتقال صدا از طریق پورت HDMI یا USB و یا کامپوننت و کامپوزیت هم ممکن است.

بسیاری از سیستم های صوتی از بلوتوث و وای فای هم پشتیبانی می کنند و می توانید به راحتی به صورت بی سیم به آنها متصل شوید.

پشتیبانی از صدای چند کاناله

بسیاری از سیستم های صوتی از صدا هایی که با فناوری dolby digital یا DTS و ... فشرده سازی شده اند ، پشتیبانی می کنند. برای خرید با صدا های چند کاناله مورد پشتیبانی سیستم صوتی آشنایی داشته باشید.

پربازدیدترین مطالب اخیر
پیشنهاد سردبیر
فروشگاه‌های آنلاین
نام فروشگاه ۴۵،۸۷۴،۰۰۰ ریال
نام فروشگاه ۴۵،۸۷۴،۰۰۰ ریال
نام فروشگاه ۴۵،۸۷۴،۰۰۰ ریال

نمایش تمامی فروشگاه‌های ارایه کننده این محصول
نتیجه جستجو برای فروشگاه‌های محلی ۲۵۶۶ مورد
  • گالری پردیس
    فروشگاه لوازم خانگی
    تهران،مقدس اردبیلی،مجتمع پالادیوم،طبقه همکف ۰۲۱-۲۲۵۶۷۸۹۴
    ۴۵،۸۷۴،۰۰۰ ریال
  • گالری پردیس
    فروشگاه لوازم خانگی
    تهران،مقدس اردبیلی،مجتمع پالادیوم،طبقه همکف ۰۲۱-۲۲۵۶۷۸۹۴
    ۴۵،۸۷۴،۰۰۰ ریال
  • گالری پردیس
    فروشگاه لوازم خانگی
    تهران،مقدس اردبیلی،مجتمع پالادیوم،طبقه همکف ۰۲۱-۲۲۵۶۷۸۹۴
    ۴۵،۸۷۴،۰۰۰ ریال
  • گالری پردیس
    فروشگاه لوازم خانگی
    تهران،مقدس اردبیلی،مجتمع پالادیوم،طبقه همکف ۰۲۱-۲۲۵۶۷۸۹۴
    ۴۵،۸۷۴،۰۰۰ ریال
  • گالری پردیس
    فروشگاه لوازم خانگی
    تهران،مقدس اردبیلی،مجتمع پالادیوم،طبقه همکف ۰۲۱-۲۲۵۶۷۸۹۴
    ۴۵،۸۷۴،۰۰۰ ریال
256 کاراکتر باقی مانده